Att göra en hästsvans är ingen konst. Men att göra en hästsvans som HÅLLER länge kräver tupering. Tupering gör jag enkelt med hjälp av en tuperingsborste alt. kam. Jag borstar mothårs nedåt och skapar en stabil grund och förebygger glipor o håret tack vare tuperingen.
Därefter kammar jag med lätt spray-besprutad kam och fäster snodden.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har här börjat flätfrisyren med att dela upp håret i två delar. Därefter har jag preppat håret med stabiliserande mousse och spray för att få ett följsamt resultat utan småhår.
Jag borstade håret väl och flätar med hjälp av den traditionella flättekniken vi lärt oss i skolan och får med en ny slinga i varje tag. Avslutar med diskret gummisnodd och fixera !

Likes

Comments

Något jag tycker är extremt viktigt som stylist är att ha rena och hela redskap. Varje dag som stylist innebär nya kunder och nya ansikten att jobba på. Därför är det extremt viktigt att rengöra både hårborstar, sminkborstar och övriga redskap för att hindra smittorisk och bakteriespridning som kan leda till allt från akne till sjukdomar.

Likes

Comments

I denna sminkning planerade jag att ha en festlig och julig touch.
Jag ljudade upp under ögonen med en krämconcealer och därefter applicerade jag foundation, rouge, highlight, mascara och glitter-eyeliner över kindben och ögonlock.
Du kan även lägga till ett rött läppstift för en komplett jul-look.
🤶🏼God jul!

Likes

Comments

Under 4 veckor har jag nu fått lära mig allt om organisk/ekologisk hudvård och makeup. Jag har utfört min praktik i deras lilla söta salong och fabrik i Mölndal.
Många produkter vi använder oss utav från märken som säljs överallt dvs max factor, Isa Dora, clinique. Nästa allt på marknaden tillåts att ha mineralolja i sig, parabener, farliga ämnen, cancerframkallande ämnen.
Huden tar in hela 60% av allt gift vi får i oss, därav förstår man vikten i av vilka produkter man använder på sin hud.

Dessa produkter är tillverkade för hand och förpackas under samma tak. Alla färger är från mineral-pigment och hudvården innehåller endast naturligt, välutforskade lyxiga oljor som är talgbalanserande och återfuktande. Det gör att just dessa produkter passar alla sorters hudtyper.

På bilden ser ni den klassiska tre-stegs metoden jag talat om tidigare. Rengör, rengör på djupet med ansiktsvatten och återfukta .

Likes

Comments

Just nu praktiserar vi stylister under 4 veckor och jag fick äran att arbeta hos Moyana Corigan här i Mölndal.
Moyana är ett familjeföretag som startades av 3 riktiga power-kvinnor. Produkterna tillverkas ”by hand and heart” i deras butik där de även säljs. Inga mellanhänder, inga onödiga tillsatser, helt 100% ekologiskt och icke-djurtestat.
Jag själv har fått testa på att tillverka och paketera flera produkter och allt sker här på Moyana för hand. Produkterna är såpass naturliga att man kan äta dem och är alltså fria från allt onödigt som finns i vanliga produkter i ordinarie butiker.

Jag själv har testat deras smink och jag tänkte lite senare inpå skriva ett inlägg om hur man använder sig utav deras fantastiska produkter så att fler kan upptäcka dem!Likes

Comments

Att huden är vårt största organ råder ingen tveka om. Däremot är det få som vet om hur viktigt det är att ta hand om den, inte minst vårt ansikte som är den ända kroppsdel som inte skyddas av kläder. En annan anledning till att ta hand om sin hud är vårt växlande klimat här i Norden. Att anpassa sin hudvård efter sin hudtyp är inte den ända grundregeln, utan också för vilket klimat vi lever i.

Jag använder mig här av en budget sminkborttagning då jag vill få bort sminket snabbt och enkelt. Därefter använder jag en rengöring anpassad för just min hud. Den rengör ytligaste lagret på huden och tar bort sminkrester som ligger på huden.

Där efter använder jag ansiktsvatten för att förebygga finnar och rengöra huden mer på djupet. Eftersom ansiktsvatten kan ha egenskapen att torka ut huden lite (speciellt om den innehåller alkohol), använder jag mig utav en riklig fuktkräm på slutet.
Man bör tvätta ansiktet både morgon och kväll.

