Har du också känt det?

Godmorgon! Det är första februari! Det känns härligt att vi steg för steg går mot vårliga tider.

Efter en helg som känts lång känns måndagen ändå välkommen, även om långa helger förstås är underbara. Efter flertalet dagar utav PMS känns det också välkommet att kunna vinka hejdå till hormoner som lever loppan. Åtminstone för denna månaden.

Jag försöker bli mer insatt och påläst gällande min egna menstruationscykel, vilken hjälp som finns att få och vad som fungerar för just mig -för att göra övergångarna mindre smärtsamma och frustrerande. Jag skulle vilja säga att det verkligen är en resa som vi alla kvinnor oavsett ålder ganska så brutalt plötsligt en dag (och utan förinstruktioner) blir tvungna att navigera -och visst är det långt ifrån en enkel uppgift att alltid förstå sig på? Så låt oss släppa garden, skämskudden eller kanske den ovana känslan att prata om vår mens, till att faktiskt göra det -prata om vad vi upplever alltså. För att öka förståelsen för oss själva och släppa in andra för igenkänning och kommunikation för att få oss alla att må bättre och känna oss starka oavsett.

Nu, kaffe! Eller nej vänta. Te får det bli. Kaffe kan trigga igång migrän hos mig några dagar innan eller efter påbörjad mens...


Gillar

Kommentarer