Header

Men tjena, från min förra blogg. Är det fortfarande någon som kikar in här? Kul.
Funderar på att återuppta den, vad sägs?

Äsch. Vet inte. Många frågor. Många tankar. Mest tankar.

Jaha, varför återuppta denna blogg? Hmm, vet inte. Finner inga frågor på något.
Varför bloggar du?
För det är kul. För att jag behöver skriva av mig. För jag gillar att skriva.

Varför inte bara blogga på en?
Haha jo det ska jag göra. Har dock inte bestämt vilken än...virrepanna.....suck.

Jaja, får se hur detta blir...

Tja, M

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Oliwer sover och jag vilar i sängen. Två trötta själar idsg med.

Tog en promenad innan förbi mormor (min mamma) och blev bjudna till dem ikväll för tacomys. Gosig!
Annars blir det en lugn dag. Bara ta det lugnt! Så skönt.

Kort inlägg men nu ska jag vila.
Hare, M.


Likes

Comments

Fjärde advent och jag kan inte förstå det. Det är grönt ute, eller blött och trist. Det är 12 grader och jag går i gympaskor. Borde varit vinterskor och tjock tjock jacka!
Men nope. Här blir det grön jul igen.

Är ni taggade?
Jag tycker det ska bli så mysigt. Första julen för Oliwer och första julen tillsammans med min lilla familj. Det ska bli så otroligt mysigt!
Oliwer fick sin första julklapp i fredags av Nikki, Tina och Mattias. En liten, eller inte så liten, apa som skrattar och fiser.
Och idag fick han en andra julklapp av mig och Joakim. En liten badanka bara som han kunde ha idag när han badade och det var uppskattat!! Han hade jätte kul.
Kan inte förstå hur stor han är. Nu sitter han själv i badtunnan när han badar. Min stora lilla kille!

Nu ska vi mysa innan sängen kallar. Imon ska vi få träffa fina Viki och mysa lite. Ska bli kul!
Kram M.

Likes

Comments

Igår var Jonna här för att fotografera vår lilla tomte. Det blev sååååå många bra bilder och hon är ju så jäkla duktig! Alltid lika glad efter ett besök av henne. Nu när vi till och med bor grannar får vi ta och träffas ännu mer. För vi bodde ju verkligen långt ifrån varann innan.....hehe

Idag är vi hemma själva jag och min son. Joakim är på jakt så vi myser hemma. Oliwer somnade precis om så jag ska nog göra detsamma någon minut.
Sen blir det en heldag med Oliwens mormor och morfar. Behöver lite barnvakt så jag kan få plugga lite......

Idag blir även vår lilla tomte åtta månader. Det är alltså 8 månader sedan jag låg och skrek AJAJAJAJAJAJAJAJ på förlossningen och Barnmorskan Karin svarar Ja Mathilda, vi vet att det gör ont! Haha. Underbar och fantastisk händelse. Jag målar det rosenrött och minns vara att det gjorde fruktansvärt ont att få ut honom, huvudet, annars tycker jag det gick bra. 36 timmar låg jag och hade värkar innan han tittade ut. Men sååååå värt det! Skulle göra om allt ihop igen 1000 ggr om!

Ha en bra lördag ni fina där ute!
Kram M

Likes

Comments

Blev en lååååång dag på jobbet idag. 12 timmars pass 7.30-19.30. Det var rätt jobbigt. Trodde det skulle gå enkelt men i slutet skrek det bara en sak i mitt huvud: OLIWER!!!!!

Jag saknade honom som bara den ikväll. Jag ville bara hem hem hem och jag släppte inte honom från det att jag kom hem tills att han somnade. Men ändå hann jag bara träffa honom 30 min innan han sov. 10 min i morse. 40 minuter på hela dagen. Jag skäms. Så jäkla dåligt!

Jag vill bara vara hemma igen. Långa dagar såhär, mer än 8 timmar ifrån mitt barn känns fruktansvärt. Jag nästan skäms så fort jag inte bara kan hem och umgås med Oliwer. Jag tycker det är jätte jobbigt. Men i morgon och på fredag blir korta dagar. Då ska vi mysa massor!!

Nu är det soffan som gäller efter en dusch. Morden I Sandhamn med min kärlek som ligger på andra sidan soffan.

