Haha det här med att uppdatera en gång om dagen gick sådär, åkte på matförgiftning från helvetet och har inte riktigt kommit tillbaka från det än. Lever på ris och vatten numer.

Veckorna här går fort, vi har mycket att göra varje dag utöver lektionerna. Att starta en skola från noll är inte det enklaste men mycket lärorikt och otroligt roligt! Just nu så är det G20 Summit här i Kina så allt precis står still. Vi försöker förhandla pris på våra nya lokaler men inget kan göras förens efter G20. Vi får inte åka in till "stan" heller för en massa presidenter och annat viktigt folk är där så är man inte kines och har ett särskilt tillstånd så får man snällt vänta tills G20 är över.

Här beställer vi mycket på saker internet, i princip all mat och dryck köper vi via internet istället för att gå till en matbutik. Det enda som vi köper i butik eller liknande är frukt, grönsaker och ägg. Men just nu så kan man inte beställa något online för att G20 är här haha. Försökte beställa vin igår kväll men det kan inte levereras förens den 8de då G20 är över.. Så det blir inge vin eller mat lagande förens 8de September.

Idag börjar alla barn skolan så vi är lediga, sista veckan på sommar kursen nu sen så är den en veckas ledigt innan höstterminen startar och vi drar igång på riktigt, så roligt!!

Nu är det lunchdags här borta, vi hörs

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vad roligt att så många är intresserade att läsa vad vi gör här borta! :)

Idag, Fredag så har jag haft en lektion från klockan 15-16:30 med 3st 8åringar. När dom började förra måndagen så kunde dom ingen engelska alls såmålet för deras 3 veckors kurs är att dom ska ha så roligt som möjligtsamtidigt som dom lär sig engelska.

I morgon, lördag så har jag min andra grupp. Dom barnen är lite yngre, det ärfyra stycken och dom är mellan 5-7 år.

På söndag så har vi planer på att åka in till Shanghai. Vi bor en liten bitutanför men det tar typ bara 40 minuter med tåget att ta sig dit. Planen är attbo kvar i Shanghai över natten då vi inte har lektioner förens klockan 13 påmåndag :)

Har några få bilder från dagen, blev inte så många men vår fina tapet fick jagmed haha

Kvällens måltid bestod av tacos! Helt sjukt gott :D

Vår fina tapet, självklart så har vi en dalahäst kudde i soffan!

Brent har lektion i vårt tillfälliga klassrum, förhoppningsvis så flyttar vi till nya lokaler i oktober :)

Likes

Comments

Många som har frågat och undrat vad som händer här på andra sidan jorden så bestämde mig för att starta en blogg så ni får veta vad vi gör här borta. Jag kan dock inte lova att det blir massa uppdateringar hela tiden men målet är att skriva minst ett inlägg om dagen haha.

Så, vad är det som sker? Jo, för lite mer än en månad sen så tog jag mitt pick och pack och åkte hem till Sverige för att spendera några veckor med familj och vänner innan det stora äventyret. Hann till och med åka till Kroatien med mina föräldrar i en vecka! Efter några veckor i Sverige så var det dags att möta upp Tyler i Kina och nu, 3 veckor senare så sitter jag här i vår lägenhet med en extremt ful tapet haha det gick lite fort när vår hyresvärd skulle tapetsera så hon tog det som var billigast.. men konstigt nog så vänjer man sig efter några veckor haha.

Vi bor tillsammans med våra kompisar Brent och Yiyi, och deras lilla bebis Cooper. Yiyi är från Kina (tack gode gud för det!) så allt är liiiite enklare när man har henne. Kineserna är inte direkt bra på engelska, dom kan typ säga.. Hello. Däremot så tycker kineserna att jag är fantastiskt duktig på kinesiska, jag kan säga hej, tack och hejdå haha.

Så vad är planen? Jo planen är att vi ska öppna en skola här där vi bor., en skola där de kinsesiska barnen kan lära sig engelska. Så först går dom i sin vanliga skola typ 8-16 sen kommer dom till oss och har engelska lektioner 3 gånger i veckan. Vi har börjat lite smått men det är mycket som ska göras innan vi kan dra igång helt så just nu har jag två st 3 veckors kurser med 4 barn i varje grupp. Barnen kommer 1 gång i veckan och vi kör i typ en och en halv timme. Det är mycket lek och mycket rörelser eftersom dom kan iprincip ingen engelska alls, men det är såå roligt och sp uppskattat! Så just nu, innan vi ens har öppnat vår skola så har vi massa elever som vill börja till höstterminen vilket är sjukt kul!

Nu är det dags för mig att sova, klockan är snart 23 här. Jag ska försöka ta bilder på vårt klassrum och vår lägenhet i morgon.


Likes

Comments