Vardagsrummet

Hej, som jag lovade kommer här nu några bilder från lägenheten. Tänkte dela upp inlägget, så nu får ni se vardags/matrummet.

Vi kan börja tala om matbordet som jag planera och pappa skruva ihop. Är så nöjd med hur det blev! Dock skall vi ännu behandla bordet men en vaxolja, så bordet kommer få en svag nyans av vit. Bordsbenen och stolarna runt bordet är köpta från Ikea. Vasen på bordet fick jag av min mormor, tycker den är så fin.

Historien bakom bordet, det finns säkert någon som undrar varför vi inte bara köpte ett färdigt bord. Jag är medveten om att det finns liknande bord eller iaf i samma stil. Men jag hittade verkligen inget som föll mig i smaken, de var antingen för massiva eller så var de fel färg eller så var de för många siffror på prislappen.
Något jag uttryckligen ville var att inte skulle vara så tungt och stort. Men ville även att man skulle få rum för 8 pers. Tycker vi fixade just perfekt och summan för hela bordet blev runt 70€ plus vaxoljan. Så verkligen förmånligt då jag tror billigaste bordet jag tittade på som föll mig ens lite i smaken var 249€

Soffan fick vi av Max syster vilket var helt super, hade kollat på en nästan identisk, så blev ju riktigt glad då de erbjöd denna till oss.

Soffbordet har Max fått men vi slipa och måla om det. De är ett trä bord som hade gulnat och var riktigt gul orange färgat, vi målade med ett vitt lack för att inte täcka in träet( bordsbenen skall dock målas ennu en gång, då vi glömde måla benen när vi la på sista lagret färg.
Blev riktigt nöjd även med detta, dessutom spararde vi en massa pengar på det här viset.
Mattan vi har under soffbordet är min och flera år gammal, men den fick följa med för gillar den fortfarande. Har för mig att den är från Ellos.

Mitt emot soffan har vi tvn och Max högtalare som han måla vita, de var orangebruna förut. Tack gode gud att han gick med på att mål dem.

Detta var vårt vardags/matrum. Inget sådär extra speciellt, vitt och grått och jordnära färger är vad som syns här hemma. Till näst skall jag plantera lite höstblommor på balkongen och göra det lite mysigt där.
Till följande tänkte jag ta och visa upp köket, men det blir säkert i början av nästa veckan.

Inom kort kommer Anna hit på besök, skall hinna till butien och fixa lite smått och gott! Ha en trevlig fortsättning på denna regniga lördag!🧡

#bestofnouw #nouwseptemberchallenge

- Mathilda

Gillar

Kommentarer

lifeofkile
lifeofkile,
Vilken fin bukett!!
nouw.com/lifeofkile
mathildaemilias
mathildaemilias,
Tack så mycket💛
nouw.com/mathildaemilias

Liknande inlägg