Blev utan studieplats

Hej på er!

Som rubriken lyder blev det ingen studieplats för mig i år. Sökte in till Arcadas Kulturproducent linje, det var den enda skolan jag sökte in till sist och slutligen. Funderade på att söka in till samma linje men på finska men betsämde mig för att endast söka in på svenska.

Inträdesprovet gick bra och intervjun var jag riktigt nöjd med, men i år räckte det inte riktigt till då jag blev satt på väntelistan. Var 1:a på väntelistan och väntade med fingrarna i kors men hade tyvärr inte turen med på min sida.

Var verkligen besviken och ledsen, vad skulle jag nu göra ett år framåt vad det första jag tänkte. Har inte haft ett måste att genast studera efter gymnasiet, utan i år var första gången jag verkligen kände mig redo att söka in. Så när jag inte kom in fundera jag noga och länge över mina alternativ. En tid gick jag och funderade om jag skulle söka in till någon av linjerna som inte fått tillräckligt med studerande. Men vill inte ödsla ett år på att studera något jag inte är 100% intresserad av och bestämde mig för att ett år till jobba och spara ihop pengar. Så här är jag nu och är riktigt nöjd med mitt beslut.

Men fastän jag inte kom in är jag nöjd med hur "bra" det gick, detta var första gången jag sökte in och nu har jag ett hum om hur allting fungerar. Kommer söka in nästa år igen och hoppas verkligen jag har det behövs nästa år. Är inställd på att lyckas och hoppas jag får börja studera nästa höst!

Men turen i oturen var nog att jag fick detta jobb, nu behöver jag inte stressa över att fylla ett till mellanår.

Ha en trevlig Fredag!

#nouwoutfit #bestofnouw #school

- Mathilda

Gillar

Kommentarer

AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
åh vilken otur men ändå underbart att det vände till något positivt. Hoppas du får en fin kväll <3
nouw.com/angelicacarlsson
mathildaemilias
mathildaemilias,
Ja, är ju verkligen viktigt att se det positiva 💛 tack
nouw.com/mathildaemilias