Header

Hej vänner!

Nu har jag varit i min hemstad där jag är uppvuxen och hälsat på mormor och hon var så gullig ovh tog ut pengar till mig när jag tappat bort min plånbok. För förde över en del ifrån min internetbank så att jag skulle kunna ha pengar att handla mat för tills mitt nya bankkort kommer. Tappade ju plånboken igår som jag skrev i förra inlägget idag. Har så otur verkligen och jag hade ingen mat hemma så passade på att unna mig lite käk på Bergslagskonditorit här i Ludvika. Tog en vegburgare med pulled oump. Var inte jätte förtjust i smaken men är man hungrig så går väl det mesta i och jag brukar inte vara kräsen när det gäller mat. Den bästa kryddan är hungern som man brukar säga. Jag tyckte dom hade det fint inne på restaurangen så tog lite bilder.

Är på väg hem till Borlänge igen jag gillar hellre att vara borta än hemma om jag ska vara ärlig men att sova borta är en utmaning då vill jag helst sova i min egen säng.


Ha en fortsatt trevlig kväll.. Kramar från mig!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej vänner!

Nu har det hänt en tråkigt grej igår. Jag var på väg med bussen för att handla och hade med mig plånboken.

Sen klev jag av i centrum för att byta buss. Var på jag klev på nästa buss och skulle plocka fram min plånbok ur min väska märkte jag det förfärliga den låg inte där. Bussen som jag hade åkt med ner på stan stod kvar så jag sprang snabbt tillbaka, letade igenom bussen och där jag satt men ingen plånbok. Frågade busschauffören om någon lämnat in den men det hade dom inte. Frågade alla passagerare om någon sett en plånbok och ett par som satt framför mig sa att det klev av ett par yngre killar och när jag frågade dom hur dom såg ut kunde dem inte minnas. Vilket jag tyckte var märkligt. Något signalement borde dom ju ändå haft om dom nu märkte av att det klev av några. I alla fall så ringde jag min bank och spärrade kortet och beställde efter ett nytt. Sen gick jag runt centrum och frågade runt om någon av dom åkt med bussen och skulle känna igenom ett par yngre killar som satt längst bak på den buss som jag åkt med men ingen som var där på stan hade åkt med den bussen. Träffade ett par jätte trevliga yngre killar som var väldigt förstående och behjälpliga även om dem inte kunde göra så mkt. Dom kunde hålla med om att det var riktigt dåligt av dem som tagit plånboken när det inte fanns lösa pengar i den och man behöver kod för att kunna ta ut eller handla på bankkortet, gymkortet har dom heller ingen nytta av eftersom man måste slå in en kod efter bemanning och är det folk på gymmet måste man dra kortet och då ser dom att det inte är jag. Sen var det ett busskort som precis gått ut, ett Ica kort som man drar rabatter, ID-handling som dom absolut inte kan identifiera sig med. Så ja det var märkligt, om dom inte har slängt iväg den när dom märkt att den var tom. Det är bara att beklaga hur samhället har drivit människor till dessa hänsysnlösa brottsbeteende. Det finns inget skamligare än att ta en annans plånbok med värdehandling. Det gör man bara inte. Jag har iaf för över mina sista pengar till mormors konto som hon varit snäll och tagit ut åt mig så ska åka till henne strax och hämta dom så att jag kan handla. Problemet blir ju nu bara att fixa ett nytt ID-kort eftersom min familj stängt ute mig i flera år, den enda jag haft någorlunda kontakt med är mamma och mormor men mormor är sjuk och mamma går inte alltid att lita på. Så jag vet inte alls hur jag ska lösa detta nu och har regelbunden kontakt med sjukvården i och med min sjukdom så jag är beroende av mitt plus att jag ska prova en ny medicin mot mina smärtor i underlivet så är verkligen i stort behov. Jag har ringt och snackat med polisen och talat om min situation och dom säger att dom kan gå runt det men då måste dom ringa och höra med båda mina föräldrar först att dom verkligen inte kan legitimera mig. Har pratat med mamma nu iaf och hon ska möta mig på polisstationen i Ludvika på torsdag då Borlänge har fullt fram till 6 mars och så länge kan jag inte vara utan. Så får bara hålla tummarna att mamma verkligen dyker upp som hon lovat nu.


