Hej på er!

Fick en förfrågan om jag kunde göra ett inlägg och berätta lite mer om Alfadis, stam, varför jag valde just henne osv.

Alfadis från Miklagård är ett sto född 2006. Hon är efter Spuni frá Midsjuti och undan Ronja från Hyngrap. Jag köpte Alfadis när hon var 6 år gammal av hennes uppfödare. Hon har tidigare stått i Tyskland och fått föl och blev inriden på C-tränare provet. Varför jag fastnade för just Alfadis är nog dels för jag blev så otroligt kär i hennes utseende, hon var liten och väldigt väldigt söt. Sen var hon mjuk som en gummiboll och rörde sig väldigt lovande. Under dom 5 år jag nu har haft Alfadis så har det varit extremt mycket motgångar. Alfadis är en häst med väldigt mycket humör och det har tagit oss nästan 4 år att bli samspelta.

Men den här tiden har varit så värt de. Vi känner nu varandra utan och innan, jobbar nästan alltid tillsammans och ja, vi är helt enkelt träningskompisar.

Men lite mer om Alfadis. Hon är ett femgångsto med väldigt bra pass och tölt men även väldigt fina grundgångarter. Vi tävlar mycket tillsammans och då framför allt i femgång som är våran bästa gren. Rent poängmässigt så har det sett väldigt olika ut, jag har en ful tendens att "sluta" rida och bara åka med på tävling. Något som jag dock blivit mycket bättre på. Men bästa poäng för respektive gångart i femgång är i alla fall följande:

Tölt: 6,5

Trav: 6,5

Skritt: 7,0

Galopp: 6,0

Pass: 6,0

Tot: 6,4.

Så dagen då alla gångarter sitter så kommer vi vara livsfarliga! Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklas med den här otroliga hästen.

Tack för mig, kommer en live update senare!

En tuffsig liten Affe i vinterpäls och en bild från förra sommaren!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Blev litet avbrott i bloggandet, sorry!

Men men, i fredags blev Alfadis behandlad igen så denna helg har endast bestått av vila. Innan behandlingen hann Sara med att knäppa lite nya kort på oss vilket var väldigt kul! Dagen till ära så hade jag morgonfodring och utsläpp, fick även rida fina Honrado en sväng i ridhuset, kul att rida storhäst ibland.

I morgon blir det lösgörande övningar för Alfadis och nu är det inte långt kvar till tävlingen, ska bli väldigt kul att se vart vi ligger poängmässigt i femgång nu.

Nu måste jag mocka klart och lite sånt, men nu vet ni iaf att jag lever!

Hörs!

Likes

Comments

Helt fantastiskt!

Det beskriver dagens ridpass. Den traven hon bjöd på idag var helt otrolig, så tacksam! Vi har haft det så svårt med traven så att den börjar bli ordentlig känns jättekul.

Resten av ridpasset gick också bra, mjuk och fin i tölten och stadig galopp. Så allt som allt är jag väldigt nöjd.

I morgon är sista dagen att rida innan Alfadis behandlas igen. Sen nästa onsdag ska hon skos! Blir toppen det här.

Hörs i morgon!

Likes

Comments

Dagens ridpass bestod av fokus på lösgörande övningar. Mycket volter, serpentiner, flytta och ställa. Alfadis skötte sig bra och det var stor skillnad på traven idag, mycket mer vägvinnande och tryck bakifrån, kul när man känner skillnad!

Efter ridningen blev det en snabbdusch för Alfadis, skönt nu när det är så varmt. Jag själv sitter nu äntligen i soffan och äter glass, känner mig väldigt värd utav det.

Morgondagens ridpass blir också i ridhuset då det ska regna, lite mer krav på henne i morgon, samling och energi bakifrån.

Vi hörs!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så tänkte jag berätta lite om mina tankar kring att satsa allt inom en sport.

Att göra en elitsatsning inom vilken sport som helst tar tid, de är det första man kan räkna med. För att bli bäst på något så måste man träna, hur mycket som helst. Att verkligen lägga all sin lediga tid på att träna.

Att elitsatsa med häst kostar även väldigt mycket pengar. Det är träningar, tävlingar, skoningar, hästen kanske behandlas osv.

För mig är det här första året jag verkligen satsar allt på ridningen. Jag har alltid älskat att tävla men det är först nu jag verkligen har insett att ska jag ta mig dit jag vill så gäller det att lägga ner alla pengar, all tid och all min kraft på hästen. Något som kommer bli en enorm omställning för mig.

