Header

Istället för att hamna i ”fillerfällan” som kvällstidningarna gillar att publicera på löpet, är det sunt att läsa på innan man bokar sin tid. Alltfler experter pratar om vikten av rätt behandlare och rätt fillerprodukt. Som konsument och nyfiken skönhetsbejakare kan det därför vara svårt att veta vart man ska börja.

Precis som när vi går till frisören är vår nöjdhetsfaktor ett resultat av vem vi går till. Inte bara det faktumet att man går till någon med en sax i handen.

Det är viktigt att välja en behandlare som är läkare, tandläkare eller sjuksköterska samt har en utbildning och som fortsätter att utbilda sig. Sverige är ett av mycket få länder i Europa som inte heller ställer några nationella krav på specialistbehandlingar. Samtidigt ökar efterfrågan på estetiska behandlingar med 12 % per år.

Jag har jobbat inom fillerbranschen med tillverkning, studier utbildning med mera sedan 13 år. Här kommer mina tips till dig som funderar på en fillerbehandling:

  • Det är viktigt att alltid veta vilken filler som du ska behandlas med. Be om att få med klistermärket med Batchnummret på fillern. Sen be om att få veta om din behandlare är läkare, tandläkare eller sjuksköterska. Det är bara dom som får en ansvarsförsäkring om något händer.
  • Din behandlare kan säkert också visa upp diplom eller intyg från utbildningar. Ofta hänger dessa på väggen.

När man väl funnit en behandlare som man funderar på att boka tid hos, kan man begära att få se före- och efterbilder på tidigare ingrepp som behandlaren utfört.

Numera finns det flera olika märken på fillers på marknaden. För bäst resultat är det bäst att hålla sig till ett märke som är känt på marknaden och har studier.

­Jag startade år 2006 en utbildningsenhet i Schweiz som senare etablerade sig i hela världen. År 2008 startade jag InjectAcademy i Sverige. Vi jobbar enbart med att utbilda läkare, tandläkare och sjuksköterskor med Stylage. Vår produkt brukar kallas tredje generationens filler och fördelarna är många. Bland annat är återhämtningstiden mycket snabbare efter injicering och man får mindre svullnad.

För förstagångskunden – hur vet man då hur mycket som är lagom? Det ska en behandlare ha bra koll på. Har man dessutom redan fillers i behandlingsområdet - då underlättar det om man själv har bra koll på sin fillerhistorik när man uppsöker en ny behandlare.

Faktaruta:

1. Se till att din behandlare är utbildad

2. Har hen känsla för estetik?

3. Välj rätt filler, eftersom olika fillers har olika inverkan och återhämtningstid

4. Ha koll på din egen filler-historik


Likes

Comments