Hoppas ni haft får en fortsatt dag.


Kram ifrån mig! 💗


Likes

Comments

Jag har sån fruktansvärd smärta/obehag i min *fiffy* , det känns som att jag precis har fått en orgasm för det bultar konstant men dom här bultningar tar aldrig slut . Föreställ dig att du skulle få onkontrollerat konstant orgasmer det skulle inte vara så fancy va? Det är så jag lever och har levt i 4 år nu. Läkarna vet inte vad det beror på och har därför inte kunnat ge mig något som stillar detta. Har skrivit om min resa i detta inlägg ----->Min berättelse om min sällsynta sjukdom

Vilka undersökningar jag har genomgått, vilka sjukhus och läkare jag besökt. Det har varit en lång resa och än är det inte över. Jag kan inte förstå hur sjukvården inte kan se det här som ett stort problem när det inkräktar på ens liv så pass allvarligt att man blir totalt isolerad och klarar knappt av att ta hand om sig själv. Det är som att jag hela tiden måste ta hänsyn till *fiffy* i precis allt jag ska göra. Känslan är så overklig och konstig att jag har svårt att förklara hur det känns, men det känns som dom där sammandragningarna man får vid en orgasm fast bara i klitoris som ju är mest känsligt på en kvinna. Det är inte skönt och är helt utan fantasier eller tankar om sexuell lust. Besvären är mer påträngande och obehagligt. Som när du har en klåda, hicka eller annan smärta. Ville bara dela med mig av hur jag har det. Hoppas ni inte tog det fel. Jag driver en svensk support grupp på Facebook för kvinnor och män som lider av detta sällsynta syndrom och sjukdomen heter PGAD (Persistent genital arousal disorder).

Har inte mått så bra den senaste veckan där av utebliven uppdatering. Jag ska bli bättre på det.

Igår var jag nere på stan och fixade gymkort sen har jag hållit på med mitt träningsschema som jag kommer lägga upp här på bloggen inom kort.

Ska dit imorn och köra ett cardio pass mage axlar sen ett ben och rumppass så det blir två pass imorn.

Beroende på hur mkt folk det är så kommer jag att fota annars skriver jag ner passet och övningar bara.

Det var ett år sen jag tränade tror jag. Har haft fullt upp i nya lägenheten och med alla dessa läkarkontakter plus avslappningsövningar som jag gör då och då för att kontrollera och dämpa min symtom.


Natti <3Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag lider av hälsprickor och måste sköta om mina fötter regelbundet för att hålla dom borta ifrån sprickor som gör fruktansvärt ont.

Hur gör jag då?

Jag tappar upp ett fotbad (balja) ganska varm vatten och häller i någon form av olja (tvål eller fotsalt har inte hjälpt mig) denna gång blev det vanlig hederlig rapsolja.

Tro mig eller ej men det fungerar faktiskt riktigt bra med olja dock svårt att få bort sen när man rengör baljan men det är bara att använda diskmedel som tar bort fett.

Jag har länge använt mig utav en vanlig fotfil men den är egentligen till för förhårdnader och man bör undvika filning vid hälsprickor eftersom det kan förvärra dom. Så jag använder mig utav en pimpsten och filar åt ett håll alltså undviker att fila fram och tillbaka vilket också bör undvikas. Sen smörjer jag in fötter med hälosan som är en extra fet sådan.

Länk till fot fil och krämen nedan 👇 Klicka på bilderna.

Likes

Comments

Hej allihopa!

Ber om ursäkt för sen uppdatering om hur allting går med min sjukdom Persistent genital arousal disorder. Har varit upptagen med att fylla i ett frågeformulär som tillhör en studie jag deltar om min sjukdom. Dessa frågor handlade om hur jag upplever mina symtom, hur dom påverkar mig vid olika tillfällen etc. Denna kommer sedan att användas till att utvärdera hur vida dom praktiska övningar som jag kommer att få under ett utbildnings program som kommer att hållas en gång i veckan i 3 månader framåt. Vilket jag kommer att få fylla i och uppskatta mina symtoms framgång under utbildningstiden.

