Då var vi inne i sista veckan.. 6 dagar kvar till BF!
Idag var jag hos barnmorskan och kollade hur det var med Lilleman. Han var livlig som vanligt och hjärtat slog fint!
Den här gången tog de inga prover då mina värden var så bra förra gången. Han ligger fortfarande fixerad och långt ner i bäckenet, helt enkelt redo!

Barnets utveckling:

Ett foster väger i genomsnitt ungefär 3,6 kilogram och är cirka 51 centimeter långt, men vikten och längden kan variera mycket.
Moderkakan väger runt ett halvt kilogram. Den kommer att fortsätta att ge fostret näring ännu en tid.

I gravidkroppen:

En del har redan fött barn vid den här tiden. Men för andra kan det dröja ännu längre innan förlossningen sätter igång. En graviditet varar oftast från 37 till 42 veckor.


Fostrets vikt och längd kan variera mycket de sista veckorna.


Hur mår jag?:

Sista dagarna har varit ganska jobbiga. Har mått illa, haft svårt att äta (känns som att jag ska spy). Sammandragningar på nätterna och ligger vaken och fryser, svettas, fryser och svettas.. Det känns som att det har hänt mycket i kroppen sista veckan. Men nu är det inte länge kvar oavsett om jag går över eller inte.
Det är otroligt skönt att jag inte jobbar denna veckan, det hade varit FÖR tungt sista veckan nu.

Just nu väntar jag på min sambo som har jobbat hela dagen, det är ju trots allt Alla Hjärtans Dag, jag har önskat mig någon god mat (så hoppas att jag kan få i mig lite mat). Så får se om han har funderat ut någon mat tills han kommer hem.
Många som ska ut och äta ikväll eller gå på bio, själv i detta stadiet uppskattar jag att få mat på bordet och ligga i soffan! :)

Kärlek <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då var det torsdag igen och nu är vi inne i vecka 39 i graviditeten.. Hur galet är inte det?!..
Nu har vi gått mer än 95% av graviditeten! Idag är även min sista dag på jobbet på minst 7 månader och det är lite blandade känslor. Jag tycker om att jobba och jag trivs kanonbra med mina kollegor och mitt jobb, så kommer bli lite tomt att inte vara på jobbet på så lång tid. MEN jag kommer ju få ett helt annat "jobb", att vara mamma <3
Som kommer bli helt fantastiskt!
Här kommer veckans uppdatering vad som händer i magen:

Barnets utveckling:

Fostret väger omkring 3,2 kilogram, är ungefär 50 cm långt och är nu förberett för sin födelse. Via moderkakan har fostret fått mycket näring och antikroppar. Det kommer att skydda barnet den första tiden. Fostrets hjärna utvecklas hela tiden och kommer inte att vara färdig förrän barnet är runt två år. Tånaglarna har vuxit ut nu och täcker hela tån.

I gravidkroppen:

I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter.
Många gravida känner sig tunga och trötta. En del har kraftiga förvärkar.

Nu är fostret ungefär 50 centimeter långt.


Hur mår jag?:

Jag mår helt okej (för att vara gravid i vecka 39 och gått upp 23 kg).
Jag orkar knappt gå någonting längre, mina ben är väldigt svullna och även händerna. Kroppen är stor och tung, så bara att sätta på sig strumporna på morgonen är ett "träningspass".
Många upplever att de blir mer känsliga i slutet av graviditeten (vissa hela graviditeten), men det är inget jag riktigt har tänkt på. Visst, tålamodet kanske inte är riktigt lika bra när man känner att man har ont överallt och inte klarar av att göra någonting..
Min rygg och mina höfter är väldigt ostabila nu, det tar emot att resa sig från soffan, lägga sig ner, eller röra sig överhuvudtaget..
Jag är väldigt stolt över mig själv som ÄNDÅ har krigat på detta dagarna/veckorna/månaderna. Det finns säkert de som har haft en "jobbigare" graviditet än mig, men min graviditet har inte heller varit en dans på rosor. Foglossningen började redan i vecka 25 och sedan dess har jag kämpat för att hålla mig igång. Min kropp svullnade och la på sig vätska tidigt i graviditeten. Vilket har medfört att jag har haft ont i kroppen.
Jag har jobbat fram till v.39, även att kroppen kanske sa STOPP redan i v.32. Min sömn sista 10 veckorna har varit riktigt dålig till och från och när jag inte har fått någon sömn har jag känt mig hängig och illamående.
Många har sagt till mig att jag borde gå hem tidigare, även min barnmorska.. jag har känt att jag har velat kämpa på, det beror dels på att tiden går så mycket snabbare när man jobbar och har saker att göra (än att gå hemma och vänta). Dels har jag haft för ont i kroppen för att hitta på saker, då hade jag fått ligga hemma i soffan (vilket hade gjort mig väldigt rastlös istället) och sen förlorar man en del pengar också på att gå hemma sjukskriven.

