Header

Förra veckan var vi tillsammans med min syrras familj och vår mamma och pappa på Gran Canaria vid Bahia Felice för att fira pappas 60årsdag! Mina egna söner fyllde 4 år i slutet på veckan också. 

Dagarna bestod av sol, bad och äta gott i stort. Vi som inte kan sitta still vi körde ett gäng aktiviteter på dagarna. Volleyboll och Aquafit på fm, vattenpolo och cx-works på em. Några löprundor hann vi också med. Vi hade all inclusive så det fanns allt man kan tänka sig  i matväg så vi gick aldrig hungriga. Hotellet hette Orquidea och var jättebra. Kan rekommendera det för barnfamiljer. 

En utflykt till Maspalomas och ökenvandring blev det den blåsigaste dagen på veckan. Lite shopping hann vi med. Annars hade vi superväder hela veckan. 

Galet bra solsemester med familjen Holgerbäcks, Bäcks och Nilsbäcks❤☀️🌊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Denna helg har varit allt annat än lugn😅
I lördags var grabbarna bjudna på barnkalas hos Elsa, det blev glasstårta, skattjakt och bus. Direkt från ena barnkalaset till de andra då barnens kusin Noel hade kalas i Åtvidaberg. Där blev det mat, tårta och mello. Självklart massa bus också då Noel är grabbarnas största idol. De slocknade i bilen innan vi åkt ifrån parkeringen☺🙌

Söndagen startade med barnkalas utomhus som Wilmer bjudit in till. Det blev korvgrillning, bus och dragkamp om skatten. Direkt därifrån var de Noras dop vi var bjudna till. Fin dopceremoni sen följde mottagning i församlingshemmet som startade med lite hederlig moraträskdans! Himla kul😃 en fantastisk kakbuffé som Sofie bakat.

Tack för alla kalas och allt gott ni bjudit på, nu rullar jag fram😂

Likes

Comments

Förra lördagen kom vi upp till Hundfjället tillsammans med vänner med familjer. Fokus var ju på öppet spår som vi körde i måndags med förberedelser med allt från vallning till packning och kolhydratladdning. Vi hämtade ut våra startnummer vid starten i Berga by och spanade in spåren dagen innan. Vallningen var svår då vädret spåddes att ändra sig under dagen så vi försökte köra efter swix rekommendationer. 

Vi gick och lade oss runt 21.00 då vi skulle går upp 03.45 för att få en bra plats i starten. VI kom dit och lade ut skidorna straxt innan kl 05.00 och vi fick bra platser långt fram. Gick tillbaka till bilen och åt spagetti och köttfärsås och sen började vi ta på oss startnr, värmepaddar och tejp. Peppade varandra och sen var det dax att slänga på väskorna på lastbilarna som skulle frakta våra ombyteskläder/duschgrejer till Mora. Väl i spåret var det uppvärmning med massa musik och friskis och svettisledare. Vi dansade igång denna skidfest. 

Precis när starten gick så kom ljuset och vi slapp åka i mörker. Vi var taggade och kom iväg bra. Väl uppe för den 3 km långa stigningen började det snöa, alltså så mycket snö så man inte kunde titta utan att få ont i ögonen av snöflingorna. Tur vi hade skidglasögon tänkte jag, jodå tills snön frös fast på glasögonen... Glasögonen gick inte att använda för då blev man blind. Snön gjorde spåren tunga och på många ställen fanns inga spår alls. I hela 5 h snöade det galet mycket men när det väl slutade så blev det också varmare i luften. Fästet under skidorna var obefintligt och varje ifrånskjut och backe blev olidligt då jag bara gled bakåt. Detta skapade en rejäl irritation och mycket energi gick åt att saxa sig upp i backarna för mig, speciellt när det som hade fäste på sina skidor bara sprang förbi mig och jag gled bakåt. 

Då spåren inte höll och var stundvis i en enda gröt så blev det svårare att stå på benen när skidorna bara vobblade. Jag hade svårt i nedförsbackarna då jag åkte ur spår några ggr och vurpade oftast för att spåren inte fanns. Mycket otäckt då man ofta har ett gäng i ryggen som man drar med sig i fallet... Mina ben har haft alla färger denna vecka. Ju mer loppet gick så insåg jag att jag var tvungen att valla om och det gjorde jag vid näst sista kontrollen. Det var det bästa beslutet jag tog. Sådan stor skillnad att kunna ta sig upp springandes i backarna. Sista två milen är det mycket utför och jag skulle uppenbarligen vallat om tidigare men jösses vilken känsla att närma sig Mora. Att ta sig i mål var en sådan befrielse och så skön stämning! Under loppet hade vi Maja och Sara som hejade på oss på varje station, de gav oss kickar i form av peppande och en godis här och var. På kontrollerna tog jag energidryck, blåbärsoppa och en bulle. Det var galet gott!

