Nu sitter jag här med plugget inför fredagens tenta i ekonomistyrningen och jag förstår inte alls mycket. Jag klarar av att räkna ut resultat, nollpunkt osv, även en enkel självkostnadskalkyl och täckningsbidrag fungerar. Men sedan kommer de svåra sakerna och jag har verkligen jättesvårt för det och det känns ganska hopplöst inför fredag. Jag vet med mig att det inte är hela världen, det handlar om en kurs, men det känns verkligen så jobbigt när man inte klarar det när ens kompisar gör det utan problem.

Varje gång jag sätter mig med plugget så tänker jag: "om jag bara sätter mig ner med plugget så kommer det gå bra", men denna kurs är omöjlig. Ingenting känns vettigt och att det är ointressant gör inte saken bättre. Man känner sig ganska hopplös när det inte går bra, men jag vet att jag inte ska tänka så. Det handlar om en kurs och jag kan göra om tentan ända tills jag klarar den, men hur kul känns det egentligen?

Att vara dålig på någonting drar ner ens motivation till att plugga och även ens självförtroende, det är i alla fall så det känns för mig. Jag är också en sån person som ger upp så fort det inte går bra. Det är något jag verkligen vill komma ifrån, men det är så svårt.

Jag trivs jättebra på högskolan och med mina vänner så jag har inte direkt tänkt på att sluta. Jag har hittills fått godkänt på alla kurser med ett registrerat resultat vilket innebär att CSN inte heller är ett problem. Det enda problemet är att jag måste finna mer motivation och ta tag i mig själv. Det är ju så frestande att sätta sig och kolla på en serie när man kommer hem, men istället borde jag plugga. Det känns ganska omöjligt att plugga 40h/vecka, men 3h om dagen är bättre än inga timmar.

Har ni någon bra studiemotivation och vad gör ni för att hålla humöret uppe när det går dåligt?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar, men jag har haft det relativt stressigt, om jag får säga det själv. I fredags var det som vanligt föreläsning, men det var också dagen innan omtenta. Så hela fredagen gick åt till att råplugga och jag kände mig väldigt säker på kvällen, så jag kunde somna med gott samvete.

Lördagen var dagen D. Jag var nervös innan, men när jag väl satt och skrev så kändes det ändå bra. Jag hade pluggat på det som faktiskt kom på tentan, men det var ändå relativt svårt. Efteråt stod vi några stycken och pratade om hur det gick och ingen kände att det hade gått så bra som man hade önskat. Så nu gäller det bara att vänta in svar.

Jag gjorde inget mer under lördagen, jag kände att jag förtjänade ett litet break efter allt pluggande. Tyvärr är det inte lugnt med plugg än på ett tag. På fredag är det dags för ekonomistyrningstentan. Det känns inte alls lika lovande som marknadsföringen. Det är inte alls min typ av kurs, men jag får göra mitt bästa och se hur bra det går helt enkelt.

Idag, söndag, ska jag försöka få in lite plugg och så tänkte jag gå och träna med. Har inte varit på gymmet på ett tag på grund av en riktigt långdragen förkylning, men känner mig äntligen lite bättre.

Likes

Comments

Jag älskar inredning. Det är verkligen någonting som jag tycker är kul, för det finns så oändligt många möjligheter. Personligen gillar jag när man blandar gammalt med nytt. Det ska vara stilrent, men på ett personligt sätt. Jag tycker också att man ska ha många, personliga detaljer. Det är det som gör det hemtrevligt enligt mig. Snygga växter och fina, lite äldre tavlor tycker jag med är snygga inredningsdetaljer. Det ska vara enkelt, men med mycket detaljer.

Jag önskar att jag hade det snyggare hemma hos mig, definitivt. Men det är svårt att få ihop det. Jag har precis flyttat till en studentlägenhet på 30kvm. Det går att göra så mycket på en liten yta, absolut och det finns redan fina inbyggda detaljer här. Men, jag har ett tråkigt, grått, laminatgolv som förstör en hel del. Jag har heller inte hunnit skaffa mig så många detaljer och har för tillfället heller inte råd med det jag önskar. Men jag sparar ihop och en dag ska jag göra denna lägenhet så snygg som det bara går, tro mig. Men så länge får jag nöja mig med att drömma mig bort till mitt drömboende genom att kolla på fina bilder på andras inredning.


