Header

Efter mycket om och men kommer jag numera finnas på min gamla blogg.

Ni hittar mig HÄR
(Förtydligande: http://mathildasprimeshape.devote.se)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här kommer en bildbomb med några av de recept jag erbjuder till mina klienter vid köp av kostschema☺️

Om du är intresserad av kostschema med/utan recept, kostanalys och/eller rådgivning så ingår allt detta i mitt paketerbjudande för endast 499kr.
Kontakta mig på:
Mathilda@primeshape.se

Självklart ingår även massa smarriga, nyttiga efterrätter. B.la. protein kladdkaka, muffins, äppelpaj och svalkande krämig glass☺️
(Allt är självklart helt sockerfritt)

Likes

Comments

Tänkte skriva lite om IBS då jag har märkt att många har funderingar och frågor kring detta.


Vad är IBS?
IBS som är en förkortning av ”Irritated Bowel Syndrome” och brukar även kallas för ”stressmage”, detta namn grundas i att många upplever just stress som en utlösande faktor. Idag lider drygt 10 procent av den svenska befolkningen av IBS och det gör att den kvalificerar som en folksjukdom. Orsaken till IBS är okänd, men troligtvis är det flera olika problem som ligger bakom. Det man vet idag är att psykisk ohälsa, ex. depression, är relaterat till risken för att drabbas. Även stress som rubbar tarmens naturliga funktion, vilket kan ge upphov till matsmältningsproblem. IBS är också vanligt förekommande efter bakterieinfektioner i mag-/ tarmsystemet. Laktosintolerans kan även ge IBS-liknande besvär och det är därför vanlig att många av de som söker vård för sina besvär utreds för just laktosintolerans. Men i många fall är det är svår diagnos att fastställa då symptomen kan vara otroligt varierande och utlösas av helt olika orsaker. IBS i sin mildaste form handlar kanske om att magen svullnar upp lite grann på eftermiddagen. I de värre fallen kan personen bli tvingad att springa på toaletten 6-7 gånger om dagen, ofta är det då mycket bråttom. Har man den värre varianten så upplevs IBS som mycket handikappande.

IBS är inte en sjukdom i den bemärkelsen att den drabbade kommer att lida utav några fysiska åkommor för resten av livet. IBS går i skov och vissa perioder kan en person inte märka av några som helst besvär medan den i nästa kan reagera oerhört kraftigt. Livsstil, kostvanor och psykiska hälsa spelar en avgörande roll och många kan bli helt fria från sina besvär med hjälp av ändringar i sin livsstil, sina kostvanor och/eller genom att behandla psykisk ohälsa.


Symptom
Symptomen som kan framkomma är gaser, uppkördhet, buksmärtor som ofta ökar efter måltid men lättar efter det att man tömt tarmen, oregelbundna avföringsvanor, diarré och förstoppning.


Råd
Ett vanligt råd som många IBS-patienter får är att öka fibrer-intaget, detta brukar dock i de flesta fall förvärra symptomen. Det är svårt att ge generella råd då symptomen som sagt kan vara väldigt varierande, men det kan vara ett smart drag att undvika hårda, olösliga fibrer och istället välja de mjuka,gelbildande fibrerna som finns i havre, psylliumfrön och frukt som ex. banan. De gelbildande fibrerna ger även bra näring åt de nyttiga bakterier som finns i vårt tarmsystem. Andra råd är att äta syrade livsmedel, tillskott med probiotika, att testa utesluta laktos (men ibland räcker det inte med att bara ta bort laktosen då själva mjölkproteinet kan ge dessa besvär) eller att testa utesluta gluten då gluten kan ge upphov till IBS-besvär (utan att det för den sakens skull handlar om glutenintolerans). Vid uteslutningsmetoden är det viktigt att vara konsekvent och göra det under minst två veckor för att kunna se eventuella effekter av åtgärden. Ibland kan det även behövas att man utesluter både mjölk och gluten samtidigt.


Dock kan IBS-besvär bero på intoleranser mot andra livsmedel än just laktos och gluten (men det är dessa som upplevs som de allra vanligaste). Som sagt, det är svårt att ge generella råd då symptomen kan skilja sig så kraftigt från person till person. Det gäller för den person som misstänker att den kan lida av IBS att vara uppmärksam på vilka livsmedel som orsakar besvär. Ett annat råd är att  inte äta så stora måltider och att motionera då motion påverkar tarmmotoriken positivt. Att uppsöka vård om man lider utav/misstänker sig lida utav någon form av psykisk ohälsa som ex. depression eller för de som känner mycket stress är också ett starkt råd. Detta pga. att vår psykiska hälsa påverkar får fysiska i större utsträckning än vad många tror eller är medvetna om. Som jag skrev ovan så är just depression och stress två vanliga orsaker till att många får IBS-besvär/symptom och genom att behandla detta kan mycket förbättras.

Likes

Comments

En av världens mest utnyttjade droger är faktiskt skräpmat. Mat kan faktiskt bli till en drog, den kan styra våra tankar, känslor och skapa ångest samt besvikelse. Fel typ av mat kan orsaka en enorm skada och i vissa fall även leda till sjukdom eller död.

En typ av sjukdom som kan skapas av en kombination av mat och dålig självbild är bulimi. Något som många inte vet om denna ätstörning är att den i många fall leder till döden, under en diskussion med en läkare som är specialiserad inom just detta område så fick jag berättat för mig att en stor del av de personer som lider utav bulimi faktiskt dör med huvudet ovanför toalettstolen, p.g.a. ett kollapsande hjärta. Denna information gav mig rysningar. För det är en död som är så oerhört meningslös, så oerhört tragisk och en död som inte borde existera. Det samma gäller även angående anorexia, många utav av dem som faktiskt dör gör det p.g.a. ett kollapsande hjärta.

Men mat kan även orsaka andra sjukdomar som ex. diabetes II, hjärt/kärlsjukdomar och vissa former av cancer. Allt detta är något som fått mig att fundera mycket kring undervisningen i skolan – varför ingår det inte i undervisningen att lära ut om vad som är bra mat, varför och vad dålig mat kan leda till? Borde inte detta vara ett ämne med lika stort värde som idrott eller matematik? För vad spelar det för roll hur otroligt bra betyg man har, hur otroligt bra utbildning man får eller hur otroligt framgångsrik man blir, om man blir sjuk eller inte har sin hälsa välbehållen?


Jag funderar även över varför det inte lärs ut och upplyses om psykisk ohälsa som depression, ätstörningar, självskadebeteenden, suicidbenägenhet o.s.v. Känns som om det är så oerhört mycket prat om hur tragiskt det är att den psykiska ohälsan sjunker i åldrarna, vissa partier har även börjat ta upp denna fråga, men vad görs det för att förebygga eller förändra? Hur kan det vara en lösning att lägga mer pengar på psykiatrin eller att forska fram nya mediciner? Borde man inte försöka komma på lösningar som förebygger den psykiska ohälsan INNAN? Istället för att lägga en sådan enorm kraft på att behandla symptomen så borde de istället lägga kraften på att minimera den verkliga orsaken.

Anledningen till att detta ämne berör mig så djupt är av den anledning att jag vet hur det är att uppleva psykisk ohälsa. Jag vet hur det är att kämpa mot samhället, bli nedknuffad, bortkastad och att inte bli tagen på allvar. Jag vet hur det är att skrika sig hes till döva öron, att bli erbjuden medicin efter medicin för att ”botas” samtidigt som den verkliga orsaken fortsätter vara obehandlad. En person utan livslust orkar inte kämpa för sin rätt till hjälp. Dessa personer har fullt upp med att överhuvudtaget ta sig ur sängen på morgonen. För vissa kan detta låta överdrivet, men för andra är detta verkligheten, detta var min verklighet. I 1 års tid valde jag att totalt isolera mig från hela världen. Jag bytte telefonnummer, inaktiverade min facebook, sov på dagarna och var vaken på nätterna. Enda gångerna jag klev ur sängen var när jag skulle göra något som att hämta kaffe eller gå på toaletten. Jag led av oerhörda ångestattacker som uttrycktes i form av kallsvettningar, skakningar,tunnelseende, domningar och trötthet. Jag led av socialfobi som orsakade en del av ångestattackerna, utöver detta ägnade jag mig åt självskadebeteenden (utan att vara medveten om detta) och led av djup depression som till slut ledde till suicidbenägenhet. Hjälpen jag fick var starka mediciner och utav dessa mediciner fick jag biverkningar som sömnbesvär och fruktansvärda mardrömmar - gissa vad som gjordes åt detta?
Precis, det skrevs ut fler mediciner för att behandla symptomen utav de första medicinerna.

