Sömnparalys

Har ni upplevt det någon gång? Vet ni vad det är?

Jag brukar få detta någon gång ibland. Det har hänt så många gånger att jag inte blir rädd längre men jag blir så megatrött i hela kroppen dagen efter. Jag spänner hela kroppen för jag vill vakna innan jag skrämmer livet ur mig själv.
Sömnparalys verkar vara olika upplevelser men för MIG är det att min kropp sover och min hjärna är vaken. Som att jag är medveten vad som händer men jag kan inte röra mig.
Sömnparalys orsakas när man är stressad och har väldigt mycket omkring sig och det är helt ofarligt. Det är bara väldigt väldigt obehagligt.

Inatt kände jag att någon var i mitt rum, det blev som en ny energi i hela rummet och jag kunde känna det i hela kroppen. Jag kände att någon tog på mina fötter fast utanpå täcket och luften blev.. ja vad ska jag säga? Inte som den var innan. Jag kände någon doft jag inte känt innan. Det här höll mig vaken så länge och jag bara väntade på att bli skrämd men inatt så blev jag inte det. Snarare tyckte jag att det var spännande.

Jag välkomnar verkligen energier om de är positiva (absolut inte om jag inte känner mig rädd eller hotad av den). Den här kändes bra och jag vill tro att min farfar kom på besök. Han skulle verkligen vara den som skulle hänga kvar hos oss och skrämma oss haha så jag tröstar mig i tanken att han var här inatt för att kika läget.

Tror ni på sånt här? Har ni också varit med om något liknande?
<3

Gillar

Kommentarer

IzabellaL
IzabellaL,

Jag hade sömnparalyser i ca 1 års tid..... Det kunde hända flera gånger på en natt och flera gånger på en vecka. Ibland kunde det gå 3v osv..... Det är så obehagligt och energikrävande efteråt.

Det värsta är att man är helt paralyserad (för kroppen sover) o man kan inte göra någonting när det väl händer. Jag fick börja sova hos mamma för mina paralyser blev bara värre och värre så jag ville aldrig gå och lägga mig för jag visste vad som vänta.... Men när jag sov hos mamma så fick jag dem inte 😅

nouw.com/izabellal
mathildaheimer
mathildaheimer,

Oj jäklar! Hur har du det nu då? Har det avtagit? <3
Ja man är verkligen heeelt slut efteråt. Kan inte förstå att man dränerar kroppen på så mycket energi. 😅 Man blir ju så rädd för att somna - jag kommer lägga mig i mammas säng nästa gång det händer mig haha! Ibland kan jag till och med tvinga mig själv att sitta vaken och det är ju inte heller bra. Hjärnan måste ju få vila också <3 men det är ju inte så lätt när man inte vill somna..
kram på dig! <3


nouw.com/mathildaheimer
IzabellaL
IzabellaL,

Nu har jag inga problem alls! Det försvann runt samma tid jag och min sambo flytta ihop, tror det måste blivit som en trygghet eller något 😊 Ja men verkligen! Åå så hemskt, förstår dig! Om det inte försvinner kanske du får söka hjälp, få ut sömntabletter eller liknande 💗 Kram

nouw.com/izabellal
Dontworrybelikeheidi
Dontworrybelikeheidi,

Jag tror absolut på energier, har haft väldigt konstiga upplevelser titt som tätt, men mest när jag bodde hemma, då kunde komma och gå stup i ett, men några gånger var jag vettskrämd, även fast det oftast är ofarligt 😘😂

nouw.com/dontworrybelikeheidi
mathildaheimer
mathildaheimer,
Åh nu blev jag nyfiken 😃 vill du berätta någon händelse? ❤️
nouw.com/mathildaheimer
evelinajosefines
evelinajosefines,

Jag tror verkligen på energier! En dag vaknade jag av att jag trodde sambon kom in genom dörren men jag såg en skugga av en man med hatt som tog upp en stol och kastade emot mig, jag kände verkligen hur något flög igenom mig. Jag kan inte avgöra ifall det var en sömnparalys eller inte. Kram

nouw.com/evelinajosefines
mathildaheimer
mathildaheimer,
Oh my god! Det där lät helt galet läskigt och spännande på samma gång 😨 har det hänt dig fler gånger? Du kanske är öppen för energier 🥰 kram på dig
nouw.com/mathildaheimer
DeOliveira
DeOliveira,

