Finn gillar iskuber när valptänderna irriterar.

This is Finn. He's a finnish lapphund.


Finn är en liten finsk lapphundsvalp på ca 13 veckor. Han är tyvärr inte min egen valp, men jag har fått äran att vara hans vän några dagar i veckan. Finn bor med ett par som är ungefär i samma ålder som jag är, vilket gör det hela ännu bättre. Det är fantastiskt att få möjligheten att lära känna en hund samtidigt som jag lär känna några helt främmande människor i den här staden. 

Jag hittade Finn på två olika sätt (jag hade först inte en aning om att det var samma valp jag hade hittat). Ett var via en hemsida som heter borrowmydoggy.com. Det är en hemsida där folk utan hund får möjlighet att leka, promenera och ta hand om en annan persons hund. Det är inte en hemsida där dog walkers får betalt, utan idéen är att borrowers och dog owners tillsammans ska kunna finna situationer som passar båda parter. Ett annat sätt jag hittade Finn var genom grupper på facebook. Jag är mer i ett flertal grupper för finska lapphundar och dess ägare. I en av dem hade jag frågat om det var möjligt att få träffa någon finne här i London, varpå jag fick flertal svar som pekade ut var jag kunde hitta finska lapphundar. En person berättade då att det snart skulle komma en ny valp till Hampstead (ett område nära mig) och sa att jag borde kontakta ägarna till den. När jag sedan fått kontakt med Janneke, Finns ägare, via borrowmydoggy så hade jag ingen aning om att det var samma person som flera på facebook hade pratat om.

Det märkts redan nu att det finns väldigt mycket "will to please" i Finn fastän han ibland väljer att inte höra vad vi säger. Än så länge kan han de basic tricken som sitt, vänta, ut (från köket) hehe. Han är också relativt bra på att gå i koppel. Not really there yet, så att säga - men på god väg! Han är ganska stor för sin ålder så om han inte blir 100 % bra i koppel snart så kommer det bli ett ganska intressant läge för oss. Finn kommer säkert att hamna över 50 cm som färdigväxt. En riktigt fin herre är han. Imorgon ska Janneke och jag gå med honom till Hampstead Heath. Det kan verkligen bli spännande!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments