Nu är första veckan i skolan och i Lund avklarade! Det blev en ganska tuff start på allt ihop då jag under de första dagarna kände att det skulle komma att bli alldeles för svårt att läsa en kurs i kognitions- och neuropsykologi på engelska. Men jag ändrade min inställning ganska snabbt och tycker nu att det är hur spännande som helst! Jag har även fixat och trixat i lägenheten under veckan och nu är i stort sett allt på sin plats, och jag är supernöjd över resultatet! Nedan ser ni bilder på min lilla lägenhet, mitt lilla hem...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag är det freeeedag och idag lämnar jag in min absolut sista uppgift i min pedagogik kurs! Det känns så sjukt att det redan har gått ett halvår och att kursen redan är slut?! Detta firade jag med sushi till lunch ute på väla tillsammans med min farmor och faster! Snart ska jag iväg och träna. Efter det så blir det ett hederligt fredagsmys tillsammans med mamma. I helgen flyttar jag över alla mina saker till den nya lägenheten i Lund. På måndag är det nämligen dags för sudier igen, denna gången blir det psykologi. Ser verkligen fram emot allt som ska hända!

P & K

Likes

Comments

Vad tycker ni egentligen om nyårslöften? Är de bra eller dåliga? Jag har lite delade meningar angående nyårslöfte. Jag brukar sätta upp nyårslöften i slutet på varje år, någonting som jag vill lyckas med när nästkommande år är slut. Och förra året (2017) var första gången då jag verkligen fullbordade mitt löfte. Mitt löfte då var att ta hand om mig själv. För många låter detta löfte kanske klyschigt, likt alla som säger att de ska börja träna när de nya året kommer, men som redan i mars/april har sagt upp sitt träningskort igen. Men för mig så gick det verkligen det året. Jag tog bort det negativa i mitt liv och strävade bara åt det positiva. Jag hoppade av mina studier till sjuksköterska, då jag kände att jag inte hann med mig själv. Jag blev duktig när det kommer till att hitta en balans mellan kost och träning. Jag var på tre fantastiska resor: En äventyrsresa i Skottland, en månad runt i Grekland och en underbar weekend i London med min mamma som fyllde 50! Jag lyckades tillsammans med Karolina att vinna ett nordiskt gult och fick silver på SM. Jag har skaffat mig en otroligt fin lägenhet i Lund och jag kom in på en kurs i Psykologi med hård konkurrens. Året 2017 lyckades jag verkligen! Jag blev inte bara rikare på lycka och kärlek, jag blev även av med nästan 20 kilo av min kropp. De 20 kilona representerar den stress och oro jag hade för ca 1 år sedan. Allt det är nu borta. Kvar är jag i en lite mindre version, men en jävligt lycklig sådan!

Bild på mig för ett år sedan:

Bild på mig idag:

Likes

Comments

Nu är det helt plötsligt 2018?! Det har hänt saker helt tiden under julen, har inte haft någon chans att sitta ner och skriva i bloggen. Därför har jag samlat ihop några av de bästa bilderna från jul och nyår 2017! Julen handlar ju inte bara om julafton, julen är en så hektisk men så fantastisk period som kommer varje år. Det är en tid då man faktiskt reflekterar mycket över sig själv och de som står en närmst. Det är det som gör att många människor ser det som årets bästa högtider, men samtidigt det som gör att många ser ner på julen. Men jag hoppas att ni alla har haft en riktigt reflektionsrik jul där ni verkligen tänker er för hur ni är mot andra och hur andra är mot er. I slutändan vet vi alla att det är kärleken för sin medmänniska som tar en längst i livet.

God jul och gott nytt år i efterskott!

Likes

Comments

Just nu har jag så många bollar i luften så jag knappt kan balansera dem haha! Det händer saker hela tiden! Dock klagar jag inte, för det är bara roliga saker som händer! Mårten kommer snart hem, jag ska hämta nycklarna till min lägenhet i Lund, antagningen kommer snart ut, det är snart julafton och sen är det nyår. Och hur kul ska det inte bli med 2018?! Haha! Parallellt med allt det roliga är det också mycket plugg! Men vill man så kan man! Ville mest bara förklara min kommande frånvaro härifrån, har som sagt så himla mycket nu innan det nya året kommer med nya utmaningar!

Likes

Comments

Idag är det Lucia! Jag och mamma ska ner och äta lite god mat i stan och sedan gå till Maria Kyrkan för att se Helsingborgs Lucia. Det ska bli så mysigt! När vi sedan kommer hem vankas lucia-fika i form av lussebullar, mums!

Likes

Comments

Idag har jag och pappa varit på fredriksdals årliga julmarknad. Det är verkligen den mysigaste julmarknaden jag vet och absolut ett måste varje jul! Idag gjorde vi även något som jag aldrig brukar göra, nämligen prata med främlingar. Jag och pappa bestämde oss för att ta en fikapaus i fredriksdals lilla café. Det var ganska fullt där inne men vi såg två stolar som var lediga vid ett bord där ett äldre par satt. Vi frågade om det var okej att vi slog oss ner bredvid dem, och det var det. Vanligen nu så hade jag pratat lite tyst med pappa, kanske slagit våra huvuden närmre varandra för att höra varandra. Men helt plötsligt så började paret att prata med oss. De berättade om var de kom ifrån, vad de hade gjort i sitt liv, vad de tyckte om Helsingborg och hur de upplevde julmarknaden. Det var så härligt att bara sitta och prata att vi glömde bort tiden. Denna händelse gjorde mig glad inombords, detta kommer jag kunna leva på hela veckan. Ibland behöver man bara titta upp från där man är för att se vad livet har att erbjuda.

Likes

Comments

Just nu befinner jag mig hemma hos Mårten uppe i Luleå. Dagen efter vi kom hem från SM begav sig jag och mamma ut på äventyr mot Ullared! Vi hade verkligen superroligt haha! Sen på tisdagen så hade jag en hel del att plugga eftersom jag skulle komma hit. Jag kom hit i onsdags och stannar här tills på tisdag! Vi har hittat på en hel del sen jag kom upp. Vi har varit ute i snön, vi har varit på en julmarknad, vi har varit och sett solsidan på bio och vi har öppnat Mårtens fina bubbel för att fira att vi ska bli sambos under 2018! Så mysigt! Imorgon så har vi bokat bastu. Det är inget jag brukar göra, så det ska bli spännande.

Likes

Comments