Nu är det MAX 3 veckor kvar till vår son är här (om det blir igångsättning) och jag tror fortfarande inte att jag har fattat det.
Det känns overkligt även att det mesta är fixat hemma så "känns" det inte som det snart är en bebis som ligger där i spjälsängen.

Nu tycker jag att magen är riktigt STOR och låg.. Men när jag jämför med andra magar är den nog ganska normal :)
Hos min barnmorska ligger den fortfarande under snittet men bra på min kurva!


Kärlek <3

Likes

Comments

Du är snart 5 år, min älskade Mila!
Det finns inget bättre än när du kommer och gosar. När vi ligger i soffan och myser, man är aldrig ensam.

I morgon är min sista dag på jobbet, sedan ska jag vara hemma till Lilleman kommer, då kommer det bli en massa tid för oss att njuta av livet och ligga i soffan och mysa tillsammans.
Att det finns så mycket kärlek i en sån liten kropp. Att du förstår känslor och hur du kan få en att må så bra <3Kärlek <3

Likes

Comments

God middag! Idag är det tisdag och halva dagen på jobbet har gått :)
Denna veckan känner jag mig piggare än förra veckan!
Kroppen känns tung men huvudet är piggare, så det går faktiskt riktigt bra på jobbet idag. Idag är det 2 veckor kvar till BF, så vi får väl se om vår lille gosse tittar ut i tid eller om han vill gosa lite till i magen :)Jag har fått lite frågor om mina tankar om förlossningen.
Mina tankar har gått fram och tillbaka. Eftersom jag har skräck för sprutor och sjukhus så är ju inte förlossningen någonting jag "längtar efter". Jag hoppas på att klara mig utan kanyler, sprutor och att kunna kämpa på hemma så jag inte behöver vara på sjukhuset allt för länge. I min journal har jag avskrivit mig bedövning så som ryggbedövning och det som innefattar sprutor eller liknande. Själva smärtan är jag inte alls rädd för eller funderar över, utan mer komplikationer, att någonting går fel eller kejsarsnitt.. Såklart vet jag att det inte är någonting jag kan påverka själv om den situationen uppkommer (mer än att INTE ta ryggmärgsbedövningen som ökar riskerna för Sugklockan och Kejsarsnitt, och den risken vill jag inte ta).
Mer än det jag kan påverka har jag inte funderat över :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag när jag skulle åka till jobbet var det så SJUKT kallt! 11 MINUS? (Ja, i södra Sverige är det kallt, och kusten är blåsig).
Frös så sjukt mycket, nu har jag ju ingen jacka jag kan stänga heller, hoppas att inte kylan håller i sig allt för länge :D
Ps. klockan på bilen går fel :)
Dessutom är det ju alltid mysigt med "hjälp" på jobbet :DKärlek <3

Likes

Comments

I helgen har vi tagit det väldigt lugnt. Jag har vilat mycket och försökt att bli lite piggare.
Har känt mig hängig.. och idag känner jag mig sämre igen.. Tyckte att jag hade blivit lite piggare i helgen..
Jag har bäddat klart Lillemans spjälsäng, blev så nöjd, där kommer han att sova gott :)I söndags var vi och bakade pizza. Eller snarare att Kim bakade pizza :) Haha!

