Om jag hade fått välja yrke

Jag brukar gå i tankarna och grubbla över vad jag hade jobbat med om jag kunde knäppa med fingrarna. Det jag har kommit fram till är att jag skulle vilja göra såååå många olika saker. Önskar att jag kunde bli världens bästa konsult inom ALLT. Men så fungerar ju inte världen. Men jag tänkte att jag kunde lista mina önskeyrken här!

1. Psykolog
Nej men hörrni ni fattar inte vilken hobbypsykolog jag är. Jag är B E S A T T av poddar (Rättegångspodden kan vara det bästa vi har) som tar upp hemska brottsmål. Jag sitter klistrad framför dokumentärer som handlar om tidernas värsta personer som gått på jorden. Jag vet inte varför jag dras till det men människans psyke fascinerar mig. Varför finns mördare? Varför är vissa människor så galna? Vad får folk att begå hemska brott?
Jag skulle nog vara en blandning mellan kriminolog och psykolog. Någon mer som är som jag?

2. Läkare
Ja detta har växt fram nu när jag på ett helt OHÄLSOSAMT sätt kollat på Grey's anatomy. Eller okej, det här är ett yrke jag absolut inte skulle klara av. Men förstå kunskapen om vår kropp och hur vi fungerar. Tycker det är helt otroligt. Men i verkligheten skulle jag nog bli knäckt av det.

3. Konsthandlare
Vill bo i Paris och kolla på konst dagarna i ända. Enbart därför. Och äta bröd. Hitta fin och otrolig konst till mina kunder. (Ja, jag har kollat på Emily in Paris och det här yrket är väl lite influerat från den serien, eller inte yrket men livet i Paris)

4. Kock
Det här är verkligen något jag tror att jag skulle älska (skulle bara klara av att vara kökschef hehehe) Nu skryter jag om mig själv här men jag är väldigt duktig på att laga mat och komma på nya rätter. Älskar att stå i köket och få ihop en grym maträtt och se alla mina gäster njuta av maten. Skulle vilja gå några kulinariska kurser och testa laga olika maträtter man annars aldrig skulle laga, men det får jag ta tag i när pandemin är väck!

5. Författare
Jag kan ibland se mig själv sitta i någon stuga någonstans och bara mysa runt och skriva på en bok. Nu är väl det här så långt bort från verkligheten som det bara går. Jag får ju panik av att skriva inlämningsuppgifter och jag vet att jag skulle tröttna på att skriva en bok.
Men om man får DRÖMMA så hade jag kunnat tänka mig att bli författare. Kanske skriva en deckare.


Har ni några drömyrken?

Gillar

Kommentarer

Soffiaz_85
Soffiaz_85,

Psykolog va mitt drömyrke förr men nu barnskötare som jag är idag 😊

nouw.com/soffiaz_85
mathildaheimer
mathildaheimer,

Jag har läst lite psykologikurser för skojs skull för några år sedan och jag tror att jag ska läsa några fler kurser som är inom samma område! 😊
Vad roligt! Trivs du bra? Vill passa på att ge dig en eloge som arbetar inom det yrket, speciellt i denna världssituation vi är i nu. <3

nouw.com/mathildaheimer
Soffiaz_85
Soffiaz_85,

Åh vad kul jag funderar med på läsa några kurser för skoj skull:) jag trivs som bara den 😊 åh tack så mycket ❤

nouw.com/soffiaz_85
happyM
happyM,

Åh så himla intressanta yrken!! Jag hade helst jobbat med typ digital marknadsföring för något företag tror jag, tycker det låter som ett roligt jobb att få fixa med reklam och annat content hihi ❤️ Stor kram ❤️

nouw.com/happym
mathildaheimer
mathildaheimer,

Det låter som en riktigt spännande jobb och som verkligen är i tiden 😃 Jag har läst lite kurser i marknadsföring i mitt program och det är verkligen superintressant hur man jobbar med målgruppsanpassad reklam och massa mer. Sen låter digital marknadsföring som ett självgående jobb! Jag hoppas att jag en dag får jobba inom ett yrke där jag får arbeta fritt och helst vart jag vill. Tror vi går mot såna tider nu i och med att många kan jobba hemifrån pga Covid-19.
Jobbar du inom marknadsföring idag? kram på dig <3

nouw.com/mathildaheimer