När man gått i mål lämnade man in skidorna, satte sig på en buss som tog en till en fotbollsplan där väska och överdragskläder låg, sen gå 400 m till en sporthall för att duscha. Det var THE WALK OF COLDNESS PAIN! Har aldrig frusit så mycket i mitt liv. 

Jag är så stolt över mig själv att jag tog mig runt 9 mil på skidor och att jag överlevde vurporna! Helt klart en upplevelse jag aldrig kommer glömma. Kan dock inte sluta tänka på om föret hade varit bättre och att spåren varit bättre så hade känslan säkert varit bättre. Kanske får ta revange ;) 

Till frågan " hur kändes det i operationssåren"? Jo det kändes mest ingenting men till och från en brännande känsla i 2 av 3 ärr. Efteråt har 2 av 3 varit något svullna men de har lagt sig nu. 


De sista 2 dagarna bestod av alpint på hundfjället med kidzen och både Elton och Colin var så duktiga! De hängde på upp på toppen flera ggr och åkte större delen med sele men sen klara de båda att bromsa, stanna och svänga. Mycket bra familjebackar på hundfjället. På kvällarna blev det mat och sällskapsspel tillsammans. 


En fantastisk skidsemester!

Likes

Comments

Precis som de står på mitt träningslinne så är just nu livet på högsta volym med roliga upplevelser framför oss. Bara tre dagar kvar till Öppet spår och vi har packat hela dagen! Jösses vad grejer det blir😱😝

Har varit ledig och hunnit med det jag skulle med nöd och näppe. Igår cyklade Elton och Colin hela varvet runt snövelstorp för första gången och jag var så glad att det var soligt och skönt. Städning och tvätt var på min lista. Idag handlat och packat hela dagen.

Ser ni vad citroner jag har?! Den har överlevt inomhus! Hoppas på att kunna provsmaka snart.

Ingen träning idag men igår körde jag sista rycket i gymmet, kommer känna på skidorna imorgon i spåret.

Fick tag i de populära spelet Speak out, hoppas det blir en hit i Sälen på kvällarna😂

Likes

Comments

Är nu helt tillbaka på jobbet då jag avslutade min sjukskrivning i fredags. Gick bra trots många tunga lyft idag. Den största chocken var att ha på sig vanliga arbetsbyxor idag🙈😫 Jag har ju haft mjukaste mjukisbyxorna i 2 v på mig som inte tryckt nått alls på magen. Så det kändes lite obehagligt över såren. Denna vecka har jag en läkare från Kosovo som åker med mig! Är skapligt utmanade att berätta/förklara på engelska.

I helgen hade jag två tjejer som jag stylade inför att de skulle vara tärnor inför ett bröllop! Himla kul, såklart finns det före och efterbilder på det längre ner i inlägget.

Grabbarna har nu varit i Yxbacken tre helger i rad och de kan nu åka lift helt själva, vågar mer och mer i backen när de gäller fart och att åka själv. Sen kunde Colin stanna/ploga lite! Himla bra framsteg inför Sälen😃

Till stora frågan "hur blir det med Vasaloppet"
Har nu känt på hur kroppen ter sig i spåret efter operationen, åkte 16 km och det kändes helt ok. Så jag kommer ställa upp, kör efter min egna förmåga och även om de sitter jäääääääkligt långt inne så får jag väl bryta då om jag får ont. End of story.

Har fått hem stolarna till altan som jag provsolade i denna helg. Det var finare än väntat! Längtar nu tills bordet kommer😊

Likes

Comments

Tänk att det här med att bara chilla är så jädra svårt. Att inte bära, inte lyfta och definitivt inte träna. Hela min kropp skriker GÖR NÅTT!!

Men jag måste ge mig själv en klapp på axeln, har varit hur lugn som helst. Mycket soffhäng, läsande, surfande, mysande med kidzen. Sen att få titta på när de andra i familjen går loss i vårt gymrum får jag abstinens.

Blev inbjuden på bio till grannen i veckan, såg bridget Jones baby! Man kan ju lika gärna luta sig tillbaka i någon annans soffa😂 Himla kul film och så fick man massa bebishäng med charmtrollen Nova och Elsie på det😍

Fick fika hos Sofie mot en vårvarm husvägg, det är också att vara lugn.

Provade på en promenad i snigelfart idag, gick över förväntan. Halkade till på isen dock, stramade rejält då men inga mén efter. Solen ger mig energi och styrka🌸🙌🙏🌞✨

Upptäckte igår när jag lade om såren att ett av såren typ glipat upp en del så fick steristrippa om det. Vill ju inte att de ska bli ett större ärr än vad det är. Chillar med att börja träna så inget förstörs.

