VECKA 41 - EN DAG PÅ ÖVERTID

God morgon söndag och vecka 41. Vi går nu in på övertid och bebisen kommer inom två veckor att vräkas om den så vill det eller inte.

Jag hoppas han väljer att flytta ut självmant snarast. Min kropp orkar inte dra runt skutan likt tidigare.

Eftersom J renoverat dagarna i ända så är jag ensam med little mr. Duracellkanin aka Oliwer Philip så jag är ganska slut på kvällarna.
När bebisen sen kommer, kommer J vara ledig och hemma med oss. SOM JAG LÄNGTAR!

Men över till mer prat om övertiden. Såhär står det om vecka 41:

Barnets utveckling
Nästan alla barn kommer ut innan de har blivit överburna, det vill säga före vecka 43. Efter 43 fullgångna graviditetsveckor börjar moderkakan gradvis att fungera sämre och därför brukar förlossningen sättas igång. Men de allra flesta förlossningar kommer igång av sig själv.

I gravidkroppen
Många tycker att det är frustrerande att vänta på att barnet ska komma. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Kroppen hinner mogna, livmodertappen blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp bäckenfogarna ytterligare. Det kan göra att förlossningen blir smidigare. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig, och kroppen blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge det inte finns några komplikationer.

Hur jag mår
Som sagt (senaste veckorna eller kanske till och med månaderna) är jag super trött i kroppen. Jag är trött på att vara gravid, stor, tung, trött och otymplig. Trött på att det ska ta en evighet upp och ner från golvet. Trött på att inte kunna torka benen när jag duschat och trött på att inte kunna springa, hoppa, leka och busa med Oliwer som jag borde kunna.
Jag har ont i underlivet konstant som om jag cyklat 15 mil på en extremt oskön cykelsadel som gett mig blåmärke. Jag får värkar som kommer och går men som hela tiden försvinner. Jag känner av ljumsken som låser sig och gör ont vissa gånger jag går och jag är andfådd konstant.

Finns inte mycket att hurra för just nu. Jag kommer vara den som hurrar först när värkarna kommer igång på riktig (även om de kommer göra svin ont)...men tills dess:

Håll tummarna för att det kommer igång snart!

Kram M

Gillar

Kommentarer

Följ Mig På Instagram @mathildaelina.se