HUR ORKAR DE ENS MED MIG? JÄMFÖR GRAVIDITETERNA..

God middag på er.

Idag har jag läst och pluggat och ska snart hämta hem Oliwer från förskolan. Funderar på att ta och baka lite i eftermiddag med honom. Det är så mysigt, även om det är lite mer omständligt.

Här ovan ser ni min mage, min bebismage, i vecka 18 med Oliwer till vänster och min mage nu i vecka 18 med bebis. Såååå stor skillnad på magarna OCH graviditeterna.

Graviditeten med Oliwer i magen (2014/2015):

 • Blev finnig
 • Fick mer leverfläckar/födelsemärken på kroppen
 • Inte så mycket fett på magen innan graviditeten
 • Syntes inte att jag var gravid förrän efter vecka 14-15..
 • Inget direkt dille på något
 • Kände inte av hormonförändringen i humöret, var väldigt lugn och glömde snabbt vad vi bråkat om.
 • Var uppe i graviditeten hela tiden, det var hela ens vardag.


Graviditeten med bebis i magen (2016/2017):
 • Inga finnar
 • Inga leverfläckar
 • Mycket fett och överflöd på magen redan innan graviditeten
 • Syntes snabbt på magen att jag var gravid (redan i vecka 8) men har sedan stått stilla.
 • Fått dille på maträtter som innehåller kött och potatis. Whaaaaaa så gott!
 • Känner av hormonförändringen extremt mycket. Lättirriterad och blir sur för det allra minsta.
 • Glömmer ofta bort att jag är gravid och hinner inte med att vi om en vecka gått halvvägs.


Det skiljer sig en hel del mellan både formen på magarna/magen men även hur min kropp reagerat och hur jag mår och liknande. Än så länge syns inte magen så som jag tänkte att den skulle synas. Vissa stunder känner jag mig väääldigt gravid medan jag andra stunder bara ser en mage full med fett. Jag var mer spänd i min mage förra gången vilket kanske inte är så konstigt då jag inte varit gravid tidigare och heller inte hade så mycket fett på magen. Ung och fräsch. Det är nog ett av målen efter denna graviditet. Att VERKLIGEN komma tillbaka till min gamla kropp, motionera och äta bra.
Det skiljer sig även mellan vad jag känner i kroppen och hur jag mår med mera. I första graviditeten ville jag gärna äta nektariner och choklad. Denna graviditet har jag inte varit sugen på socker eller godis överhuvudtaget. Jag har endast suktat efter kött och potatis i alla former. Karré, kotlett, lövbiff eller vad som helst likt en rejäl köttbit med lite kokt potatis, pressad potatis, pommes, kroketter, bakad potatis, klyftpotatis eller vad som som är något med potatis..med sås såklart!
Finnar och leverfläckar täckte min kropp första graviditeten, eller inte täckte men jag fick massa finnar och leverfläckar på kroppen, ÖVERALLT och i denna graviditet har jag inga skönhets"fel" alls.
Även mitt humör har förändrats mellan graviditeterna och jag hade verkligen önskat jag hade samma ork och energi som i första graviditeten. Jag orkade inte ta tag i bråk, tjabb eller liknande irriterade situationer och om vi tjabbade så hade jag snabbt glömt varför och så var vi vänner igen vilket är sååååå olikt mig nu.
Irriterar Oliwer mig skriker jag rakt ut, är det för mycket ljud skriker jag rätt ut, tycker inte Joakim att jag ska få sätta mig ner en stund innan jag fortsätter med disken eller liknande skriker jag rätt ut.

I denna graviditet tar min energi slut såååå fort och jag reagerar starkt om jag blir stressad, irriterad eller arg. Jag har så kort stubin denna gång så jag skäms. Herregud, att killarna här hemma ens orkar med mig är ett mysterium!

Jaaa, så det ska bli spännande och se om skillnaderna mellan graviditeterna också är skillnad på kön eller om det bara är så och det är en liten kille denna gång med.
Jag tror det är en pojk men kan hoppas lite på en flicka. Hade varit kul att ha en av varje, däremot skiter jag fullständigt i vad det faktiskt är som väljer att komma in i vår familj! Bebisen är lika välkommen oavsett och vi älskar den redan gränslöst!

Gillar

Kommentarer

twodaughters
twodaughters,
Spännande med så mycket skillnader 🙊😅 kul att jämföra 👌🏻
nouw.com/twodaughters
mathildaelina
mathildaelina,
Ja det är rätt intressant att jämföra så! Och nu är ju det roliga, bara skillnad på graviditeterna eller även barnens kön? 🙈
nouw.com/mathildaelina
twodaughters
twodaughters,
De blir nog en av varje ska du se 😉👌🏻
nouw.com/twodaughters
mathildaelina
mathildaelina,
Ska bli spännande att se 🙈
nouw.com/mathildaelina

Följ Mig På Instagram @mathildaelina.se