Kram M

Likes

Comments

Slutade lite senare än tänkt idag då vi hade en hel del att gå igenom på praktiken. Det är kul, givande, underbara barn och personal och jag trivs. Dock saknar jag min lilla älskling här hemma otroligt mycket. Jag längtar och saknar honom hela tiden och ser fram emot tiden ihop fram till mars.

Tänkte skriva om en otroligt känslig grej idag som kan ge starka reaktioner...så håll i hatten.
Är alla verkligen lika mycket värda?
Känslig fråga det där. Jag har inte riktigt svaret på det...

Bingo Rimér skrev på Instagram häromdagen om att han anser att,för honom, har inte alla människor samma värde. Han skulle inte vilja bjuda hem terroristerna som bombat i Paris på nybakat direkt. Däremot kan han pussa och krama sina barn.

Och jag håller med till viss del.
Ingen betyder så mycket som min son. Ingen kan få den kärlek och SAMMA kärlek av mig som min son (och kommande barn). Jag anser inte att alla är lika mycket värda på det sättet att jag tycker att, för mig, är min son värd betydligt mycket mer än Hitler. Det är stor och annorlunda jämförelse men det är såhär det är för mig.

Inom jobbet är det en helt annan grej. Där är alla barn lika. Det är inge barn som får mer rätt än något annat. Inget barn som blir särbehandlat eller lyfts extra mycket. Är man dum säger jag ifrån om det så är en kille, tjej, gul, vit, lång, kort, tjock, smal, trött, pigg med mera eller vad det nu är för en person. Alla är lika mycket värda på ett sånt ställe. Ingen är bättre eller sämre.

Men i världen är min son den mest betydelsefulla kille, barn, människa och person JAG vet. För MIG är Oliwer bäst, finast, mest värdefull och den jag älskar mest! Så kommer det vara. Alltid!

Nu är detta inget 100% seriöst utan med glimten i ögat MEN, det som är seriöst är att för mig är Oliwer allt. Och det kommer aldrig finnas någon på jorden som betyder så mycket som mina barn!

Hur känner ni? Är alla lika mycket värda?
Känsligt, ellerhur?

Likes

Comments

Jag är rädd.
Jag är så fruktansvärt rädd för döden. För att inte få vara mer på denna jord. Att inte få uppleva Oliwer. Att inte få vara med Joakim, mina föräldrar, bror, vänner och släkt.
Det skrämmer mig enormt mycket att se nyheterna. Det är en hemsk värld vi lever i. Samtidigt som den är underbar.

Människor bryr sig. Människor skänker pengar. De vill hjälpas åt. De räddar folk från krig, våldtäckter, misshandel, bombdåd med mera. MEDMÄNNISKOR bryr sig.

Men sen finns det dessa, rent ut sagt, idioter. Terrorister, självmordsbombare, is:are och alla andra idioter i världen. Varför?
Vad är det i deras uppväxt som gör att man vill MÖRDA någon annan? Vad för sorts människosyn har de fått från sina föräldrar och förebild? VEM vill andra människor illa?

Tycker det är illa nog med dessa människor som vägrar hjälpa andra. Som ser vissa människor som mer värda än andra. Som tycker att vissa människor är äckliga och fruktansvärda bara för att de inte är likadana.

Vart är världen på väg?

Vad är det för värld min son växer upp i? Vad är det för människor i vårt samhälle? Vem kan man lita på? KAN man lita på NÅGON?

Det börja i Syrien och man tänker att det inte händer här i Sverige. Sverige är neutrala. De sätter inte näsan i vädret och visar vägen. Vi håller med alla men ändå ingen. Vi är allas vän!
Eller?
Ta Paris. Det är fruktansvärt. Hemskt. Finner inga ord. Men det är närmre Sverige nu. Det kan faktiskt hända här med. Men vart? Ska jag våga gå till Ica?
Tänker på de två personerna på IKEA som blev mördade. I Alvesta (4-5 mil här ifrån) blir taxichaufförer stulna på sina bilar och hotade med kniv mot halsen, små barn på en förskola blir utsatta för hemskheter och läste nyss att en tvååring blev misshandlad på en busshållplats när barnet stod och väntade på bussen med sina föräldrar av en okänd man.
Alltså hallå? VAD HÄNDER?

Jag är så rädd. Så rädd.

Stod och höll Oliwer i famnen och den mest fruktansvärda tanken jag någonsin fått slog mig

Tänk om jag håller honom för sista gången?!