Denna utbildning är online och jag kommer att delta genom en live video som kommer att sändas där jag och andra patienter som antagits till studien kommer att medverka.

Live videon kommer att sändas via ett program likt skype fast detta program är skyddat ifrån utomstående för att ingen ska kunna komma åt och skydda våra identiteter.

Inte alla som vill göra det offentligt att lida av denna sällsynta diagnos, så det är mellan vårgivare och patienter som hat tillgång till programmet och jag har mail kontakt med dom som håller i studien där dom skickar all information, programmet och ett frågeformulär som jag precis gjort klart.

Jag fick ett mail med en bifogande artikel, ett smärtlindringsprogram "lösning som lär människor vägen till och hur man kan hjälpa sig själv till självläkande". Det handlar om att förstå skillnaden mellan hur hjärnan och nervsystemet fungerar under akut smärta (första gången du får en skada) och uthållig smärta (den långvariga) som fortsätter att generera smärta i månader eller år som påverkar djupt din förmåga att läka. Med hjälp av fysiska och mentala övningar kunna eliminera eller minska smärtimpulserna ifrån hjärnan. Då dom menar att hjärnan fortsätter sända ut signaler om att någonting är fel en lång tid efter själva orsaken till smärtan läkt ut som en överbeskyddande alarm klocka vilket producerar för mkt av dom substanser som ska skydda oss ifrån yttre fara s.k "nociceptorer" och med hjälp av den forskning om kronisk smärta är det möjligt att man kan dämpa dessa signalsubstanser och istället producera mer utav dom smärtlindrande signaler i hjärnan som kallas "endogena opioider, endorfiner och serotoniner" vilket är våra "glada" kemikalier som är kraftfullare än konstgjorda läkemedel.. Det var en liten överblick.


Övningarna jag fått i uppgift att göra är:

  • En s.k konstruktiv vila vilket jag gör i olika liggande positioner t.e.x liggandes på rygg med benen på en stol/soffa.
  • Diafragma andning

Nästa utbildnings lektion är på måndag. Ska göra dom här övningarna nu fram till dess och om ni lider av smärta eller bäckensmärtor rekommenderar jag att ni läser mitt inlägg som jag hänvisar till övningar som man kan göra hemma via en video på youtube.

Inlägget hittar ni här ---> Hur hanterar jag min sjukdom


För övrigt så har jag varit på ett gynekolog besök på kvinnokliniken i Falun.

Vi diskuterade en hel del och kom fram till att jag ska få göra en ny Magnetröntgen av sakrala ländryggen för att utesluta rotpåverkan eller cysta som man har enligt studie funnit vara en av orsaken till ihållande genital upphetsningsstörning.

Sen hade han fått svar ifrån Fysioterapiverksamheten i Falun vilket han hade remitterat mig och doms svar var att dom inte hade något mer att tillföra än det jag redan hade provat med min förra fysioterapeut specialist på bäckenbotten smärtor.

Det gjorde mig lite upprörd eftersom fysioterapi är en viktig del i läkning/lindringsprocessen i mitt tillstånd vilket har framgått i olika studier. Han höll med om att det var tokigt, men svarade possessivt på mitt förslag om att remittera mig till en specialistbedömning på Bäckenbotten centrum universitetssjukhuset i Linköping. Den bedömningen kan man sedan använda till en ny frågeställning till dom i Falun då det blir för långt att åka till Linköping för behandling men ett bedömningsbesök är rimligt och det finns tydligen bara en i hela Sverige som har den typ av utbildning som hon i Linköping.

Utöver det så skulle jag trappa ut mina nuvarande mediciner som knappt har någon effekt på mig längre och prova en annan som jag fått tips om av en annan patient i min svenska pgad support grupp på Facebook. Så ska prova den.


Sedan berättade jag om denna studie och vad det var för övningar som inkluderade och han tyckte det lät jätte bra att jag provar dessa och tror på såna behandlingar mot smärta.


