Att vara socionom är det yrke jag valt, det är det yrke jag brinner för. Det är det yrke som gör att jag ibland mår bra och ibland mår dåligt. Det är inte ett lätt yrke, men det är yrket jag valt. Många personer jag möter har någon gång mött sin botten, den botten som många andra aldrig kommer få uppleva. Vissa personer jag möter har kämpat, vissa mer än andra, men inte lyckats. De måste av olika anledningar komma och söka hjälp hos mig. Det är helt otänkbart att dessa personer inte tycker det är svårt att komma till mig. I samtal är det helt förståligt att de inte vill öppna upp sig, för vissa är det svårare än för andra. Det finns personer som är födda in i systemet med socialtjänsten och inte vet hur de ska agera. Det är ibland lättate för dem att inte tala sanning, varför ska de lita på ännu en person i socialtjänsten när det tidigare inte hjälp. Det är för dessa personer svårt att jobba sig uppåt, det är lättare fortsätta i det de känner till.

Mitt jobb är att få dessa personer att lita på mig, lita på mig såpass mycket att de vågar öppna upp sig och berätta sina tankar och upplevelser. Vissa når man, vissa får man kämpa länge med för att få deras förtroende och vissa når man inte alls. De personer som man aldrig når är de svåraste, de personer man måste överlåta ansvaret till även om man inte vill. Vid dessa tillfällen får jag ont i hjärtat, men alla olika tillfällen formar mig som människa och i min yrkesroll.

Mitt arbete kan vissa dagar få mig att vara väldigt trött, mentaltrött efter att träffat människor hela dagarna som jag får lägga otroligt mycket energi på. Att då kombinera detta med volleyboll på elitnivå och landslagsnivå är ibland tufft. Men trots att det ibland är tufft älskar jag ändå min kombination i livet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vid halv sex tiden bestämde mig för att gå ut på en promenad samtidigt som jag pratade med min syster i telefonen. Vi brukar prata med varandra i telefon någon gång i veckan. Jag och min syster är och har alltid varit väldigt olika, men nu den senaste tiden känns det som vi blir mer och mer tajta. Riktigt kul! Jag önskar att vi bodde närmare varandra så att vi kunde ses utan att behöva planera.

Då jag inte har varit så aktiv idag var jag inte tillräckligt hungrig för att äta middag ikväll. Jag bestämde mig istället för att göra en frukskål med blåbär, hallon, vindruvor och grapefrukt. Supergott!

Likes

Comments

I veckan fick jag äntligen min nya tv till vardagsrummet. Jag köpte en ny tv när jag flyttade in i min nya lägenhet i september och den gick sönder i december, den gick sönder efter bara tre månader. Min tv har därmed varit inlämnad på lagning i omgångar på grund av massa strul. Men nu har jag äntligen fått en helt ny tv och den fungerar utmärkt, så skönt!

Idag ska jag ha en äkta slappsöndag framför tvn. Jag ska ha egentid, fixa lite i lägenheten inför veckan och kanske även gå på en långpromenad senare i eftermiddag.

Likes

Comments

Det har varit en lång vecka och nu är det äntligen helg. Igår firade jag in helgen med en av mina bästa vänner Linnéa. Tacos, film och massa prat stod på schemat. En underbar kväll!

Idag ringde min klockan 06:10, det borde vara olagligt att gå upp så tidigt en lördag. Idag har vi nämligen match i Linköping 13:30. En allt för tidig morgon, men det betyder även att vi är tillbaka i Halmstad tidigt ikväll. Vänligt skönt ändå. 

Likes

Comments

Välkommen underbara helg! Jag har haft en bra vecka, både en bra jobbveckan och volleybollvecka. Igår efter träningen träffade jag några kollegor för AW. Vi var först på Olearys innan vi gick till Bulls där vi hade bokat bord. Jag är helt förälskad i Bulls kycklingsburgare med sötpotatispommes, så det var ett givet val för mig. Vi skattade nästan konstant hela kvällen, gud va trevligt vi hade.

Idag har vi bollträning 11:00-13:00 och efter träningen kommer min mamma och pappa. Skönt med lite kvalitetstid med just de två, bara min syster och sambo som saknas. Min älskade familj.

Likes

Comments

Kvällens match mot Nordiska mästarna Brøndby resulterade i en stabil 3-0 vinst. En match där alla i laget presterade på en hög nivå, riktigt skoj! Kvällens vinst innebär att vi vunnit årets upplaga av Öresundsligan. Det är första säsongen som vi (Hylte/Halmstad) är med i Öresundsligan, första gången och vi vinner. En riktigt häftig känsla! Nu kommer jag somna med ett stort leende på läpparna.

Likes

Comments

Min dag har varit hektiskt men bra! Jobbade till klockan två, sedan hem snabbt för att äta mellis och byta väska. Efter över en timmes gympass cyklade jag vidare till arenan för två timmars bollträning. En intensiv och riktigt bra träning, en träning med tävling och direkt konsekvens vid förlust. Då jag är en äkta tävlingsmänniska älskar jag dessa träningar! Efter träningen var jag helt slut, det värkte härligt i benen. Då var det dags för videogenomgång inför onsdagens match mot det danska laget Brøndby. Tur att vi hade mellanmål för att få upp energin igen så vi orkade lyssna. Jag känner mig redan taggad på att spela match, en härlig känsla.

Likes

Comments

Gårdagens match slutade i en förlust, en tråkig förlust. Idag har vi en ledig söndag, helt underbart! Jag har precis ätit frukost och funderar på att gå ut på en långpromenad i det fina vädret. 

Likes

Comments

Idag är det torsdag, vilket innebär att det snart är slut på arbetsveckan. Min vecka har varit väldigt energikrävande. Jag har fått lägga mer energi än vanligt för att göra veckans dagar bra. Jag har hittills haft en bra vecka, men det har resulterat i att jag i kväll är tröttare än vanligt. Klockan är inte ens åtta och jag fungerar på att bädda ner mig i sängen. I morgon är det fredag och jag jobbar endast till klockan ett. Ser fram emot en bra träning och sen fredagsmys för att ladda upp inför lördagens bortamatch i Örebro.

Likes

Comments