Likes

Comments

Clean beauty är en sminkteknik där man fokuserar på en daglig make som ska se så naturlig och fräsch som möjligt ut.
Jag har sminkat min syster Fidelie och har endast använt:
Concealer
Puder
Bronzer
Rouge
Highlight
Brow fix
Mascara
Se bilder för hur jag gick tillväga! 🙂

Hope u like it!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag hade idag tänkt tipsa om mina bästa bas-produkter, som jag en del av dem använt sen jag började sminka mig, alltså är detta ett bra betyg på var och en av produkterna!!

Min favorit foundation - Max Factor Facefinity, All Day Flawless Foundation 3in1. Med hållbarhet som en primer, täckning som en concealer och konsistens som en foundation är dess magiska egenskaper.

Isadora Loose Powder - hittills det bästa löspudret jag testat för den lilla slanten man betalar. Funkar till att sätta sminket vanligt lika bra som att ”bake:a” med. Transparant och håller hela dagen lång!

Läppennan och contourkitet är helt nytt för mig men jag återkommer med info om dem vid ett senare tillfälle. Inom kort kommer en sminkning med dessa produkter inkluderade!

Likes

Comments

För att skapa dessa fantastiska mjuka, lockarna som passar både till vardags och fest behöver du:
• värmeskydd för håret.
• saltvattenspray och eller hårspray.
• fingerlocktång.
• kam och borste

1. Dela upp håret i passéer. Borsta väl.
2. Tips!!! Spraya hårspray efter värmeskyddet innan du lockar för dig som har svårt att få lockarna att stanna.
3. Ta passé för passé och locka med tången, för naturligast resultat - böj lockarna åt olika håll, men håll lockarna närmast ansiktet bakåt, för att framhäva ansiktet.
4. Hårspray, det kan inte bli för mycket!
5. Borsta igenom för att få ett naturligt resultat, hårspray igen för hållbarhet.

Voilà!

Likes

Comments

När det kommer till tv sändningar och foto är personer av alla kön ofta sminkade. En make för en man i tv-sändning ska vara naturlig och näst intill osynlig. Det som behövs göras beror på personens behov.

Ofta lägger man någon form av foundation, eftersom vi vill ha så osminkat resultat som möjligt använder jag en mineralfoundation. Med den täcker jag större porer och mörka ringar under ögonen.
Därefter fyller jag i ögonbrynen för att de ska synas tydligare, eftersom mycket som syns i verkligheten inte tas upp av kameran.
Sedan lägger jag ett kallt konturpuder längs med käkben och kindben för att lika så framhäva dem lite mer i rutan.

Man kan även behöva lägga en fransmarkering med hjälp av en brun eller svart kajal för att framhäva ögonen.
Klart!

Likes

Comments

För mig personligen känns inte en makeup ”complete” utan ett par naturliga läppar.

Jag använder en penna samt ett stift i ett par nyanser mörkare än mina egna läppar. Pennan är ifrån Urban Decay i färgen ”RUSH” och stiftet är ett vårdande läppstift från Yves rocher i färgen ”Grand rouge”.

Du kan fylla i dina läppar antingen som dom är eller använda dig utav överkorrigering, vilket betyder att du ritar linjerna precis ovanför din naturliga kant för att förstora dem eller bara jämna till om din form är ojämn. Jag brukar lägga precis på min linje, och korrigera på ena sidan då den är mer sned. Därefter gillar jag att fylla i läpparna med ett läppstift för att inte få den torra känslan man kan få av en penna. Man kan självklar endast använda penna eller stift men jag föredrar detta.

Likes

Comments

Bryn kan vara den trend som förändrats mest genom tiderna, eller? Många tycker det är knepigt att hitta sin naturliga form. Jag tycker lite större bryn, busigt kammade uppåt är det absolut snyggaste. Tre enkla riktlinjer man kan följa för att hitta sin form på brynen är följande (se bild):

* Placera ett smalt föremål, en penna till exempel, längs med din näsvinge och rätt ovanför bör ditt bryn börja.

* Placera sedan pennan från näsvingen, luta pennan så den placeras precis i pupillens centrum, där ovanför bör ditt bryns högsta punkt vara.

* Lägg sedan pennan från näsvingen fram till den undre fransraden och där bör ditt bryn sluta. 