Det är inte min mening att låta bitter eller cynisk, men jag vill att verkligheten ska uppmärksammas. Att flera ska få upp ögonen inför ett samhällsproblem som enbart växer sig större och starkare. Jag vill att unga ska förstå att det är okej att må dåligt, att det är okej att söka hjälpa när man inte orkar själv. Alla har inte den turen jag hade. Jag hade en underbar familj som kämpade åt mig. Jag hade en mamma som drog mig ur sängen, skjutsade mig till mina läkartider, stred åt mig, ringde åt mig, diskuterade åt mig och tröstade mig. Utan henne hade jag inte varit här för jag hade vid det laget hade jag redan gett upp. Jag struntade fullständigt i allt för jag hade redan bestämt mig för att jag inte ville leva mer.

Nu när jag ser tillbaka så inser jag att så mycket hade kunnat göras utav samhället långt innan detta hände. Jag hade ingen som helst kunskap gällande depression, suicidbenägenhet eller självskadebeteenden. Den bild jag hade utav vad depression innebar stämde inte in på hur jag upplevde mig själv. Jag kände mig svag, ömklig och patetisk. Jag kände mig så otroligt fånig som kände som jag kände och mådde som jag mådde – i mitt huvud var allt det enbart ett tecken på svaghet och om jag visade detta utåt så skulle även jag uppfattas som svag. Trots ett flertal möten med socialtjänsten, olika psykologer och kuratorer samt flera års utbildning så hade jag inte kunskapen som behövdes för att inse att det inte var mig det var fel på. Att jag inte var svag, patetisk eller ömklig. Att det inte uppfattas som svagt att visa hur man mår, att man inte är svag för att man behöver hjälp. Ingen hade informerat mig om detta, om innebörden av psykisk ohälsa, att man inte behöver ha gått igenom ett stort trauma för att ha rätt att må dåligt och så vidare. Depression kan komma plötsligt och den kan komma smygande. Den kan orsakas av olika diagnoser,av ett flertal händelser, av en enstaka händelse, stress, press, dålig mat, för lite motion, för lite dagsljus o.s.v. Depression orsakas av en obalans mellan hjärnansolika signalämnen och det kan drabba oss alla.

Med detta inlägg menar jag inte heller att lägga skulden på samhället eller peka finger, jag vill enbart upplysa om vikten av kunskap kring dessa ämnen. Om vikten av att lära vad dessa tillstånd innebär. Jag vill upplysa om vart det brister för att detta är något som ska uppmärksammas och förhoppningsvis, i framtiden, kunna förändras och förebyggas. Jag vill att alla de personer som läser mina inlägg, som följer min blogg eller som befinner sig i denna sits ska förstå att depression eller andra former av psykisk ohälsa INTE är ett tecken på svaghet. Det säger ingenting om din styrka eller din personlighet, den säger ingenting om vad du är kapabel till och hur oerhört viktig du faktiskt är. Den säger ingenting om dig som person, som syskon, som vän, som barn, som förälder eller som sambo. Den definierar inte dig på något sätt. 

​​Jag önskar att jag hade fått lära mig vad dessa saker innebar för jag tror att det hade gett mig större förståelse för vad som faktiskt hände inuti. Jag tror även att det hade fått mig att inse att något var fel långt innan det gick så pass långt som det gjorde.

Mitt sätt att försöka hjälpa och förändra är genom detta - att dela med mig av mina erfarenheter för att upplysa, skapa förståelse och ge kunskap. Men även genom att upplysa och visa vikten av bra kost och motion. Dessa två saker kan låta fjuttiga i sammanhanget men tro mig när jag säger att dessa två saker kan flytta berg. Vid fysisk aktivitet utsöndras nämligen de signalämnen i hjärnan som ger en känsla av glädje, lycka och lugn. Vid kosten kan ex. brist på kolhydrater leda till just depression. Bristsymptomen på näringsämnen, vitaminer eller mineraler är ofantligt många och de kan vara allt från sömnproblem, viktproblem, svaghet, trötthet, utmattning, likgiltighet,meningslöshet, smärtor m.m. Med andra ord olika åkommor, i detta fall,bristsymptom, som kan leda till just depression eller annan typ av psykisk ohälsa.

Förhoppningsvis finns det många fler som sprider kunskap kring detta och förhoppningsvis kan det tids nog leda till förändring. Så länge information ges och kunskap lärs ut så kan detta samhällsproblem tids nog anta en annan form.

Likes

Comments

I detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina bästa tips och knep på hur du snabbt kommer i form igen efter sommarens lata dagar vid stranden, goda drinkar och grillkvällar.