Den tanken ska inte ens behöva slå mig. Men den gjorde det. Och den gör det fortfarande. De i Paris som mist sina nära och kära visste absolut inte att en fotbollsmatch kunde sluta i död eller en teaterföreställning kunde sluta i skottdrama.

Jag tror jag ska kunna gå till Ica utan problem. Komma hem med ett paket mjölk..men vem vet?

Världen är fruktansvärd.

Likes

Comments

Det var lite små jobbigt igår kväll. Blev känslig och blödig lätt. Att vara ifrån Oliwer är jobbigare ön jag trodde men det är kul på förskolan så inte för den saken.

Men jag saknar honom, såklart!
Nu är frukosten i magen, tänderna ska borstas och sen ska jag ner till förskolan för en heldag där. 7.30-16. SEN HEM OCH MYYYYYYSA!!!

Kram på er!

Likes

Comments

Jag är urusel på att blogga nu när Oliwen finns utanför magen. Får statistik om min bloggportal varje vecka och den har sjunkit från plats 3-4 i Kronoberg till plats 22...haha
Jag suger.
MEN som mamma och att ha hand om ett barn 24/7 hinner man inte med en blogg. I alla fall inte jag.

Idag har jag haft en fullspäckad dag. Började med VFU eller praktik, kalla det vad ni vill. 6.30-13.30. Sen åkte vi in till stan för att fixa en ny bilbarnstol till Oliwen, regnkläder till mig och mat. Väl hemma (runt 17) blev det blöjbyten, pyjamas på, välling, matlagning till de vuxna, äta, gosa lite innan liten somnade och sen försvann Joakim till stan. Idag är det hockeyträning med laget.
Jag fullkomligt HATAR ensamma kvällar hemma. Det är för det första läskigt och otäckt med mörkret. Damen intill skriker och jag ligger i sängen vägg-i-vägg med hennes lägenhet...suck.

Men hur var första dagen på praktiken då?
Det var bra. Nya barn vilket tar ett tag att lära känna. Jag ska lära mig namn + ansikte och de ska få förtroende för mig och lära känna vem jag är. Det är mycket att tänka på inom förskolläraryrket.
Inte nog med att det är över 1-2 år sedan jag var på en förskola så är det första gången jag är ifrån Oliwer såhär länge och jag kände flera gånger under dagen att jag ville gråta.
Det låter kanske löjligt men herre gud va jag saknade honom. Och väl hemma ville jag spendera varje minut med honom.
Förstår verkligen INTE föräldrar som jobbar 100% (40h) i veckan och låter barnen vara MER på förskolan. Eftersom det är dit- och hemresa får ju barnen vara på förskolan 45-55 h / vecka då föräldrarna jobbar heltid. DET ÄR SINNESSJUKT!

Tänk att jobba 7-4.
Det KAN betyda att föräldern lämnar barnet vid 6, åker till jobbet och börjar vid 7. För det första gick barnet upp runt 05?!!!
Sen slutar föräldern vid 16, åker hem och hämtar runt 17. Hem, äta middag och sen ska barnet sova?!

Hur mycket tid får barnet med sina föräldrar då? Typ ingenting. Hemskt! Jag hade aldrig velat ha det så. Och kommer ha Oliwer hemma så mycket det går i och med mina pluggtider och jag tror (och hoppas) Joakim kommer ta ut dagar då han är hemma med Oliwer ibland. Ett barn behöver sin familj! Mer än förskolan.

Är så glad att jag jobbat på en förskola INNAN jag själv fick barn. Man har en helt annan bild av förskolan (en sann bild) än den där "såhär-tror-jag-förskolan-är"-bild.

Men, i alla fall.
Dagen i sig gick bra men hatar det ändå på ett sätt då jag måste vara ifrån Oliwer vilket är super jobbigt. Jag jobbar helst tidigt och slutar tidigt än sent - sent. Vill helst vara hemma med Oliwer hela tiden.
Men det är ändå kul. Jag får vara Mathilda lite och inte bara mamman. Men jaa. Det är blandade känslor definitivt!

Nu ligger jag i sängen. Helt slut. Oliwer sover sedan 20.00 och jag ska med nana snart. Joakim kommer nog snart med. Så det blir nog bra.....

Sov gott godingar!
Kram M

Likes

Comments