Det är inte alls så enkelt som man tror! Men det blev gott :) Sen åkte vi till hans föräldrar och fikade innan vi åkte hem och la oss och slappade i soffan!.. Riktigt bra dag, jag orkar inte göra så mycket nu på dagarna.


Mila verkar längta efter Lilleman <3

Detta är mina sista dagar på jobbet på några månader, jobbar måndag, tisdag och onsdag om inget händer.
Känns konstigt att jag ska vara hemma så länge sedan. Men det kommer ju bli en stor förändring i livet och längtar efter att få spendera tid med min lille kille. Tiden har gått så himla fort bara. Om max 4 veckor har jag min lille kille hos mig, 2 veckor till BF och sedan max 2 veckor till igångsättning.. :)

Idag vaknade jag och det första jag såg var en bild, några av våra närmsta vänner fick en underbar liten pojke sent igår kväll. Så himla söt! GRATTIS! Nu känns det ännu närmre tills vår Lilleman kommer! Det känns helt overkligt fortfarande..
Tror aldrig att det går att förbereda sig på en bebis..

Nu är min lunch slut så ska återgå till jobbet <3

Kärlek <3

Likes

Comments

Hej mina läsare! Då jag varit hängig förra veckan har jag skjutit lite på mitt inlägg. I torsdags gick vi in i v.38..
Han trivs fortfarande bra där inne så han har inte velat titta ut än.
Hos min BM i torsdags såg allt bra ut, och alla värden var bra! Det var första besöket (v.38) som Kim var med på, så han fick också höra Lillemans hjärtljud, mysigt!

Barnets utveckling:

Från och med nu betraktas fostret som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas. I den här veckan väger fostret drygt 3 kilogram, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta ligger med huvudet nedåt.

Förlossningen är påfrestande även för barnet. Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Underhudsfettet fungerar som energireserv den första tiden efter födseln.

De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6.

I gravidkroppen:

När barnets huvud har sjunkit ner i bäckenet brukar det bli mer plats upptill i magen, och lättare att andas och äta igen. Allt fler känner förvärkar. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.

Vissa ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Vid plötslig viktökning eller viktnedgång ska du kontakta barnmorskan.

En del gravida får besvär med diarré i slutet av graviditeten.


De allra flesta foster ligger med huvudet nedåt den här graviditetsveckan.


Hur mår jag?:

Jag har känt av att bebisen i magen trycker på i bäckenet. Ibland gör det riktigt ont men det går över ganska snabbt. Det är som värst när jag har suttit still en stund och reser mig upp, då känns det som att hela kroppen "hänger sig". Kan knappt resa mig upp och går som om jag hade bajsat på mig :D haha!

Sista dagarna har jag känt mig hängig.. trött i huvudet, trött i kroppen.. Men det är väl egentligen inte så konstigt nu i slutet.

Vi har 2 veckor kvar till beräknat datum nu och det märks att han har det trångt, knuffar och trycker nästan hela tiden.


Kärlek <3

Likes

Comments

God middag mina läsare!
Igår fick jag hem mitt babynest jag hade beställt, kändes nästan som Julafton! Sista tiden har jag beställt en hel del till Lilleman, och det är så roligt att få packa upp alla fina saker och inreda hans rum :)

Det finns så mycket fina saker.


Nu är jag inne på min sista arbetsvecka på ett tag. Sedan går jag först på semester några dagar och sedan på föräldraledighet, det känns helt overkligt! Skönt att ha Skrutten hemma också, att få vila när jag är trött, vila ryggen och kroppen. Mila kommer stortrivas att få vara hemma och ha sällskap hela tiden :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På torsdag ska jag till barnmorskan igen, och för första gången ska Kim också med. Det är "38-veckors kontrollen". Så blir att ta prover, lyssna på Lillemans hjärta, mäta och väga och se så att allt ser bra ut :) Kim har inte varit med på något besök innan så tror han kommer att tycka att det är häftigt att höra hjärtljuden.
Vecka 38.. det är helt galet ju! Undra när han tänker komma.. VEM är det som gömmer sig där inne?..