Tycker ni också om inredning, och isåfall, vilken sorts inredning tycker ni om?


Jag äger inga av dessa bilder

Likes

Comments

Idag är en sån där vanlig vardag för mig (trots alla-hjärtans-dag). Gick upp någon gång mellan 6-7 och åt lite frukost framför youtube. Sedan gjorde jag mig redo för skolan. Det var ganska trist väder på morgonen, men det gör inte så mycket, för nu är det äntligen ljust relativt tidigt. Det går åt rätt håll!

I skolan var det fortsättning på föreläsningen om associationsrätt och så gick vi även in på fastighetsrätt. Båda ämnena är relativt svåra, tycker jag iallafall. Idag hade jag och mina vänner koncentration under cirka halva föreläsningen. Vi började titta på tomtkartor istället, detta på grund av att vi såg på några sådana på föreläsningen och vi tyckte det kunde vara kul att se hur stora tomter vi själva hade.

Efter skolan var vädret betydligt bättre. Solen sken och snön är nästan helt borta, känns nästan som om våren är påväg! (Peppar peppar) När jag kom hem så åt jag iallafall lite lunch och sedan tog jag hand om disken. Det måste ändå vara det tråkigaste med att bo ensam och inte ha någon diskmaskin.

Nu sitter jag här och hade tänkt att ta tag i plugget. Tänkte plugga lite marknadsföring (igen), men också ekonomistyrning. Har nämligen seminarium imorgon, är lite nervös för det är en svår kurs, men hoppas att det kommer gå bra iallafall.

Likes

Comments

Idag var en lång dag, det var så det kändes iallafall. Jag åkte till Göteborg vid lunchtid för en arbetsintervju. Fick inte reda på intervjun förrän igår eftermiddag och ända sedan då har jag varit nervös. Vi var cirka 12 personer där som skulle på intervju idag, känns alltid lite bättre att inte vara ensam. Själva intervjun tyckte jag gick bra och de skulle höra av sig inom kort vare sig det gick vägen eller inte. Så nu hoppas jag på det bästa!

Jag kom hem igen vid 17-tiden och då tog jag något enkelt att äta, kan inte påstå att jag åt någon bra lunch, om inte en fralla räknas som bra(?). Sedan satte jag mig ner med marknadsföringsplugget. Känns ändå som om jag kanske kan klara tentan på lördag om jag fortsätter såhär. Men eftersom dagen har gett så många nya intryck känns hjärnan helt slut, så nu sitter jag i soffan under mitt täcke och tittar på Grey's Anatomy. Det är andra gången jag kollar igenom den serien nu och är för nuvarande på säsong 8. Någon mer som bara älskar den serien?

Nu ikväll blir det alltså att ta det lugnt, upp tidigt imorgon för en föreläsning och sedan hoppas jag på att jag kanske får ett grupprum så jag kan sätta mig och plugga på eftermiddagen.

Likes

Comments

Hej allesammans!

Nu tänkte jag ta upp bloggandet igen, trots saknaden av läsare, men det är ett skönt sätt att få skriva av sig lite. Jag läser i detta nu mitt första år på högskolan och tempot är betydligt högre än vad jag hade väntat mig. Det har redan gått ett halvår och vi har hunnit med fem kurser hittills. Detta medför såklart tentaplugg och inlämningsuppgifter.

Jag har ännu inte hittat någon bra studieteknik och har i och med detta fått några omtentor i ryggsäcken, vilket egentligen inte är en så stor sak, men har man kommit efter en gång så blir det mer att plugga på och man hamnar gärna där, efter alla andra. Men, jag gör mitt bästa och hittills har jag ändå fått godkänt i alla kurser som det finns resultat registrerat för.

Idag har jag varit på en föreläsning om associationsrätt. Kursen jag läser nu heter Juridisk Översiktskurs och är väldigt intressant, men också mycket krävande. Vi är ganska många som ligger efter i plugget på den kursen, känns alltid lite bättre att inte vara ensam. Trots detta har jag idag suttit och pluggat på marknadsföring, som jag har omtenta i på lördag, mindre kul, men hoppas att det går bättre denna gång.

Bilden är ifrån när jag faktiskt lyckades ta tag i juridikplugget.


Nu hoppas jag att ni vill fortsätta läsa om min vardag. Imorgon händer nämligen något spännande, jag ska på arbetsintervju.

Likes

Comments