Gymnasiet

Hej på er!

Jag känner verkligen att jag inte har uppdaterat på länge, det kommer inlägg lite då och då. Men det är på grund av att jag har börjat gymnasiet och det blir så mycket att tänka på och det blir lite så att jag glömmer av att blogga. Men jag tänkte berätta lite vilket gymnasium jag går på, hur jag trivs osv.


Jag går på Ester Mosesson gymnasium. Det är ett kock gymnasium och som ni kanske vet så har jag valt det pga att jag gillar att baka och laga mat. Jag trivs jätte bra men just i början var jag jätte nervös och jag kände bara en men han och jag kände varann inte så bra ändå. Men nu har det gått en månad sedan jag började och nu känner jag nästan alla i klassen och vi har det jätte roligt med varandra. Veckorna går så sjukt fort så idag när de sa att det hade gått en månad så trodde jag nästan inte på det men det hade vi!

Om du inte har börjat på gymnasiet än och är väldigt intresserad inom matlagning tycker jag att du skall söka till Ester Mosesson. Det är en jätte bra skola och nu i 1, an iallafall på höstterminen så får man testa alla olika inriktningar så om du redan har valt så kan du ändra dig.

Då inriktar du dig t.ex på konditor och bagare som jag har tänkt att göra och då så har du 2 dagar i veckan då du har bageri och konditori ( tror jag ). Men allt sådant får man informerat för sig. När man även söker till Ester Mosesson så kan man välja om man vi gå i lärlings utbildning eller vanlig. När du är lärling så praktiserar du mer ute på arbetsplatser än att få utbildning av lärarna i skolan ( när du har de praktiska ämnena ).

Men detta var typ det men om du gillar att laga mat och vill jobba med det när du blir vuxen så tycker jag att du skall söka hit. En sak till du kan läsa till de högskoleförberedande ämnena men inte i matte. Det fick jag reda på idag men då kan man bara läsa till den högskolematten man behöver ha för att sedan om man vill komma in på högskolan. Då du kan plugga till något annat.

Men det ville jag även säga hoppas ni har en rolig och helg!

Kram Clara!

  • Allmänt
  • 92 visningar

Gillar

Kommentarer