HJEMMELAGET GROVE BAGUETTER

Ingredienser

750g Hvetemel

300g Sammalt rugmel

2ts Sukker

2ts Salt

1/2 pakke fersk gjær

7dl lunket vann

100g romtemperert smør

Ekstra: Økologiske Sesamfrø, Økologiske solsikkekjerner & Økologiske Linfrø

Slik gjør du!

1. Smuldre gjær i en bakebolle og ha i mel, sukker, salt og vann.

2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start maskinen på lav hastighet, og øk tempoet etterhvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bakebollen

3. Tilsett romtemperert smør og kjør den videre på lav hastighet til du har fått en fin, jevn og smidig deig

4. Dekk bakebollen med plastfolie, og la den stå å heve i ca. 45 minutter på et lunt sted

5. Ha deigen på et melet bakebord og del den i like store biter. Trill bitene runde og form dem deretter til bagetter

6. Plasser dem på stekebrett med bakepapir. Dekk bagettene med et kjøkken håndkle og etterhev dem til dobbel størrelse. (ca. 30 minutter)

7. Pensle bagettene med vann, lag tre snitt på skrå i hvert baguett med en skarp kniv og strø litt frø til slutt

8. Stek dem midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

xoxo Martine

Liker

Kommentarer

AnetteT
AnetteT,
Åå, nam de så veldig gode ut!
nouw.com/anettet