Hoppas ni mår bra och har en finfin lördag. Puss på er! mina kära läsare!😘

Likes

Comments

J Bond Woman III EdP:50ml

"I 007 världen är ingenting som det verkar och Bond-kvinnan, likt denna doft, har många hemligheter." (Citat ifrån kicks)

30: ml 345 :-

50: ml 445 :-

Jag bara älskar starka mörka dofter och den här är en favorit som finns på Kicks. 💎


Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej allesammans!

Nu har jag vart inne på Zalandos hemsida och klickat hem ett par sneakers.

Har bara ett par och dom börjar bli lite slitna nu. Dom slits ut fort när man inte har några att byta med.

Tyvärr är dom dyra och jag har inte ekonomi att springa och köpa nya varje månad. Så det blir ett par nya 2 ggr om året ungefär. Senast jag köpte, köpte jag dom här.

``Klicka på bilden´´`

Och länk till dom nya sneakers jag beställde nyligen hittar du om du klickar på dom här sneaker från adidas.


Likes

Comments

Svaret på frågan skulle nog vara inte alls eftersom min ,PGAD (Persistens genital arousal disorder) påverkar mig konstans tjugo fyra timmar om dygnet. En del har symtom som kommer och går andra har symtom då och då och den tredje som jag konstant hela tiden. det är inte lätt att hantera och leva med men tänkte ändå ge tips åt dem som har sjukdomen eller andra underlivssmärtor/bäckensmärtor för att lindra.


Eftersom smärta kan bero på eller leda till överspända muskler i bäckenbotten är det alltid bra att vända sig till en bäckenbotten fysioterapeut som kan bedöma din bäckenbotten och ge dig övningar att göra hemma utöver behandling tillsammans med fysioterapeut alltså att man besöker en som gör behandlingen. Behandlingen brukar oftast vara knipövningar dels för att stärka upp bäckenbotten om musklerna är svaga, men man kan också träna bäckenbotten om musklerna är spända för att känna skillnad mellan en avspänd och spänd bäckenbotten. Så kegel övningar i olika former där man tränar uthållighet, styrka o.s.v. sen ökar det blodcirkulationen vilket är bra om man har smärta. Men det är inte alltid dom är bra man kan förvärra smärta med knipövningar så det är alltid bra att uppsöka en specialist innan man experimenterar själv.

Länkar en video som jag tycker är bra på att förklara hur man gör dom olika knipövningarna.


En annan grej man får som hemmauppgift öva hos en fysioterapeut är töjning och triggerpunktsmassage och det gör man med hjälp av fingrarna eller en stav som är speciellt anpassad för bäckenbotten fysioterapi och hur man går till vägas beskriver kvinna i videon nedan och länkar även till triggerpunktsmassage till en fysioterapeut som bloggar på Baking babies. Töjning handlar inte om att man töjer ut slidan så att den blir större eller slappar på något vis utan det handlar om att manuellt lära musklerna att slappna av men fungerar lite annorlunda än triggerpunktsmassage. Jag länkar till Pelviwanden som är namnet på staven som man använder sig utav både i triggerpunkt och töjning.

Klicka på bilden på kristall staven nedan för att komma till återförsäljarens hemsida.

Man kan inte beställa direkt på hemsida utan man måste maila henne. Det finns kontakt uppgifter på sidan.

Klicka på bilden så kommer du till återförsäljaren.

Länk till bloggaren Mia fernando om hur man gör triggerpunkts massage behandling i bäckenbotten.

http://bakingbabies.se/2016/10/19/muskelbehandling-for-en-overspand-backenbotten/


Sedan har vi en video hur man gör töjövning. Dock är det på engelska. Hoppas ni förstår.

Ett annat viktigt moment i att försöka ta kommando över sin smärta/obehag är andningen som Mia Fernando går igenom i denna video.Sist har jag en video på engelska som går igenom steg för steg terapeutiska övningar för kvinnor med kroniska bäcken smärtor.

Andra alternativ är att införskaffa en vetekudde som man både kan värma i mikrovårdsugn (för att applicera värme på smärt området. eller lägga in i frysen. (för att applicera kyla på smärtområdet.)