Det låter som att ditt sjätte sinne fungerar. Googla på Terry Evans så förstår du. 🥰✨

nouw.com/deoliveira
DeOliveira
DeOliveira,

🌟 Terry Evans sjätte sinnet

nouw.com/deoliveira
mathildaheimer
mathildaheimer,
Oj det där lät spännande 😍 det ska jag göra ❤️
nouw.com/mathildaheimer
Blackout
Blackout,

Sömnparalyser är hemska tycker jag. Har haft dt halva livet i perioder mer intensivt och i andra mindre. Kroppen är förlamad av sömn men hjärnan vaken ju. Precis som du säger. Nån koppling i hjärnan som blir fel så att tillstånden inte inträffar samtidigt som de normalt ska. Beror ofta på stress, sömnbrist eller för mkt sömn eller mediciner. Om du inte blir rädd så är det kanske inget problem för dig men skulle du vilja ha tips på hur man bäst kommer ur och slipper dem i största mån så är mina att ligga på sidan (ligga på rygg ökar risken), minska koffein och stress, sova regelbundet och lagom. Och fastnar du i en så är allt i kroppen förlamat och man kanske hallucinerar men själva ögonen går att röra. Så du kan prova att röra ögonen fram och tillbaka. Då brukar kroppen kunna väckas och då fort ta dig ur sängen och väcka kroppen så du inte faller in i en ny. Sedan kan du lägga dig på sidan och försöka somna om.

Om du tycker de är otäcka dvs. Annars enjoy the ride!

Energier tror jag på. Dålig som bra energi. 😊

nouw.com/blackout
mathildaheimer
mathildaheimer,
Åh fy sjutton... har du det ofta? Jag tycker att du kom med så himla bra tips!! Jag brukar veta i min sömnparalys att det som händer inte är verkligt och jag försöker röra mina fingrar men då stressar jag min kropp ännu mer vilket leder till att min SP blir ännu värre. Men jag ska verkligen testa att röra på ögonen ❤️ Tack för dina tips. Kram
nouw.com/mathildaheimer
Blackout
Blackout,

Jo, jag har perioder när det sker runt 5-6 ggr per natt.( Har gjort sån sömnutredning med massa elektroder på huvudet pga av sömnen.)Det är horribelt. En period när jag knappt fick nån sömn alls så fick jag helt enkelt nog och läste in allt jag kunde om sömnparalyser. Visste sedan innan vad det var men inte tips på att minska dem och def inga tips på att ta mig ur dem på bästa sätt. Men prova detta med att röra ögonen för det har faktiskt funkat för mig många gånger. Det värsta är ju när man får riktig panik och försöker skrika inne i en paralys men det går ju inte och hallucinationerna bara ökar. Mkt bättre att röra ögonen från sida till sida tills kroppen vaknar. Och ligga på rygg törs jag inte längre göra för det ökar risken med. Minns inte varför det var så men jag har märkt det också.

Hoppas att du kan minska på de saker som gör att just du drabbas av dem och att du kan använda dig av teknikerna när de kommer ändå. Samt att du får nån tröst i att du def inte är ensam om dessa vidriga upplevelser.

"Riden av maran" tror jag de kallades förr i folkmun. Finns vidriga bilder på detta med nån kärring sittandes på bröstet är man ligger utlämnad i natten. Fy sjutton.

Kram❤

nouw.com/blackout
mathildaheimer
mathildaheimer,

Men käraste vän! ❤️❤️❤️
Jag ska verkligen ta till mig dina tips och lita på mitt undermedvetna att jag kommer ihåg det när det händer igen. Och det där med att inte skrika tycker jag är så hemskt för man känner att man verkligen vill tvinga fram ett skrik men att det inte går ... Fruktansvärd känsla.
Oj det visste jag inte. Vågar man googla bilderna tror du? hehe❤️ Ta hand om dig! kram

nouw.com/mathildaheimer