Detta är bra riktlinjer som makeup-artister över hela världen använder sig utav. Man kan med fördel markera alla tre punkterna med en kajalpenna för att sedan lättare kunna se vad som ska bort och vad som är formen på brynet. 

Lycka till!!

Bild lånad från Benefit. 

Likes

Comments

Denna vecka var det dags för årets tema-vecka och årets tema var "Edens lustgård".

Jag valde att göra en naturlig, busig och ovårdad look på Emilia. Jag har endast använt 7 produkter, vilket också var utmaningen i denna uppgiften. Det jag använde var följande:

* Foundation

* Puderfoundation

* Brow-trio & brow fixing gel

* Rouge

* Lösfransar

* Hårspray

Likes

Comments

Aco är ett märke jag använder mig utav just nu, både prisvärt och bra märke från apoteket. Ett stort tips till alla studenter som inte har råd att spendera tusenlappen på sin hudvård, apotea.se !
Världens bästa sajt, leverans på cirka 2 arbetsdagar samt hutlöst billiga priser.
Det som ingår i min dagliga hudvårdsrutin är följande:
• ACO Faceclean gel, rengör och tar bort makeup.
• ACO Spotless blemish treating toner, rengör mer på djupet och
motverkar finnar och pormaskar.
• ACO Spotless treating moisturiser, vårdar huden samtidigt som den torkar ut finnar.
• ACO face daycream, dagkräm som återfuktar och förbereder huden för makeup.

Likes

Comments

Att sminka och föråldra en person är vanligt i filmvärlden, och det är lättare än man tror. Faktum är att en 25 åring kan förändras till en 80 åring med bara några få enkla steg. Det här är något vi lärt oss på stylistlinjen.
Jag valde att visa på handen för att inte göra det allt för avancerat.

Bild 1 är min hand som den alltid ser ut.

Bild 2:
Jag börjar med att lägga brun kajalpenna på sidan av benen på handen, att spreta med handen underlättar om du inte har så tydliga ben.
Därefter lägger jag en ljus kajalpenna uppepå benen och suddar ut med en kompakt borste.
Sedan lägger jag rikligt med puder över hela handen, gärna ett kallt puder, det lägger sig i handens rynkor och framhäver dem. Man kan också lägga konturer på fingrarna för att de ska se smalare och skörare ut!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att tvätta sina sminkverktyg är viktigt för verktygens kvalité och livslängd. En smutsig pensel kan dessutom försämra ditt slutresultat på make-upen. Ytterligare en anledning till att tvätta dina sminkverktyg minst 1 gång i veckan är att din hud inte utsätts för onödigt smuts och bakterier.

Vad du behöver:
• Diskmedel. YES - uppfunnet för att vara tuff mot fett, kanon för att få bort alla sminkrester i penseln. YES löser även upp vattenfast och riktigt fet make up.
• Ljummet vatten.

Bilderna visar i tur och ordning hur du enkelt tvättar dina verktyg på bara 5 min! Simple as that!

Likes

Comments

Nu närmar sig halloween (yay) !!!

Det kan ibland vara väldigt avancerat att göra en hel maskeradsminkning. Om man inte har de kunskaperna kan detta vara till hjälp:

Ett skotthål eller sår är lättare att sminka än man tror, allt du behöver är:
• vax
• fakeblod
• vaselin
• spatel
Du börjar med att lägga en kula med vax på handen/pannan eller vad du nu önskar ha skotthålet. Där efter jobbar du ut vaxet med hjälp av vaselin som gör konsistensen smidigare. Behåll ett tjockt lager vax i mitten där du sedan ska gröpa ur ett hål med hjälp av ett litet verktyg, t.ex en penna. Sedan kan du lägga svart eyeliner i hålet för att få en illusion av att de är djupt, och där efter avslutar du med fakeblod som du droppar generöst över hålet. En fördel kan vara att blanda ut området kring såret med foundation efteråt får att få det smälta in med din egen hud.