Jag använder denna: (Klick)


Sen mediterar jag och kör yoga, tar promenader och ska skaffa gymkort på Må bättre och träna. 

Det var lite av vad jag sysslar med för att hålla mina symtom i schack även om inget verkar bita på mig så försöker jag iaf. 


Ha en bra fortsatt helg alla. Puss ❤💋🌹

Likes

Comments

God morgon världen och dom som orkar bry sig i min känsliga berättelse jag delade med mig av igår. Det tog mig en hel förmiddag att skriva gårdagens inlägg. Hoppas ni sovit gott. Det har inte jag. Har verkligen vänt på dygnet men vad har jag att kliva upp till egentligen? Jag är sjukskriven och har inte mycket jag klarar av att göra med dessa symtom jag har som jag delade med mug av igår. Det är tortyr varje dag och sjukvården verkar inte ta oss patienter som lider av det på allvar. Jag skohar inte när jag skriver det men det inkräktar på min koncentrations förmåga. Jag älskar att läsa om allt ifrån filmredigering, musikteori till träning men med en ihållande pulserande känsla i underlivet så är det omöjligt! Trodde aldrig jag skulle behöva välja bort mina intressen p.g.a ett störningsmoment som påträngande upphetsning. Det är overkligt! Jag vill bara att marddrömmen ska ta slut. Jag har haft nog med tragedier i mitt liv.


Var ute en sväng och handlade nya boxer trosor och en tröja ! Check it out.Tröja hittar du här ---> (klick )
Boxer trosor här --> (​klick )

Likes

Comments

Hej på er alla där ute!

Som jag skrev i förra inlägget så skulle jag berätta senare samma dag om min sjukdom, men det blev aldrig av p.g.a att jag inte hade tillräckligt med samlad information om min sjukdom. Jag ville kunna förklara ut ifrån den kunskap som finns om den på ett förenklat sätt så att ni som aldrig hört talas om den skulle förstå vad det handlar om och vad som kan orsaka den. Men det tar mer tid om jag ska gå igenom allt och skriva med egna ord så jag får förklara i det stora hela idag. Jag kommer att skriva mycket om den i bloggen och om ni finner det intressant och vill följa min blogg så kommer ni att få en klarare bild med tiden.

För 4 år sen i februari 2014 fick jag en underlig märklig känsla i mitt könsorgan "klitoris" som jag aldrig tidigare hade upplevt. Det bultande som den sammandragning man får efter en orgasm och tidigare har det slutat efter en stund men den här kom utan tankar på sex eller stimulering. Alltså helt ifrån ingenstans. Min första tanke var att det skulle ha någonting med att mitt dåvarande ex överstimulerat min klitoris vid samlag. Han verkade finna nöje i att stimulera min klitoris då han visste att det var kvinnors känsligaste punkt men det han inte verkade veta är att man inte ska stimulera enbart den och länge innan man är riktigt upphetsad. Är en kvinna inte blöt gör det ont och enligt min mening kan det knappast vara bra att stimulera direkt på innanför klitoris huvan som skyddar könsorganet precis som vid killens penis så har dom en förhud ovanför ollonet så har vi kvinnor det fast förhud på vårat "klitoris ollon". Han övertalade mig till att gå med på att han gjorde på det sättet och han utförde inte bara oralsex utan var där med fingrarna som ledde till att jag fick högre tolerans och till slut behövde bli stimulerad där för att få en orgasm. Det som fick honom att övertala mig var att han sa åt mig att ge honom det han blir upphetsad av och inte bara tänka på mig själv. Vilket jag i efteråt kan tycka är en form av manipulations metod att få den andra att känna sig egoistisk om hen inte går med på det sin partner vill trots att det är hens egen kropp. Man ska aldrig gå med på något man inte känner sig bekväm med, men han kunde vägra ha samlag med mig och jag borde såklart ha avvisat honom och sagt i stil med " Vad bra, då blir det inget sex. Jag tänker inte göra något mot min vilja" och stått på mig. Var såklart rädd för att han skulle lämna mig och behövde bekräftelse och närhet så gjorde som han ville för att jag också kände mig egoistisk som inte gav det min partner behövde. Det är en av faktorerna till varför jag tror jag fått denna retning att jag blivit överstimulerad.

