Helgens middag och vintips

6 maj idag, 6 dagar in i maj månad och det är sååå kallt.

Hur är vädret hos er? Vart är våren?

Tur nästa vecka ser lovande ut i alla fall.

Något annat som är mycket lovande är denna helstekta fläskfilé. Den blir så saftig och mör.

Du behöver:

* 1 fläskfilé ca 600 g

* 2 msk finhackad färsk timjan

* 1 msk kinesisk soja

* 1 msk honung

* 1 vitlöksklyfta (du kan utesluta denna om du vill)

* ½ färsk citron

* 2 msk olivolja

* 1 tsk fin mortlad grönpeppar

* salt

* smör

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda timjan, olivlja, honung, soja, vitlök och citron i en skål. Lägg fläskfilén i skålen och låt marineras i 15 minuter. Hetta upp en stekpanna med smör. Ta ur fläskfilén ur skålen och klappa in grönpeppar och salt runt om köttet. Bryn fläskfilén runt om på hög värme så den får fin färg. Lägg sedan fläskfilén i en ugnssäker form och stek färdigt köttet tills det har nått en innertemperatur på 65 grader, ca 30-35 minuter. Ta ut köttet och bädda in den i aluminiumfolie ca 10 minuter. Skär sedan upp i skivor och lägger över timjan vid servering.

Ett passande vin till detta kött är detta vin.

Faustino Reserva som har sitt ursprung Spanien, Rioja. Ett mycket trevligt vin som är medelfylligt. Passar till grillat kött likaså som att bara avnjuta ett glas. Vinet är balanserat och har en nyanserad doft med inslag av röda och mörka plommon, viol, fat, ceder, muskot, andra kryddor och en spets av färska örter. Smaken är medelfyllig med fina inslag av mörk fruktighet och vanilj, nötter, torkade örter samt kryddig fatkaraktär.

Alkoholhalten ligger på 13,5% och kostar 129:- Artikelnummer: 50061

Önskar er en fin torsdag!

#faustinoreserva #middagstipset #fläskfilé #vintips #vin #mat #recept

Gillar

Kommentarer

Marit1998
Marit1998 ,