Hemma odlat

Har ni gröna fingrar? Nej inte bokstavligt talat. Odlar ni mycket? Håller det sig? Lyckas ni?

Jag tror om man vågar säga det att jag har lyckats hittills med mina ärtskott.


Kanske inte är så där jätte svårt men tidigare i mitt liv har jag inte haft gröna fingrar. Jag har bokstavligen talat dödat allt som varit grönt. Krukväxter med mera. Men det verkar som *peppar peppar* att jag tar mig framåt när det gäller det här med odling och hålla växter vid liv.

Denna chiliplanta satte jag i januari. Den växer som bara den. Jag har inte tillsatt något extra ljus som man kan göra i de mörkaste månaderna. Jag har flera chiliplantor.

Sedan har vi det här med örter. När jag var på Ica maxi för några veckor sedan så passade jag på att köpa fröpåsar. Det blev basilika, timjan, rosmarin och oregano. Dessa små har titta upp nu. Tänk vad glad man kan blir för att se lite grönt. Det ska bli spännade att se hur allt blir.

Jag tycker väldigt mycket om tomater. Varje år köper jag färdiga plantor för att sätta de men i år fick jag för mig att jag skulle ta och odla egna plantor. Jag hittade ett jätte bra tips på att odla om gamla tomater här Så jag tog de gamla körsbärstomaterna och fullföljde beskrivningen. Och Sverige... Vi har ett resultat.

Barnen har fått sätta egna tomater. Får se om det blir något i år. Det här är spännande!

Vad planterar ni i år? Har ni gröna fingrar? Har ni något tips att ge mig?


Ha en fantastisk fredag!


#odla #grönafingrar #tomater #basilika #oregano #rosmarin #odlabalkong #odlahemma #aftonbladet #fredag #influencer #chili #food #homemade #hälsa


Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,
Så kul att se hur de utvecklas! 😊
nouw.com/elinm