Jag ringde vid den tiden till en sexolog i Leksand och rådfrågade henne vad det kunde vara för något som jag upplevde och dela med mg av min teori om mitt ex. Hon förklarade att hon kände igen det fenomenet att ha fått en irritation av överstimulans men att det går bort med tiden. Så jag trodde på henne och lät det vara ett tag för att se om det gick över. Men det gjorde inte det så jag vände mig till vårdcentralen där man tog STI-prover som var helt utan anmärkning, Distrikt läkaren noterade ett utslag på pubisbenet efter rakning. Han trodde att någon nerv hade påverkats utav det där utslaget jag hade efter rakningen Sen hade jag svampinfektion och urinvägsinfektion som jag fick antibiotika mot. Jag hade upprepade UVI och Svamp under loppet av ett år. vilket är mer än normalt. Jag vände mig senare till gynekologmottagningen efter att min klitoris känsla inte gick bort.

Där fick jag möta en ung och oerfaren gynekolog som bara noterade att jag hade vaginos vilket är en form av svampinfektion men det kliar inte utan man får en illa luktande flytning istället. Så jag fick antibiotika mot det med. Senare var jag inte nöjd ändå och fortsatte söka hjälp på kvinnoklinikens mottagning. Tillslut fick jag en erfaren och äldre gynekolog som diagnostiserade mig med PGAD (Persistent Genital Arousal Disorder) Hon läste på om det sällsynt tillstånd som finns att läsa om på Läkartidningen. Artikeln hittar man med en enkel googling på namnet.

Där står det olika teorier om tillståndet ut från fynd som hittat av andra patienter i USA, eftersom det inte är någon som forskar här i Sverige.

I den artikeln står det att man funnit samband med restless legs och överaktiv blåsa.

Så jag fick en medicin som används mot restless legs syndrom som är från början framtaget för personer med parkinson men som varit effektiv mot restless legs. Varför man gett patienter med mitt tillstånd en medicin som används på restless legs patienter är för att man funnit Persistent Genital Arousal Disodrer som ett liknande fenomen fast man har det i underlivet.. Jag nämnde att jag sedan jag var liten hade haft överaktiv blåsa d.v.s haft påtryckningar i blåsan och känsla av att vara kissnödig frekventa ggr som har inkräktat på mitt liv. Därför skickade hon en remiss till en urolog som gjorde n s.k urodynamisk utredning där man undersöker trycket av blåsan. Jag hade en kateter och en slang i ändtarmen medan dom mätte trycket. Det gjorde inte så ont mest obehagligt. Fick även bedövning i urinröret för att dom skulle kunna föra in en kamera i urinröret som gjorde ganska ont en sån undersökning kallas cystoskopi. Men allt såg normalt ut. Parkinson medicinen gav ingen effekt på mig, så jag trappade sedan ut den och fick kontakt med en på RFSU i Stockholm som tipsade mig om en sexolog som också var neurolog på akademiska sjukhuset i Uppsala. Jag hade läst en del artiklar om tillståndet att det kan ha en neurologisk bakomliggande orsak därför kom hon att tänka på denna sexolog med neurologiska kunskaper.

När jag kom dit så gjorde hon en generell neurologisk status kontroll på hela kroppen sen skrev hon ut ett tricykliska antidepressivt läkemedel "Saroten" som är ett antidepressivt läkemedel men som även används och funkar mot neuropatisk smärta. Jag hade framgång med den denna medicin och trappade upp den tills jag hade den rekommenderade dosen och kunde få tillbaka min livsglädje och tänka framåt men det varade inte länge innan effekten avtog och symtomen började smyga tillbaka inte till den värsta graden men tillräckligt för att jag inte skulle kunna koncentrera mig.

Jag hade kontakt med sexologen i ett och ett halvt år om jag mins rätt. Hon hade rådgjort med en professor som är neurolog och hade en hel del förslag på undersökningar som sedan min remitterade gynekolog fick ta del av.