Hoppas bara inte jag blir sämre tills dess.. Igår kände jag mig hängig nästan hela dagen och idag har jag väldigt ont i ryggen och magen..
Mina ben sticker och somnar på jobbet när jag sitter så många timmar och ryggen/höfterna gör riktigt ont.
Hoppas att jag klarar av att jobba de sista dagarna :)

Kärlek <3


Likes

Comments

I helgen har det varit fullt upp som alltid. I lördags var jag på födelsedagslunch för min fina Emma som fyller år idag.
Väldigt mysigt och trevligt!


Hade på mig min nya klänning, (har inte så mycket som jag får på mig just nu :D haha!)
Jag brukar aldrig ha sammet i vanliga fall, men den hade väldigt mycket stretch och jag blev positivt överraskad!
Magen börjar bli riktigt stor nu, går in i allt, kan knappt få på mig kläder, MEN det är "bara" 3 veckor kvar..
3 veckor är ingenting.. börjar nästan bli rädd nu för att tiden springer iväg.Efter födelsedagslunchen var tanken att jag och Lisa skulle mysa på kvällen och äta någonting.. Men jag var helt förstörd.. Hade ont i hela kroppen så jag och Mila var hemma och slappade i soffan hela kvällen medans min sambo var och drack öl och spelade Fifa med några vänner :) Var väldigt skönt att bara ligga i soffan, vila, äta godis och inte göra någonting..


Sen i söndags var vi väldigt duktiga! Vi hyrde släp och rensade hela vår källare. Slängde HUR MYCKET SOM HELST!
Sånt som man bara har tagit med sig från lägenhet till lägenhet och sedan till huset. Mycket har inte använts på flera år.
Vi var väldigt "hårda" vid våran rensning.. Sparade nästan ingenting! Kände att kläder som legat i en kartong MER än 1 år är ingenting jag kommer använda. Så det var inte mycket som fick vara kvar av mina grejer :)

Tanken är att vi nu när vi sedan har sorterat allt vi sparade att vi ska lägga klinkers på golven i källaren, måla väggarna och sätta upp hyllor där allt sorteras in. Vill ha lite mer ordning än att det bara står kartonger ÖVERALLT och man inte har någon aning om vad som är i lådorna.
Finns så mycket vi vill hinna med nu innan Lilleman.. Men prioriteringen nu ligger på att måla vår trappa (till ovanvåningen) och lägga matta. Trappan är jätte hal och det är flera gånger jag har varit nära på att ramla. Dessutom vågar inte Mila gå i trappan längre då hon har ramlat flera gånger.. Så nu måste vi bära henne upp och ner för trappan och det blir ju inte smidigare sen när man har en liten bebis att bära upp och ner också..
Sen får vi ju se hur mycket vi hinner innan Lilleman kommer :) Inte så lätt att planera nu framåt när han faktiskt kan komma när som helst..

Kärlek <3

Likes

Comments

Fredag, fantastiskt!
Den här veckan har jag krånglat lite med ett babynest som jag hade beställt men som de makulerat 2 gånger pgr "fel lagerantal".. Så har väntat i 2 veckor på ett babynest som aldrig kom och nu börjar det ju dra ihop sig..

Så jag började kolla runt och hittade ett annat babynest som jag blev helt KÄR i, det är i mina ögon HELT perfekt!
(Ingen reklam, Inget samarbete)


SOM ALLTID när jag hittar någonting jag vill ha så är det dyrt.. Men min älskade son ska ha det finaste och dessutom hade jag en rabattkod så fick det billigare och detta var verkligen ett babynest jag blev kär i och väldigt gärna ville ha <3

