​​​

Förra  veckan när jag och sambon var hos barnmorskan så skulle hon känna hur mini låg i magen... Hon frågade om jag brukar känna att bebisen ligger högt upp och ja det har jag ju gjort... Så säger hon att bebisen antagligen ligger i säte och att då blir det vändningsförsök. Jag har sagt hela graviditeten att om det skulle komma till den punkten att bebis inte ligger som den ska så kommer jag att tacka nej till vändningsförsök... Jahapp okej ja men då blir det snitt sa barnmorskan. Det vill jag ju såklart inte heller, det fanns inte i min hjärna att mini skulle förlösas genom snitt. Nej jag vill föda vaginalt. Blev väldigt ledsen där och då för det var som att något togs ifrån mig, något jag sett fram emot.. Fick då göra ett ultraljud där dom såg att bebisen inte alls låg i säte utan på tvären under brösten. Tydligen ovanligt för förstföderskor att bebisen lägger sig så men ja mini har väl så mycket plats i magen då haha.

Sen skickades en remiss till östra där jag fick en tid för vändningsförsök så imorse for vi dit, inte alls särskilt peppad inför det men ville ju ge det ett försök iaf. Pratade med en barnmorska o sa att bebisen rör sig väldigt mycket i hela magen, så hon kände efter lite och sa att hon trodde att mini låg med huvudet neråt nu men att det var svårt att känna. Så kom nästa barnmorska in och kände lite hon med. Sen kom två läkare in som  båda kände och tyckte också dom att huvudet låg neråt, men det gjordes ändå ett ultraljud för att vara på den säkra sidan. Och javisst så låg mini nu med huvudet neråt. ​Så skönt att slippa vändningsförsöket, nu hoppas vi bara att mini vill ligga kvar så fram till förlossningen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej. Nu var det ett bra tagsen jag skrev någonting och jag ger det ett försök till nu haha. Är nu i vecka 34 och Mini har blivit helt vild i magen, det tog väldigt lång tid innan jag kände riktigt starka rörelser men nu så. Blivit beviljad havandeskapspenning också, så jag får gå hem den 12 februari, alltså en månad innan Mini kommer. Känns som en evighet till dess just nu.

Mitt i allting så fick jag o M en lägenhet via boplats. Äntligen!!! Efter fem år i biskopsgården så ska vi äntligen flytta. 1 februari är inflyttningen så nu packar vi för fullt. Känner mig ganska stressad då jag jobbar rätt mycket nu också men det får gå.

Likes

Comments

Dom senaste veckorna har gått så sjukt fort men nu börjar det sakta ner lite igen.. Det var så himla segt i början men efter vecka 12 så sprang tiden iväg fram till nu. Magen har vuxit en del, det har nog hela kroppen haha, och jag har börjat känna mini nu också. En väldigt speciell känsla, helt underbart, sparkar gärna rätt ner i blåsan.

Var på rutinultraljudet för två veckorsen, det var så roligt att få se mini, allting blev plötsligt så mycket mer verkligt. Det var en aktiv bebis i magen och allt såg jättebra ut, så skönt att kunna pusta ut. Tänkte lägga in bilden från rul här men har den inte på datan så får försöka föra över alla bilder från telefonen så det kan bli lite fler bilder här.

Likes

Comments

Nu börjar tiden gå fort. Går in i vecka 17 imorgon, helt otroligt. Men går ändå runt och tvekar på om det är något levande inne i magen. Borde vara glad och förväntansfull men jag vill bara få gå på rul nu och se den lille, se att bebisen lever. För som sagt så tvekar jag och då vågar jag inte glädjas för mycket.

Jobbar natt nu en period, trodde verkligen jag skulle gilla det men näe... Inte min grej asså. Det är goa pengar men jag har verkligen inget liv. Iofs så ska man egentligen gå ner till 88% när man kör natt för det räknas som en heltid men det missades så jag gör 100... Känns inte jätteroligt men oktoberlönen kommer bli go.

Har tänkt att jag ska köpa barnvagn då, vet inte alls vilken vagn jag vill köpa. Var inne på bugaboo men fick höra av en kollega att barn som haft bugaboo och liknande vagnar får problem med sin bålstabilitet och att det upptäcks vid 6års kontrollen. Så den vagnen går bort.

Nu ska jag se om det finns något att äta haha. Gissar på att det inte finns något jag vill ha så isf blir det att pallra sig ner till affären.

Likes

Comments

Hej! Ligger i soffan och gosar med lille baggen. Världens bästa katt

Igår var jag hos barnmorskan för att ta lite prover och prata lite. Jag känner mig rätt lugn, det enda som jag tycker har varit lite jobbigt är att jag blivit så degig. Borde inte bry mig egentligen men det är svårt. Och jag vet ju som barnmorskan sa att alla har vi olika kroppar och alla graviditeter är induviduella. Nästa gång jag träffar henne är i slutet på oktober, alltså två månader till dess, och strax innan kommer jag ha gjort rul.