Dom undersökningar jag fick göra var en EEG ( Elektroencefalografi) "en sån man oftast använder för att diagnostisera epilepsi men i det här fallet ville dom undersöka om jag hade några som helst epileptiska drag" , Magnetröntgen av bäcken , ländrygg och sakrala delen ( där bland annat nerverna passerar ) " dom skulle kolla efter några avvikelser i nedre ryggen och bäckenet efter nervinklämning som följd av ett bråck eller utbuktning i diskarna, cystor etc, man gjorde även ett PSA-prov tydligen kan vi kvinnor få det som män får med prostatan men vi har såklart ingen prostata men vi har postata kötlar tydligen, EMG (Elektromyografi) mätte musklernas respons i bäckenbotten med hjälp av elektroder som placerades i området. som gav ifrån sig elektriska stötar för att kolla hur jag reagerade på impulserna.

Magnetröntgen fann man att jag möjligen hade något vidgade kärl och jag hade läst på om att det kunde orsaka det här tillståndet så jag var envis om att få även kärlen undersökt. Först sa dom att det inte är något dom har tillgång till där på deras lasarett. Jag visade henne artikeln som förklarade hur det kunde hänga ihop med PGAD så hon hörde sig för och till slut fick jag komma på en ultraljud med doppler på en avdelning som heter "Bild och funktionsmedicin"

Jag hade Saroten ett bra tag innan jag sedan fick prova en annan medicin som heter Cymbalta vilket är en form av antidepressiv som också verkat mot neuropatisk smärta, den svarade jag bra på redan från start men som Saroten avtog efter en tids användande men eftersom jag svarat bra på bägge satte den här sexologen in mig att kombinera både men med lägre doser. Det stabiliserade symtomen en aning men långt ifrån hanterbart..

Mins inte riktigt vilken ordning resten var, men jag bytte gynekologer två ggr efter det på den klinik som jag tillhör. Den andra hon remitterade mig till Huddinge karolinska till en fysioterapeut på bäckenbottencentrum som undersökte mig. Hon noterade min övre skolios (snedhet i ryggen), att jag hade olika långa ben och rekommenderade att jag rättade till det hos en sjukgymnast men tydligen är det i och med min skolios som inte går att göra så mkt åt, hon rekommenderade att jag träffade en fysioterapeut som jobbade med bäckenbotten muskulaturen eftersom jag var spänd. Så jag träffade en sån regelbundet på rehab i Falun där närmaste stora sjukhus ligger där jag bor. Jag provade också akupunktur hos henne då hon använde nålar och stack in i triggerpunkter. Detta hjälpte inte särskilt mycket. Besvären var desamma. Jag provade att injicera kortison i urinröret som man ger till dom med uretrit och interstitiell cystit då man har ont när man kissar och även annars med. Det gav heller ingen effekt. Jag mins att jag ringde och kontaktade en annan fysioterapeut i Örebro som jag hade fått rekommendation ifrån en medlem i en grupp på facebook men dom hade Vestibulit/ uretrit inte mitt tillstånd. Hon gav distans instruktioner på en metod fysioterapeuten kunde prova på mig men hjälpte heller inte. Jag har även använt TENS (transkutan elektrisk nervstimulering) man placerar elektroder på huden och ställer in intensiteten på en apparat som elektroderna är kopplade till. Den ska ge små elektriska stötar durrationer som ska distrahera och stimulera nerverna possessivt för att inte nerverna ska signalera ut smärta. det hjälper inte alla och det används vanligtvis mot nacksmärta, ryggsmärta etc.. Men det verkar även på somliga i detta fallet och elektroderna var antingen placerade vid pubisbenet eller strax nedanför ländryggen ner mot rumpan.

Efter så här mycket undersökningar som ej varit till någon nytta kände jag mig rejält maktlös.