Men våran plan ser i alla fall ut som så att Alfadis ska regelbundet behandlas av Cissis horsecare, allt för att lösa upp spänningar och ge henne alla förutsättningar som finns för att hon ska klara av den press som kommer sättas på henne. Traven och galoppen måste bli mycket starkare. Alfadis har väldigt fin trav, mest bara att jag måste lära mig att framföra den på bästa sätt. Galoppen har alltid varit lite typiskt femgångsgalopp men har ändå blivit mycket bättre. Men den ska jobbas vidare med så att hon mer tänker upp istället för fram.

Passen som är en av Alfadis bästa gångarter kan utvecklas ännu mer, vi har bara tävlat femgång ca 3-4 gånger men ligger på runt 6,0 i pass. Men med mer sväv och aktion så kommer det bli toppen.

Men tillbaka till det här med elitsatsningen. Nästa säsong är min sista som Young rider, det känns lite sådär att jag gör min satsning så pass sent men men. Vi ska till våren ut på dom stora WR tävlingarna, visa upp oss och nå ett SM-kval. Att få komma med i landslaget som mitt sista år som YR vore helt fantastiskt kul!

Men allt detta kommer kosta mig en massa tid och en massa pengar. WR tävlingar är absolut inte gratis och det är ofta långa sträckor dit. Regelbundna träningar, behandlingar och kurser. Allt ska ske efter en noggrann plan gjord av mig och min tränare Sara.

Mina pengar kommer endast läggas på hästen nu, och även all min lediga tid.

Men det kommer så vara värt de.

Likes

Comments

Hej på er!

Dagens ridpass bestod av lösgörande ridning i skogen, endast skritt och trav. Vi hade sällskap av Josse och Efraim och det blev en väldigt mysig tur i skogen! Alfadis kändes väldigt mjuk och fräsch, traven kändes även betydligt bättre med bra sväv. Cissis horsecare gör verkligen underverk!!

Nu ska jag alldeles strax åka tillbaka till stallet och kvällsfodra, sen blir det bums ner i säng. Morgondagens ridpass kommer bli i ridhuset men lösgörande övningar och jobba henne i en låg form i alla gångarter.

Vi hörs!

Fina laget ifrån årets Lag-SM

Likes

Comments

Lovade som sagt en presentation av både mig och hästen så, enjoy!

Jag heter då som sagt Kristin Thermaenius och är 20 år. Jag ska precis börja jobba som taxfreesäljare på Arlanda, något som känns både kul och spännande! Annars så bor jag sedan en månad tillbaka i en ny lägenhet tillsammans med min hund. Utöver att jobba så spenderar jag mycket tid i stallet, träningar, tävlingar och allt vardagspyssel tar rätt mycket tid.

Vi hoppar vidare till min träningskompis, Alfadis från Miklagård.

Alfadis är ett sto född 2006 med mycket humör och egna åsikter. Hon är väldigt rolig att rida och har mycket kapacitet. Hon är femgångare med mycket bra pass men även fina grundgångarter.

Vårt första stora mål tillsammans är SM 2018 med placering i femgång.

Hoppas ni vill följa oss på våran resa tillsammans!

Likes

Comments

Hej på er!

Vet inte riktigt hur många bloggar jag nu har påbörjat men aldrig lyckats håll igång.. men eftersom det här också kommer vara lite som en dagbok för mig själv där jag utvärderar träningar, tävlingar och allt vardagsfix så tror jag att denna blogg kommer kunna hållas igång bättre.

Hur som helst, Alfadis blev i torsdags behandlad av Cissis horsecare, något jag verkligen kan rekommendera er då hästarna blir fantastisk mjuka efteråt. Ni hittar henne HÄR. Så helgen har bestått av vila fredag och lördag, och jobb från marken igår. Så idag blir det ridning i trav och skritt med mycket lösgörande övningar.

Augusti skulle egentligen vara en rehab månad för både mig och Alfadis men vi blev rätt hastigt med plockade i ett lag till Freyfaxis lagtävling så rehaben får vänta lite.

Detta blev en liten sammanfattning av våra senaste dagar, det kommer inom kort komma ett inlägg där jag lite mer berättar om våra planer osv. Så häng kvar!


Likes

Comments