Snart har vi allt som vi behöver för bebisen! Nog för att vi har väldigt mycjet grejor nu, men jag vill ha några saker till.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här i veckan fick jag hem en wishbeställning, Jag letar överallt efter fina fakeblommor. men de ser oftast inte så bra ut. Men Jag blev väldigt överraskad över att de jag fick hem ifrån wish faktiskt var fina, bara man fluffade upp dem lite blev de jättefina!

Nu är jag inte riktigt nöjd med dem i den här vasen, men jag kommer nog på vart jag ska ha dem!


Likes

Comments

Gårdagen spenderades tillsammans med Andreas i Karlstad. Vi sprang nog stan runt jagandes efter grejor till valpen! Vilket visade sig vara väldigt svårt. Det fanns nästan ingenting som vi tyckte om, men vi lyckades få med oss några saker i alla fall.

Det vart en transportbur i tyg, den känns väldigt stabil och ser snygg ut vilket är ett plus. Vissa transportburar som vi tittade på kändes väldigt ostabila, som om de skulle falla ihop över valpen när man är ute och åker. Eller så fanns det såna som ser ut som väskor som en gammal tant skulle ha sin lilla chihuahua i... Inte riktigt den stilen jag är ute efter... men jag blev jättenöjd med denna!

Det vart även en skön liten filt som vi kommer ha i buren tills vi hittar en bädd som vi gillar som vi kan ha där i, efter det kommer han ha den att mysa ner sig i på natten i sin säng!

Sen en sele som egentligen är till för katter, jag vill inte sätta ett halsband på en liten 8 veckors valp.. Plus att han kommer va så liten att halsbandet ändå inte skulle passa. Det känns lite säkrare med en sele då. Men vi ska ha ett halsband också för att träna! Sedan även ett flexikoppel för jag gillar dem bättre än de vanliga kopplen, men jag tänker att han ska få träna att gå fot med det vanliga kopplet som vi fick med till selen!

Sen vart det 2 skålar, som egentligen är suffléformar. det va nästintill omöjligt att hitta matskål och vattenskål som var i keramik.. De vi hittade var snygga och bra storlek men de kostade ca 500kr/st. Jag känner inte att jag vill betala ungefär 1000kr för ett par skålar.. Så det vart som sagt ett par suffléformar från coop! De va perfekta i strl, inte förstora och inte för grunda.

Likes

Comments

Efter en snabb tripp till Sunne vart det en tur till Andreas föräldrar. Det är nämligen så att Andreas syster har skaffat sig en ny liten bebis, och jag va tvungen att se den! En liten pomeranian blandning, och fy sjutton va söt den lilla pojken är! Man blir ju bra sugen på en egen liten.

Likes

Comments

Nu ikväll vart det att baka årets första semlor! Det vart självklart smakprovning och de vart ganska goda om jag får säga det själv!

Det är väldigt lätt gjorda.

Smält smör i en kastrull och häll i mjölken, låt svalna till fingervarmt. Smula under tiden ner jästen i en degbunke, häll sedan en del av spadet ner i jästen så den löser upp sig. Tillsätt sedan salt, socker och ägget, blanda sedan ner hjorthornssaltet i ca 7 dl av mjölet i en separat bunke. häll sedan ner mjölblandningen i degbunken och arbeta till en deg som lätt lossnar från sidorna. Det går bra med maskin eller för hand. Låt sedan degen jästa i 30 min under en bakduk, undvik drag som kan göra att degen inte jäser som den ska. Baka sedan ut med resten av mjölet, och rulla till bollar i den storlek som du tycker känns bra! Jag fick ut 32 st, då är de lagom storlek enligt mig. Jäs dem igen under bakduk i ca 20 min. Pensla därefter bullarna med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen på 250 'c i 5-10 min beroende på storlek!

Recept:  

  • 50g jäst
  • 75g smält smör
  • 3dl mjölk
  • 1dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • ca
  • 9dl mjöl
  • 0.5 tsk hjorthornssalt

Likes

Comments

Idag är det 3 månader sedan jag och Andreas förlovade oss! Tiden går så otroligt fort! Nu när han kom hem överraskade han mig med 3 röda rosor, en för varje månad vi vart förlovade!

Nu är inte vi sånna ätt vi ska vara gifta inom ett år, men hur är det där egentligen? Är det vanligt att följa de gamla traditionerna, alltså att man ska gifta sig innom ett år efter förlovningen och allt det där? Vi har även blivit frågade om när andreas ska fria till mig... Men jag anser väl att det va det han gjorde när han frågade om förlovningen, eller är det något annat?

Likes

Comments

Har precis lagt upp lite smycken på tradera! Så kolla gärna in mina auktioner!
Jag tycker själv att det är jätte skönt att rensa ut saker som inte används längre, och om någon annan blir glad för det jag inte använder så är ju det bara ett plus!

Ni hittar mina auktioner under Tinawelander 

Likes

Comments

Igår har jag och mitt hjärta varit oskiljaktiga i 6 månader! Och som den romantiken han är kom han hem med en långskälkad, perfekt röd ros. Detta har vart de bästa 6 månaderna i mitt liv!
Vi har hunnit så mycket, vart utomlands, flyttat ihop, fantastiska sommar nätter, förlovning och så mycket mer!

Likes

Comments