Jag sökte hjälp för jag hade länge gått och undrat vad det är för svullnad på pubisbenet intill ljumsken och dom misstänkte ljumskbråck på vårdcentralen så jag remitterades till en kirurg i Falun som skickade mig på en skiktröntgen men det var inget bråck. När han gav mig beskedet att inte man kunde se något bråck som skulle kunna förklara min svullnad passade jag på att berätta om min pinsamma upplevelser i underlivet och förklarade hur frustrerad jag var över att kvinnokliniken inte velat gå vidare med mina besvär så bestämde han sig för att se över saken och återkomma. Det var lite turer innan han skickade iväg mig på rätt instans som kunde ta emot mig för en del är det här ett för avancerat tillstånd för att dom ska kunna bidra med något. Jag skickades till Smärtkliniken I Uppsala på Akademiska där jag låg inne i 5 dagar och fick träffa olika specialister en s.k multidiciplinnär bedömning. Där träffade jag bland annat en sexolog som jag samtalade med i två timmar innan jag hade så ont av att hållit på ifrån att göra nummer 2 så jag var tvungen att avsluta med honom sen var jag utmattad av sömnlöshet. Fick dela rum vilket inte var planen ifrån början så hade svårt att sova. I alla fall så tyckte han att magnetröntgen bilderna ifrån Falun skulle skickas till deras specialister på neurokirurgiska mottagningen för att dubbelgranska bilderna en gång till och se om man hittar något avvikande som kan orsaka mina symtom. Det dröjde länge eftersom smärtläkaren som skulle remittera mig till neurokirurgen och be att få bilderna ifrån Falun inte hade lyckas få bilderna och det hade neurokirurgerna skicka i ett svar till henne. trots detta hade hon inte ordnat bilderna på flera månader. Så jag fick ringa tillbaka dit och fråga vart det blivit av och då ordnade hon det. Efter att dom granskas dom gamla bilderna ville dom ha ytterligare bilder för det var enligt dom för glest. Dom hade även sett i gamla journalanteckningar att jag möjligen hade något vidgade blodkärl som dom också tyckte att jag skulle få komma till deras kärlkirurg mina blodkärl kollade ytterligare en gång.

Läkaren på kirurgmottagningen som skickade remiss till smärtkliniken skickade också remiss till en gynekolog i Linköping universitetssjukhus för att jag hade tagit upp med honom att jag önskade testa botox som är ett nervgift och muskelavslappnade medel som har hjälpt andra patienter mot sjukdomen. N'r jag kom dit undersökte hon och fann att jag var "överspänd" på flera ställen i musklerna inuti slidan. Hon sa att det kan gå över till "spasm" (muskel kontraktioner) om man går och spänner sig och där med täpper igen blodtillförseln vilket kan resultera till detta tillstånd men idet var inte spikat att det var det som var orsaken men hon hade träffat andra patienter med mitt tillstånd som också hade spänd bäckenbotten och hade fått botox injicerat i musklerna för att hjälp dom slappna av i kombination med bäckenbotten fysioterapi. Nu har inte jag gjort botox behandlingen ännu, jag tänkte testa med fysioterapi först eftersom botox inte är någon höjdare att injicera när man ska in med nålar i underlivet.

Så det är där jag står i dag, väntar på att min gynekolog ska skicka en ny remiss till en röntgen och har skickat en hel del artiklar till honom som jag vill att han läser igenom och ser över om det finns någonting mer som kan göras för att hitta orsaken till mitt lidande. Jag väntar även tid till bäckenbotten fysioterapi i Falun för att Linköping ville att jag hade en pågående kontakt innan jag kom och träffade deras specialister för bedömning. Dm har sån policy för att patienter ska ha någon på hemma orten att sätta i gång behandling efter dom gjort sin professionella bedömning och lagt upp behandlings strategier som dom sedan gör upp med sin kontakt på hemma plan som man sen påbörjar sin behandling med. Det låter krångligt, och det är krångligt! Dagens sjukvård säger jag bara.

Blev ett långt inlägg idag, hoppas ni förstod i det stora hela och inte blev allt för uttråkade. Det hjälper mig mycket att skriva av mig och dela med mig av min resa. Det blev lite rörigt eftersom jag kom på saker under tiden jag återberättade och ordningen är inte helt korrekt i och med detta, Hoppas ni har överseende med detta försökte beskriva så utförligt jag bara kunde.

Ha en bra dag alla där ute!🍀


Likes

Comments