FREDAGENS KÄK

MIDDAGS TIPS!

Ikväll är det fredag och jag tänkte tipsa er om pizzarullarna jag gjorde härom dagen.
Jag gjorde mina glutenfria och här kommer receptet på glutenfri pizzadeg:

Deg:
4 dl valfri mix från Semper
1/2 pkt jäst (25 g)
1 1/2 dl ljummet vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt

Det stod att denna deg var till två pizzor. Jag gjorde dubbel sats och det blev 6 pizzarullar.
Jag och Joakim åt var sin rulle medan Oliwer åt en halv.

Såhär gör du:
Vispa ner jästen i vattnet och tillsätt sedan olja och salt. Blanda sedan ner mjölet.
Låt jäsa under bakduk ca 15 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Kavla ut degen TUNT! Min deg var lite för tjock.
Pensla på pressade tomater och lägg i valfri fyllning. Tänk på att inte ta föööör mycket fyllning.
Vik ihop degen och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Tänk på att lägga rullarna upp och ner så ”sömmen” är neråt. Pensla rullarna med olja och grädda i ugnen i 13-14 minuter.

Ta ut och njut!
Servera med någon sås om ni vill. Jag hade kebabsås från pixmzzerian jag varit nere och köpt.

Kram M

Gillar

Kommentarer

Följ Mig På Instagram @mathildaelina.se