BARA VAD JAG KÄNNER

Varför gör jag så mot mig själv? När jag knappt klarar av att höra svaret?!

Igår kom jag över en text angående SD jag läst tidigare. Jag postade den på Instastory och frågade efter man kunnat läsa texten om någon eller några tänkt rösta på SD i valet i år. Såklart svarar vissa ja. Det kunde jag ju räkna ut.

Det jobbiga är att se VILKA. Att se folk i min närhet som jag älskar och tycker om välja ett parti som för mig är helt ofattbart att man röstar på.

När jag hör partiledare prata inför Svenska folket, vilket gäller alla partier, väljer de gärna att prata och samtala kring sitt huvudämne. För SD är det tex invandringen. Och jag tror det är mycket pga det folk vänder sig dit.

Men det man inte tänker på är att VARJE parti, inte enbart SD, har sina för och nackdelar.
Jag är inte kunnig i politiken men jag vet lite om mycket. Det gör att jag vet att SD i alla fall inte är något för mig.

För jag vill bland annat att kvinnor ska ha rätten till att själva få bestämma över sin kropp och jag vill att kvinnor som blir ofrivilligt gravida ska kunna göra abort även efter vecka 12.

Jag vet att jag tycker samkönade ska få skaffa barn, gifta sig och leva tillsammans precis som vilka andra människor som helst.

Jag vet också att jag tycker det är viktigt att pensionärerna får mer i månaden och inte enbart sänkta skatter och sänkt högkostnadsskydd.

Och visst har SD tankar, likt vissa andra partier, som jag håller med om. Men de frågorna är få och i de flesta frågor så tycker vi olika. Väldigt olika.

Jag vet också att jag tycker samhället ska vara jämställt och att män, likväl som kvinnor, ska vara hemma när de får barn och att båda två behövs.

Att båda parter behövs i samhället och såväl män som kvinnor behövs i arbetslivet. Spisen är inte kvinnans kall längre och en familj går nästan omöjligt runt för en Svensson om kvinnan ska vara hemma och sköta markservice medan mannen jobbar.

Jag tycker inte heller att varje barn måste ha en mamma och en pappa utan två av samma kön fungerar minst lika bra. Huvudsaken är väll ändå hur barnen behandlas!?

Därför blir jag ledsen när jag ser vilka i min omgivning som tänker säga ja till att någon annan ska bestämma om jag ska ha barn eller inte. Om jag ska låta ett barn komma till världen fastän sjukvården råder mig till att göra abort pga tex alla skador barnet kan ha.

Jag blir ledsen över att se vilka som inte tycker samkönade ska få ha barn, gifta sig eller ens vara tillsammans. Och då även många som har närstående, släktingar och/eller vänner som lever i samkönade relationer. Som ena dagen leker med sin systers son och andra dagen röstar för att hon inte borde ha barn, bara för att hon är kär i en annan människa.

Det är ledsamt att man som Svensk tycker att vi har det så pass dåligt ställt att vi inte kan hjälpa någon som suttit i ett hjulhus på en lastbil genom flera länder endast för att rädda sitt skin från att dödas, oskyldig, i krig som man inte kan rå för.

Jag ber er tänka en extra tanke. Vad handlar ert val om. Är SD allt ni drömmer om för världen, varsågod och rösta. Men många partier har lite av varje och läser man på kan man finna många saker hos flera partier som man kan tycka om och ibland kanske även känna sig mer lik.

Jag trodde jag visste vad jag skulle rösta på tills jag började läsa. Då ändrade jag mig.

Valkompassen är en bra början om man inte är kunnig. Lärde mig en del där först innan jag började läsa in på några av partiernas egna hemsidor.

Jag är långt, långt, långt ifrån expert och jag säger inte vad DU får eller inte får göra. Jag berättar bara hur jag känner.

Kram

Gillar

Kommentarer

Följ Mig På Instagram @mathildaelina.se