Att många släpper lite på spärrarna och låter sig själva njuta för fullt tycker jag är helt underbart! Det är extremt viktigt att bara få njuta, slappna av och vara.

Men nu börjar sommaren närma sig sitt slut, resultatet för många har därav blivit några extra kilon, en känsla av att vara ur form och en känsla av misslyckande. HÄR JAG VILL PASSA PÅ ATT SÄGA DET JAG SÄGER TILL ALLA MINA KLIENTER: "Ni ska absolut inte känna er misslyckade!"

Det är som sagt oerhört viktigt att inte alltid vara sträng mot sig själv, inte för att jag predikar alkohol och ett liv utan någon fysisk aktivitet MEN för psyket och välmåendet vet jag att en period utan "måsten" är viktigt. Detta är även viktigt för de personer som är väldigt fysiskt aktiva, även om man inte slutar träna så kan det periodvis vara en bra ide att dra ner på tempot så att kroppen får en chans att vila upp sig.


Här kommer mina 7 bästa knep:

1. Rensa skafferiet, kylen och frysen
Om du bunkrat upp med massa onyttigheter under sommaren så passa på att göra er av med detta, detta är för att underlätta för dig själv. Det är ju lättare att avstå från något som inte finns tillgängligt. Fyll istället på med fräscha frukter och grönsaker, bönor, couscous, bulgur, ägg, proteiner i form av laxfileer, makrill, tonfisk, kycklingfiléer, fläskfile m.m. Släng ut alla snabbmats produkter, detta gäller även färdiga köttbullar, vitt bröd, snabbmakaroner, falukorv och så vidare. Din kropp behöver ordentlig mat som håller dig mätt och som ger dig näring.

2. Planera din vecka
Under semestern tar vi ofta dagen som den kommer, helt underbart, men nu gäller det att börja planera igen. Lägg upp en plan för hur du ska äta, gör en handlingslista, inhandla det du behöver. Planera sedan träningen, dvs. vad och när du ska träna.

3. Låt inte stressen ta över
Det är vanligt och lätt hänt att man låter stressen ta över i takt med att vardagen går tillbaka till det vanliga och alla måsten hopas. MEN sätt dig ner, tänk över veckan, skriv ner det som måste göras, dela upp detta på veckans olika dagar och följ schemat. På så sätt slipper du glömma något eller få allt samlat på en hög som måste plöjas igenom samtidigt. Detta ger även en känsla av att ha "kontroll" vilket automatiskt minskar den inre stressen. Stress kan även öka sötsuget.

4. Ta vara på resterande sommarkvällar
Det är fortfarande varmt på kvällarna och trots en dag av arbete kan du troligtvis få tid med en kort kvällspromenad. Börja vänja kroppen vid fysisk aktivitet igen, unna dig en stund med härlig musik i kvällssolen. Promenader kan också vara ett jätte bra sätt att bli av med sötsuget på.

5. DRICK VATTEN
Viktigt viktigt med att ge kroppen ordentligt med vätska. På semestern blir det lätt ett par glas vin eller en kall öl var och varannan dag, vattnet blir då åsidosatt och resultatet utav detta kan leda till många negativa effekter. Kroppen kan även framkalla sötsug eller hunger när den i själva verket är törstig.

6. Ät fibrer
Fibrer som finns i b.la. bönor, linser, grönsaker, bär, havre och fullkornsprodukter, gör att du blir mättare och maten tar längre tid att smälta. Detta ger också långsammare stegring av blodsockret (till skillnad från när du äter vitt mjöl och raffinerat socker, vilket kroppen gärna lagrar som fett.) En långsammare stegring av blodsockret ger även minskat sötsug.

7. Undvik nattätande
Under natten drar kroppen ner på förbränningen och intar "viloläge", det är under denna tid kroppen prioriterar att återställa och laga. Under denna tid finns det även massvis med blodsocker i blodet (trots att du inte ätit), detta pga av att kroppen ska ha tillgång till energi medan den lagar och arbetar. Om du då intar mat stiger blodsockret ytterligare. "Nattätare" är även den grupp människor som ofta förknippas med diabetes II, hjärt/kärl-sjukdomar och tidig död.

Likes

Comments

Hej ni underbara

​​
Efter en tid av frånvaro är jag nu tillbaka här.

