MIOS SVAR PÅ BLODPROVEN

Idag runt lunch ringde telefonen och samtalet jag väntat på i snart en vecka.

Det var BVC som ringde för att berätta om Mios provsvar. Jag hoppades in i det sista att de skulle säga att det inte gett något utslag och att han verken var allergisk mot mjölk (komjölk) eller ägg. Inte för att det är bökigt eller jobbigt att läsa innehållet på livsmedel utan mer för att Mio visat sådan avsmak för de mjölkfriaprodukterna

Jag tog mod till mig och svarade hallå?

På andra sidan luren hör jag min BVC-sköterska svara och säger att hon fått provsvaren nu.

Det visade ingenting vilket innebär att han kan äta normalt. Han har alltså verken mjölk- eller äggallergi.

Lättnaden i kroppen ska vi inte ens tala om!
Det vi troligtvis kan konstatera efter detta är att Mio har exem och att detta väder gör det värre för honom. På nyhetsmorgon sa de att det är mycket exem dessa tider och att det är många som vill hitta inre orsaker (tex en allergi), inte behandla med kortison eller liknande läkemedel. Men enligt doktorn på tv behöver exemen behandlas med det. Inte för att bota personen från exem utan för att hålla exemen nere. Behandla men inte bota.

Så det blir nu att fortsätta med mildison ett par veckor till men under dessa veckor trappa mer lååååångsamt då jag själv anser det gått fort tidigare. Sen smörja in honom med MiniDerm varje dag vid varje blöjbyte likt tidigare och hoppas att han mår bättre av det!

Han är nu åter ”normal” i magen, äter som han ska, är pigg och glad och har energi likt risigare vilket är en enorm lättnad. Så både min och BVC-sköterskans analys tror vi han drabbats av någon form av magsjuka/virus/bakterie som gjort honom dålig i magen senaste helgen.

Tack alla fina där ute för alla tips och trix. För alla fina kommentarer och att ni brytt er! ♥️
Kram M

Gillar

Kommentarer

Följ Mig På Instagram @mathildaelina.se