Krydda till det lite

I går sol och idag är det kallt och molnigt. Tidigt i morse strax vid 6.30 låg temperaturen på 2 grader... 2 grader? Whyyyy?

Jag vill ha härliga mornar när solen lyser och värmer, se hur knopparna slår ut riktigt ordentligt (sorry alla allergiker) men nu känns det som vädret är på väg att gå mot höst. Jag vill inte!

I morgon är det redan valborg och firandet bli så annorlunda. Är det så här vi kommer att ha det framöver? Vaccineringen är i full gång men jag hoppas att coronan försvinner snarast.

Jag har nu ställt dit pallkrage på vår uteplats, rättare sagt pallkragar. Nu ska jag bygga mig min egna lilla örtträdgård. Det finns inget roligare än att just använda färska örter i matlagningen.

Jag var inne på Mijos hem och trädgård igår och fick med mig dessa örter hem.

Curry, timjan, oregano och citrustimjan

Odlar ni också? Isåfall vad?

Myntan vill jag inte flytta ifrån landet då den sprider sig fort och mycket. Jag längtar tills den blommar (säger man så?) så man kan göra många goda drinkar och även göra god myntgurt.

Det var inte bara örter som fick följa med hem igår, minsting i familjen fick välja blommor som vi ska ha.

Förra veckan var vi till ikea snabbt som tusan och fick med oss olivträd hem. Jag har varit ute efter sådana länge länge och blev nu ägare till ett litet träd. De är så fina, dock svårtskötta tycker jag. Tips någon?

#odla #trädgård #örter #oregano #timjan #curry #hemochträdgård #tips #odling

Gillar

Kommentarer