Borough Market

LONDON, MAT

I fredags blev det en tur till Borough Market med Ulrika innan jobbet. Tror helt ärligt att detta är ett av mina favoritställen att åka till, speciellt nu när det knappt är några turister och rätt få som är ute och rör på sig. Det finns verkligen allt man kan behöva i mat väg, grönsaker, ost, bröd, slaktare, fisk och bakverks stånd utspridda. Det finns även en del mysiga restauranger och en liten varmmats market med olika kök. Förra gången åkte vi dir på en lördag, då var det så många människor att man inte riktigt visste vart man gick. Nu när vi var där var det nästan inga där, man kunde röra sig runt marknaden utan några problem. Helt klart en mycket bättre upplevelse!

På en av butikerna hittade vi dessa små pumporna, hur söta?

Vi köpte lite olika grönsaker, läs tomater i mitt fall, och åt lite lunch på ett pasta ställe som heter La Tua Pasta vid varmmats delen av marknaden. Man fick själv välja vilken pasta och sås man ville ha, så jag åt färsk tagliatelle med en svamp sås och Ulrika valde Ricotta och pumpa tortellinin med sage butter om jag kommer ihåg rätt. Väl värt ett besök, både prisvärt och gott!

Förra gången åt vi på en av restaurangerna som hette Padella men jag tyckte inte att den var värd hypen och att behöva vänta över en timme på ett bord. De hade även en rätt så liten meny, inte för att det alltid är något dåligt men om man är lite kräsen med mat blir det lätt ett litet problem. Det jag kommer ihåg mest från besöket var att de inte ville ge Amanda och Ulrika parmesan när de bad om det...

Efter lunchen gick vi och tog lite bilder vid husen på utsidan av marknaden och köpte även lite Fudge! Så gott. Det fanns mänga olika smaker men min favorit var helt klart kokos!

Efter lite fler bilder på vägen till tunnelbanan och ett snabbt besök på Tk Maxx åkte jag mot jobbet och för att hämta det äldsta barnet från förskolan!

#london

Gillar

Kommentarer

youlookliketrouble
youlookliketrouble,

Hej!! Kul att lasa om nagon annans avenyr i London xx

nouw.com/youlookliketrouble