Långkokt köttfärssås i gjutjärnsgryta

God morgon!

Inlägget innehåller annonslänkar för Le creuset

Fy tusan vad kallt det är idag och ändå är det +2 grader, lite varmare än vad det var igår. I går var det 0,4 grader. Jag är inte redo för denna vinter, samma replik varje år.

I går fick jag ett så himla roligt bud, blev så glad! För att se vad det var jag fick tryck HÄR och vad passade då bättre än att göra en fantastiskt långkokt köttfärssås.

Du behöver:

* 500 g blandfärs

* 1 gul lök

* 2 vitlöksklyftor

* 2 morötter

* 1 köttbuljong

* 2 dl vatten

* 1 förpackning krossade tomater

* 3 msk tomatpuré

* 1 msk farinsocker (kan uteslutas)

* 3 st lagerblad

* 2 msk maizena

* ½ dl vatten

* smör

* salt och peppar efter smak och tycke


Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Skala moroten och tärna den fint. Hetta upp grytan med lite smör, fräs löken tillsammans. När löken har fått lite gul färg rör du ned tomatpurén och låter det fräsa tillsammans lite snabbt. Blanda ned köttfärsen och stek tills den är genomstek. Rör ned morötterna och smula ned buljongen, slå över krossade tomater och vatten. Lägg i lagerblad och socker, rör försiktigt. Låt köttfärssåsen puttra på svag värme i ca 2 timmar. Blanda sedan maizena och ½ dl vatten och rör ned. Smaka av med salt och peppar. Servera!

För mer goda recept, kika in på min instagram HÄR där du kan ta del av mer recept.

Önskar er en fin onsdag!

Gillar

Kommentarer