Märket heter Sleepyhead och de har en massa fina saker! Tycker om deras tryck, neutrala färgsättningar och design.
Nu när man börjar fixa det sista hemma, tvätta upp allt, bäddar och gör fint. Då för första gången börjar jag faktiskt längta lite. Det känns fortfarande overkligt!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fredag och ikväll är vi bjudna till Kicki och Niklas på middag och se deras "nya" hus.
Känns så roligt att fått tillbaka kontakten med Kicki efter ganska lång tid då vi inte har setts alls.. Då insåg jag hur mycket jag faktiskt hade saknat henne. Vi har ALLTID så roligt ihop och förstår varandra. Sen är det SÅKLART ett plus att vi får barn nu med några veckors mellanrum så vi kommer vara mammalediga tillsammans :)Har fått en fråga också till bloggen:

Hejsan. Vilken är den roligaste/häftigaste resan du och din kille varit på?
Jag och min kille funderar på att åka på en semester i år tillsammans.

Hej, den frågan är ganska svår att svara på då vi har varit på väldigt olika typer av resor.. Men jag har väl två favoriter.
Den första är vår "årliga" Thailandsresa, men när vi tog en vecka i Singapore 2016 var riktigt häftigt!
Det var en otroligt häftig stad och med kombination av sol och värme var den semestern helt fantastisk!
Vi var på Sentosa Isand, Singapore Zoo, Marina Bay Sands med mera!Mitt andra tips är USA! Vi var på en road trip från San Francisco - LA - LAS VEGAS.
Denna resan bilade vi och såg så himla mycket. Det var en resa man alltid kommer att minnas! Dessutom gjorde vi den med min familj. Den resan skulle jag starkt rekommendera!Har ni någon fråga så kommentera gärna så svarar jag på dessa när jag gör fler inlägg :)

Kärlek <3

Likes

Comments

Välkommen vecka 37 och FÄRDIGBAKAD BEBIS!
Nu är bebisen färdig för att möta den stora världen. De kommande dagarna behöver jag packa BB-väskan, som sagt, han kan komma när som helst nu :)

Barnets utveckling:

Nu väger fostret ungefär 3 kilogram och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika barn. Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Lungorna är de sista organen som mognar.

I gravidkroppen:

Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att huvudet har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån.


För många har brösten redan börjat producera råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida få svårt att sova.

Om barnet ligger med rumpan neråt efter graviditetsvecka 36 brukar läkaren göra ett vändningsförsök. Vändningsförsöket är frivilligt och utförs på förlossningsavdelningen. Barnmorskan beställer tid.

Nu betraktas fostret som fullgånget.


Hur mår jag?:

Jag skulle ju ljuga om jag sa att allting var "bra". MEN det är väl så bra som det kan bli just nu antar jag. Allting är svullet, ömt och gör ont. Min kropp känns inte som min längre, den är liksom utlånad till Lilleman.
Känner mig så trött och "tung" vissa dagar att jag knappt kan koncentrera min blick, känns nästan som det flimrar framför ögonen.. Hade behövt en SPANN med kaffe.. Men Lillemans hjärta slår redan snabbt så får bara dricka 3 koppar om dagen.

De hade inga tider till barnmorskan denna veckan så jag ska dit nästa vecka, så blir spännande att se vad de säger då. Han rör sig fortfarande otroligt mycket, men det är ett gott tecken! Nu undrar man ju vem som gömmer sig där inne, hur ser han ut? Hur stor är han?..

Det jag tycker att jag har märkt störst skillnad på också sista tiden är mitt tålamod. Känner mig lite låg, nästan ledsen.. Men det kanske har med sömnen och allt att göra. Känner ju att mycket tar emot just nu, saker man annars tycker om att göra känns bara jobbigt..

Som jag skrivit innan har jag knappt tagit några bilder alls, de bilderna jag har tagit är de som ligger här på bloggen, men min sambo tyckte att det kan vara en rolig idé att fota lite nu innan han kommer (en gravidfotografering).. Undra om det är för att han sen ska kunna visa hur tjock jag var :D Haha! Känner ju inte mig fin direkt.. Så är kanske inga bilder man vill sätta upp och se varje dag..

Idag tog jag mitt magmått (kan vara roligt att jämföra med sedan). Just nu har jag ett magmått på 103 cm! Det är ju HELT galet! Undra vad det kommer att sluta på..

Kärlek <3


Likes

Comments