Happy halloween
🍁

Likes

Comments

Det du behöver fundera över när det kommer till din foundation är följande:
1. Vad söker du? Vill du ha en täckande foundation eller bara en som jämnar ut din hudton? Matt eller lystergivande?
2. Välj efter din hudtyp! Har du torr hy bör du välja en foundation som återfuktar. Har du känslig hy är en mineralfoundation att rekommendera. Om du däremot har en fetare hud bör du hålla dig ifrån dem innehållande olja.
3. Testa i ansiktet! Att testa rätt nyans på handen är inget jag rekommenderar, då du har helt olik hudton där än i ansiktet. Den perfekta nyansen är den som inte syns alls och smälter in perfekt i din hy. Så testa i ansiktet!
4. Undvik för mörk nyans. Många vill gå några steg mörkare i ansiktet, det är inte heller något jag rekommenderar då du måste jobba länge för att få ett naturligt resultat, och även applicera produkt på halsen.
5. Blanda!!! Köp två nyanser av samma foundation om du inte hittar den perfekta nyansen för dig! På så sätt kan du se flawless ut hela året runt och anpassa mörkheten beroende på vilken tid på året det är.

Min favorit foundation är Max Factor ”Face Finity All Day Flawless 3in1 foundation”. Den innehåller både primer, concealer och foundation i ett, vilket gör att du kan använda den även under ögonen för möra ringar. Håller hela dagen! Rekommenderas starkt! ❤️

Likes

Comments

1. Naturlig volym. Behåll ditt hår naturligt, med ditt eget svall, egen form och volym, eller addera lite extra volym om du har väldigt tunt hår.
2. Färgstark höst! Galna färger och frisyrer är superhett.
3. Backslick - superslickat eller bara lätt kammat bakåt, med naturligt fall.
4. Hästsvansen fortsätter trenda i alla dess former.
5. 90-tals inspirerad page. Bevis på att trenderna återkommer!

Likes

Comments

Det många gör så kallat ”fel” i sina val av kläder är att välja fel mönster till deras kroppstyp. Många vet inte vad mönster har för påverkan och väljer det som finns. Men om man trots allt vill framhäva eller förminska nånting är det viktigt att göra rätt val.
Jag använde några bilder som exempel här ovan. Randigt mönster har nästan störst påverkan, liggande ränder ger illusionen av att kroppen blir bredare, medan stående ränder har en förminskande effekt.
Välj liggande ränder om du:
Vill ha en förstorande effekt, till exempel illusionen av större byst, bredare axlar, bredare midja, eller ben.
Välj stående ränder om du:
Vill ha effekten av att förminska kroppsdelar, till exempel midja, höfter, ben etc.

Vitt framhäver och svart förminskar, också en viktig sak att tänka på.
Tycker man om att bära kläder med mycket mönster kan det vara till ens fördel att bära rätt storlek på mönstret. Om du har en kraftigare kropp är det mer smickrande med större mönster, medan en mindre slankare kropp gör sig bättre med riktigt små mönster. Allt detta på grund av illusioner som lurar ögat!

Likes

Comments

Hudvårdsprodukter 💦
Hudvård är hetare än någonsin. Förr hade man inga kunskaper om hur man skötte sin hud, idag är man så medveten. Att rengöra sin hud är A och O för att få en bra grund till sin make-up samt att få en hud full med lyster.

Den klassiska tre-stegs metoden är en favorit hos många.
1. Makeup remover/rengöring. Första steget innebär ytlig rengöring. Tar bort makeup rester samt rengör hudens ytligaste lager.
2. Ansiktstoner. Tar bort smuts och sminkrester på djupet. Ett viktigt steg till en ren hud. Här är det viktigt att inte använda ansiktsvatten med alkohol i, då det torkar ut huden. Använd med bomullsrondell.
3. Återfukta!!! Efter rengöringen behöver huden återfå sin fuktbalans. Detta görs bäst med en oljefri fuktkräm.

Det viktiga med hudvård är att välja rätt vård för rätt hud. Har du oljig hud, kan det vara bra med en serie som inte innehåller olja, en mer vårdande rengöring. Har du torr hud, kan det vara till fördel att använda produkter anpassat till just det, med mer återfuktande effekt och fetare kräm.

" Invest in your skin. It is going to represent you for a very long time. "

Likes

Comments

80-talet präglades av färger som mintgrön, turkos och aprikos. Man sminkade sig mer än gärna med klara färger och med mycket fokus på långa, svarta ögonfransar likt den dåvarande ikonen Twiggy.

Här är en sminkning jag själv gjort med inspiration från 80-talet. Här valde jag att få med rikligt med rosa skugga samt rejält med ögonsmink för att efterlikna Twiggys trend.

Likes

Comments