Covidakuten, dag 7, sjukvården ni ska hyllas!

God morgon!

Hur har ni det? Hoppas ni har det bra.

Förlåt om det har blivit mycket prat om just corona här inne men det känns skönt att skriva av sig och dokumentera denna vidriga sjukdom. Och det känns även skönt att jag kan skriva av mig här och förklara för er hur jag mår på ett samlat ställe, då jag får så många fina meddelanden från er, tack!

Det blev ett besök på akuten igår eller snarare covidakuten.. Det gick så himla fort. Jag trodde allt skulle vara över, jag kände mig ju bättre i förrgår. Eller bättre och bättre, jag kände mig piggare och valde därför att börja sakta men säkert försöka gå tillbaka till rutinerna i vardagen. Jag gick upp för att fixa morgonkaffe och städa spis/ugn. Efter 10 minuter kände jag att det var nog, kroppen sa ifrån och jag blev så trött. Sen tog det inte många minuter innan jag blev andfådd... Jag la mig i sängen och försökte vila, försökte sluta flåsa men det gick inte. Djupa andetag var jobbigt och det kändes som jag hade sprungit ett lopp.

Dag 6 är väl ändå då man ska bli bättre trodde jag. Jag trodde allt skulle vara över, jag har aldrig haft problem med andningen och inte heller mycket hosta, endast att det har känts som det har suttit fast slem i bröstet. Snälla människor det här är på allvar, corona är inte att leka med! Det är inte bara en vanlig influensa!

Jag hade nu andningsproblem och enligt pappret stod det att man skulle ringa 1177 om man upptäckte andningsproblem. Men det finns ju folk som har det värre än mig tänkte jag men ringde ändå. Fick då order om att kontakta akut vc då man skulle behöva lyssna på mina lungor. Och där i telefonen hörde sköterskan hur andfådd jag var och hon sa direkt, åk in till akuten. Här blev jag rädd. Jag ville inte bli inlagd och jag vill definitivt inte bli nedsövd i respirator. Tankarna flög i huvudet.

När vi kom fram bli jag "inslussad" till covidakuten. Sedan togs det tester och jag var uppkopplad hela tiden. Bldoproverna visade inget bakteriellt tack och lov! En skiktröntgen blev beställd på lungorna. Sagt och gjort, svaret kom. Coronaförändringar på lungorna. Läkaren kollade syresättningen när jag rörde mig och den åkte nedåt. Och redan efter 15 sek flåsade jag precis som jag hade en ryggsäck med sten på ryggen. Läkaren sa att jag fick åka hem och ta det väldigt lugnt, vila och dricka mycket. Blir det värre så måste jag in och få syrgas. På torsdag är det återbesök.

Tack Sverige för att vi har en sådan fin sjukvård! Tack Örebro för alla hjältar ni har inne på sjukhuset. Jag tackade med hela hjärtat läkaren, sköterskan och undersköterskan och förklarade för dom att de är hjältar. För det är de! De sliter och kämpar. Sluta applådera och ge de löneförhöjning så det skriker om det! Ni är guld värda!

Så nu sitter jag här i soffan i högläge och vilar och hoppas på att skiten snart är över. Jag hoppas att jag inte behöver åka in för att få syrgas. Men jag har nu förstått att jag är riktigt sjuk. Det är så otäckt att inte få luft och att försöka andas och kippa efter andetagen.

Tack för alla meddelanden och samtal. Det är lättare att skriva än att prata för det är jobbigt efter en stund.

Jag längtar efter mina älskade barn. Min största går ut ur 9:an idag och min mellersta 6:an och det gör så ont i mig att jag inte kan vara på plats.

Snälla ni som tar denna sjukdom så lätt, det här är på allvar! Du kan blir riktigt sjuk. Tvätta händerna och håll avstånd!

#fuckcorona

Gillar

Kommentarer

lyckaocholycka
lyckaocholycka,
Krya på dig. Hoppas ingen mer i din familj fick denna sjukdom.
nouw.com/lyckaocholycka
matgladjemedjessica
matgladjemedjessica,