Sommaren har varit fylld med utmaningar och nya mål för min del. Men nu tänkte jag att det var dagsatt återuppta bloggandet. En del av er följer mig på Instagram och har där blivit regelbundet uppdaterade. Men precis som i bloggen är jag inte alltför personlig. Jag använder min Instagram till att motivera, puscha och få er att inse värdet av att ta hand om sig själv.


Att leva och äta hälsosamt behöver inte alls vara tråkigt och det betyder absolut inte att du måste avstå från allt du gillar, tvärtom. Jag tror inte på uteslutning, att bannlysa vissa näringsämnen eller vissa livsmedel, varför?
​Svaret är simpelt - det förbjudna är mer lockande.
​Din kropp är även i behov av alla näringsämnena, dessa har olika funktioner i kroppen.

Att vara hälsosam innebär att skapa en bra balans gällande dina matvanor, att hitta nya sätt att tillaga och upptäcka nya smaker. Det handlar om att ge kroppen den näring den behöver och få förståelse för hur vi påverkas utav det vi stoppar i oss. Så länge du mår bra, din kropp mår bra, du får i dig tillräckligt av alla näringsämnen, mineraler och vitaminer så finns det ingen anledning att bannlysa eller förbjuda.

Jag skulle aldrig rekommendera en person att helt utesluta ett näringsämne, för du behöver lite alla. Sen justeras energimängden utifrån de mål du har. En person som vill gå ner i vikt har generellt sett inte lika uppdelning som en person som vill bygga muskler, inte heller som en person som enbart vill må bra och vara viktstabil, dvs. varken gå upp eller ner i vikt.

Jag jobbar alltid utifrån personen framför mig, jag lyssnar till den personens mål, tankar, funderingar och tillsammans hittar vi lösningar som fungerar.

Det ska inte vara arbetsamt att leva hälsosamt.
​Det ska inte vara svårt att ha en välmående och balanserad kropp
OCH det ska framförallt inte vara svårt att må bra.


Många kan känna sig ur balans nu efter sommaren, känna sig uppblåsta, ha lagt på sig ett par extra kilon, eller bara vara allmänt trötta och orkeslösa. Detta är lätt att åtgärda. Med rätt kost, genom att ge din kropp rätt näring, så löser dessa problem sig själva.

Om du behöver extra hjälp med att komma igång, funderingar som behöver bollas eller frågor som behöver besvaras så tveka inte att kontakta mig. Jag besvarar alla mail som kommer in och inga frågor är för dumma.
Kontakta mig på: Mathilda@primeshape.se

Likes

Comments

Hallå!

Som ni märker är uppdatering dålig här för tillfället. Har fullt upp med hemsidan, Instagram, jobb, träning och planering så denna blir lidande. Är lite för många bollar att hålla i luften samtidigt om jag även ska ha tid för träningen och mina närmaste.

Så återigen, för mer uppdateringar följ mig på Instagram. Ni hittar mig HÄR.
Eller söker på namnet: Mathildasprimeshape

Likes

Comments

Fråga:
"Hej Matilda. Jag är en 17 årig tjej som ofta läser din blogg. Du verkar alltid ha motivation för träning och därför undrar jag hur du gör för att hålla motivationen uppe? Brukar din motivation aldrig försvinna?"

Svar:
Hej! Tack för ditt mail.
Det är svårt det här med motivationen, den kan vara där ena stunden för att nästa vara som bortblåst. Men jo, även min motivation gällande både träning och bra mat brukar vara som bortblåst ibland. Hur man tacklar de perioderna är olika, men jag brukar bita ihop och fortsätta gå till gymmet, köra igenom mitt schema och hålla min till den mat jag brukar äta. Ett bra tips gällande kosten är att välja ut några favoriter som är nyttiga och går snabbt att tillaga, då behöver man inte fundera så mycket. När jag inte orkar tänka eller anstränga mig så stekar jag alltid på kycklingfile, wok, sallad, ett ägg och lite sweet chilisås. Om jag har tränat brukar jag byta ut woken mot couscous som endast tar några minuter att tillaga. På så sätt lyckas man ändå äta bra.

Det bästa tips jag kan ge när motivationen försvunnit är: eftertanke. De dagar då det tar emot lite extra och du verkligen känner för att slippa gymmet och trycka i dig en stor godispåse så tänk efter.
- Hur brukar du känna efter du tränat? Hur kommer du att känna dig om du väljer att avstå träningen för att istället slappa i soffan med godis? Är det endast lathet som tagit över eller är din kropp i behov av vila? Av vilken anledning valde du att börja träna och vilket val kommer att leda dig framåt?