Det som snurrar runt i huvudet nu är hur jag ska veta att den lille lever där inne dessa veckor. Jag läser rätt mycket på nätet och ramlar in på skräckhistorier som att barnet varit dött när dom kommer och ska göra rul. Värsta mardrömmen ju. Jag som inte heller har särskilt mycket symptom har ju inte mycket att gå på heller. Jag får försöka tänka bort detta och bara njuta och tänka att det ska gå bra. Varför skulle det inte gå bra liksom.

Gick även in i vecka 12 igår! Första milstolpen! YES! En vän frågade om jag börjat ta bilder på magen ännu och det har jag inte så det kanske är dags att börja göra det så man inte ångrar sig sen längre fram.

Likes

Comments

Det är så mycket fel på vår lägenhet och vi har dragit oss lite för att felanmäla allting... Dels för att det är så mycket fel och även för att när vi anmält innan så har hyresvärden bara skitit i det, antagligen för att dom inte får gå in i lägenheten utan att vi är hemma...

Häromdagen valde vi iaf att anmäla toalettstolen då den läcker vatten. Vi väntade några dagar och igårkväll när jag loggar in på mina sidor så står det att det är åtgärdat. Blev så trött och ringde upp dom imorse, hyresvärden skyllde på semester men kom snabbt hit iaf. Han frågade om vi ville ha en ny toalettstol, jatack!!! Sen gick han igenom resten av felen i lägenheten också. Så himla skönt.

Så ny köksfläkt fick vi idag också och ska få nya fönsterbrädor. Iofs vill vi ju inte bo kvar här och letar nytt boende men så länge man bor här kan det ju vara skönt att ha saker som fungerar.


Likes

Comments

Jag trivs inte längre på min arbetsplats... Det som var världens bästa arbetsplats. Den arbetsplatsen jag trodde jag skulle stanna på väldigt länge. Det är inte längre som det var när jag började, dom flesta kollegorna har bytts ut, vi har fått en ny chef... En chef som så tydligt visar vilka hon gillar och vilka hon inte gillar. Jag är en av dom hon inte tycker om och jag har nog aldrig känt mig såhär liten.

Innan tyckte jag att jag var bra på det jag gjorde, hade självförtroende och ville vidareutvecklas och få ännu mer kunskap. Nu vill jag bara därifrån.

Men vem ska vilja ha mig? Ingen kommer ju anställa en gravid person som kommer försvinna inom ett par månader. Jag har sökt ett jobb som jag verkligen vill ha, men är så rädd att bli kallad på intervju. Jag måste ju inte berätta att jag är gravid men det kommer ju komma fram förr eller senare och berättar jag inte och får jobbet så lär dom inte bli glada när det visar sig att jag inte berättade detta på intervjun.

Jag vet att dom inte får diskriminera gravida men det är klart dom gör det ändå och det går ju aldrig att bevisa att man hade fått jobbet om man inte varit gravid.

Jag antar att jag kommer behöva stå ut dessa månader och byta jobb efter mammaledigheten även om jag bara vill bort nu.

Likes

Comments

Hej.

Igår gick jag in i vecka 11 och nu känns det iaf som tiden börjar gå lite snabbare. Fortfarande inga symptom och det är ju väldigt skönt. Var på inskrivning hos min barnmorska i förra veckan också, hon var hur go som helst så ska bli kul att träffa henne flera gånger.

Så, vad händer i vecka 11 då? I appen står det att barnet är nu 3 cm långt från huvud till stjärt, barnet kan nu suga, gäspa och svälja, och små detaljer som hårstrån och naglar börjar utvecklas.

Så nyfiken på vem du är där inne!

Likes

Comments

Hej!
Jag ska försöka uppdatera bloggen lite oftare men har varit så galet trött det senaste. Orkar ingenting just nu och allt känns rätt meningslöst. Vill bara få sova hela tiden och känner mig ledsen och nere.

Jag är nog inte heller den lättaste att leva med just nu, humöret svänger som tusan, jag kan bli helt tokig över småsaker och jag känner mig så fruktansvärt stressad över allting.. Så får jag dåligt samvete för att jag inte istället bara njuter och är glad.

Första semesterdagen idag iaf så det är skönt att vara ledig några veckor nu.
Vi var på ultraljud i veckan också men mer om det imorgon för nu ska jag sova.

Likes

Comments

​Då gick jag in i vecka 8 idag. 10 dagar kvar till ultraljud och 9 pass på jobbet kvar tills semester. Gud vad jag ser fram emot att få vara lite ledig. 

Illamåendet börjar smyga sig på mer och mer, jag tror att jag har lyckats undvika det genom att jag småäter hela tiden haha. Märkte imorse att jag tog för lång tid på mig att äta frukost, äter alltid något så fort jag går upp men inte idag så fick springa in på toaletten för det kändes som att jag skulle spy, men fanns ju inget att spy upp så det var bara att stoppa i sig någon så mådde jag bättre. 

Mini är nu typ 1 cm stor, men har ändå ögon, öron och näsborrar. Även inre organ som hjärta, hjärna, lungor och njurar. Helt otroligt. Tycker det känns lite obehaligt att en liten minimänniska ska växa i mig. Jag hoppas jag kan njuta mer efter jag varit på ultraljud och fått se att det verkligen är något där inne.

Likes

Comments