Det är inte lätt att ändra sitt liv, att skapa nya vanor eller att ständigt tänka till, men de blir lättare med tiden. Både träning och bra mat blir tillslut en vana och man gör det utan att tänka på det. Omedvetet så packar man väskan och åker till gymmet, väljer hälsosammare alternativ och så vidare.

De gånger då de känns riktigt tungt och segt så gäller det att hitta den där inre styrkan och kämparglöden som fick en att starta och som fått en att komma såhär långt. Då gäller det att vara envisare än alla "jag kan skippa det idag...."-tankar och fortsätta på samma sätt. En skippad dag leder lätt till en till, sen en till och innan du vet ordet av har du hamnat i samma gamla mönster igen. Det är inte enkelt, man måste kämpa för det. Man måste pusha sig själv, utmana sig själv och motivera sig själv.

Om det vore enkelt så skulle alla göra det, om det vore enkelt så skulle det aldrig ta emot. Men det som gör just DIN resa unik är de faktum att det INTE är enkelt men att du ändå kämpar på.
För om du ger upp nu, vad har du då kämpat för?

Likes

Comments

Morgonen startade halv 11, var så otroligt trött och seg så det första jag gjorde var att knyta på mig skorna och tog en morgon PW. Så nu känner jag mig mänsklig igen! Kom hem, sorterade tvätten och åt en rejäl frukost.

Varit bortbjuden på mat under veckan, de bjöds på grillat och en helt otroligt god chokladtårta med daim. Man måste unna sig ibland! Åt rätt så rejält så känt mig väldigt uppblåst de senaste dagarna. Ni vet väl att varje gram kolhydrater som lagras i kroppen lagrar 3 gram vatten? Där har ni förklaringen till varför man kan känna sig uppblåst efter att man ätit onyttigt.

Därför körde jag 40 min cardio innan armpasset igår, behövde svettas ut lite vätska. Drog även ner en aning på kolhydraterna trots träning. Vanligtvis ska man inte köra kondition och styrketräning tillsammans, någon gång ibland kan man såklart göra det men kör då cardion INNAN och var noga med att fylla på med BCAA mellan konditionen och styrketräningen för att undvika muskelnedbrytning.

Nu börjar jag känna mig som vanligt igen, all överflödig vätska är mer eller mindre borta och sötsuget har börjat avta. Idag är det vilodag från träningen, dagen ska därför ägnas åt tvättning, städning och mys med mina hjärtan. Blir troligtvis ett kortare yogapass ikväll oxå.

Hoppas ni får en fortsatt bra dag.

Likes

Comments

Bilderna är exempel på ytterligare några maträtter som ingår i sommarerbjdandet - kostscheman med färdiga recept! Chokladmoussen är helt underbart god OCH helt sockerfri, innehåller enbart nyttigheter och är otroligt krämig. Är så glad över att ha lyckats med detta recept☺️


Hallå!
Ja nu har de gått ännu en vecka, söndagen är slut och imorgon är de åter måndag. Veckan som gått har fört med sig en hel del bra och dåligt för min del.

Jag har försökt träna men varit så otroligt trött och seg, vet inte om det berott på vädret eller något annat. Men på gymmet har den vanliga orken varit som bortblåst. Var i alla fall till läkaren i fredags och det togs en massa prover, ska tillbaka imorgon bitti för att ta några fler. Jag hoppas på att dessa inte visar något, känner verkligen inte för att äta antibiotika och avstå från träningen då detta endast gör mig ännu mer trött och slö.

Igår spenderades i alla fall hela dagen och kvällen tillsammans med helt underbara människor. Det bjöds på underbart god mat och trevligt sällskap. Så det laddade upp batterierna en del. Var toppen väder oxå vilket gjorde dagen ännu bättre.

Kom hem runt 3 tiden inatt och råkade somna på soffan (som för tillfället inte har några dynor i sig då dessa hänger på tork), så hade skapligt ont i ryggen när jag blev väckt imorse, haha. Men så kan det bli ibland, ser dock fram emot att få sova i sängen inatt!

Dagen har varit väldigt lugn. Har enbart ägnat tid åt att fixa naglarna, yogat, varit ute och gått, gjort ansiktmask och legat nedbäddad i soffan. Har med andra ord haft en "ta-hand-om-sig-själv"-dag.

Veckan som kommer hoppas jag på soligare väder, mer ork och bättre humör!

Hoppas ni har haft en bra vecka och helg!

Likes

Comments