Har haft grabbarna ensam 2 dagar då K jobbat långt bort, vilket ha gått bra men denna energi dessa två bröder har är helt galen! Man börjar ju asgarva av att bara titta på bilderna i soffan. Snacka om att vara uppspelta till tusen en helt vanlig kväll ensamma med en handikappad morsa😂

Likes

Comments

Ska berätta hur det hela började. Jag hade ju åkt till mina föräldrar i Överum i onsdags då mamma skulle fixa mitt hår och jag och barnen skulle sova där då jag och mamma var lediga på torsdagen. Vi hade en lugn och skön kväll och precis innan jag skulle gå och lägga mig började det mola i magen. Jag tänkte att jag behövde gå på toaletten och det gjorde jag. Gick och lade mig och smärtan ville inte ge sig. Hittade ingen ställning som var bra, gjorde ondare när jag låg på höger sida men annars ont hur jag än låg. Vid kl 03.30 gick jag upp och hade inte sovit nått alls, tog pronaxen. Vid 06.30 vaknade barnen och jag hade fortfarande inte kunnat somna. Vi gick upp och jag kunde inte sträcka på mig. Gick som en fällkniv. Tog panodil men inget blev bättre.

Fick i barnen frukost och insåg att jag inte reder ut denna smärta. Mamma skjutsade oss upp till norrköping, droppade mig på akuten och tog med sig barnen till busfabriken. Eftersom jag känner till de flesta på akuten så kändes de skönt att bli omhändertagen av välkända ansikten/kompisar/arbetskamrater. Även att jag var ett vrak efter en hel natt utan sömn och galen smärta på det så tänkte jag att det var nog bara en fis på tvären. Skämdes ändå att komma till akuten och att inte reda ut det själv.

Väl där visade proverna förhöjda infektionsvärden. Fick smärtis och jag kunde börja lugna mig lite. Dr klämde på magen och jag var inte nöjd alls - misstänkt app sa doktorn som man säger inom vården (blindtarmsinflammation). Smärtan satt mest på höger sida men över ett ganska stort område i magen. Som kvinna måste man utesluta att det inte har med någon gynekologisk åkomma att göra. Så upp till gyn för att kolla igenom mutteriet som visade sig vara ok. Ner till akuten igen, mer klämma på magen (AJ SOM F**). Dr bokade då op tid direkt utan att skicka mig på röntgen, tack gode gud för det!.

Åkte till kirurgavd 12 för att förbereda för operation, alltså hibiscrub-duscha (en svamp med massa bakteriedödande medel i att duscha och tvätta kroppen med). När jag kommit ur duschen så hade operation redan ringt och sagt att jag kunde komma dit. Så på med operationsskjortan som jag tog på åt fel håll😂 och de heta strumporna.

Väl på operation var hela rummet fullt med kändisar/kollegor. Så skönt att vara i trygga händer. Vaknade sedan upp på IVA några timmar senare av att jag spyr. Blev först lite orolig varför jag var där men UVA var ju stängt på kvällen. Dr som opererat mig kom och hälsade och sa att det de tagit bort blindtarmen då den var inflammerad och enl han ett perfekt läge att ta ut den. Kommer i ärlighetens namn inte ihåg mer av vad han sa men nått sånt, var ju något groggy då.

Kom tillbaka till kirurgavdelningen och slockna direkt igen. Vaknade mitt i natten typ 03... av att tanten mittemot snarkade så högt att klockorna stannade! Tanten brevid började härja om att hon inte hitta larmklockan så fick hjälpa tanten att ringa efter personalen. Sen vaknade snarktanten och grät, ja ni förstår att det var inte lätt att somna om. Jag såg ett glas vatten och svepte det, det kom upp lika snabbt som jag hann säga hej. Personalen såg det och kom med mera medicin mot illamående. Då var jag vaken och kunde inte somna om. Hade ju sovit i nästan 12 h då.

På morgonen tänkte jag att jag skulle äta frukost, hade ju inte ätit på 1,5 dygn. Var lite väl optimistisk och gick ut till de andra patienterna i matsalen. Tog tre skedar yoghurt och kände att jag var tvungen att koncentrera mig att inte spy på bordet. Tog droppställningen och sprang i snigelfart mot sköterskorna och sa kasta hit en kräkspåse NU!! Att det skulle vara så jädra svårt att behålla mat det har jag inte varit med om. Bestämde mig att jag skulle hålla morfin borta och hoppades på att de skulle gå bättre.

Fick besök av fina Sara som hade med sig tidningar, kolor och Karros goda muffins! Sen kom Sofia innan hon skulle jobba med massa presenter. Tusen tack för det finingar! Tusen tack till alla som hört av sig.

Hur som så åkte jag hem på fredagseftermiddagen och har mer eller mindre bott under täcket i soffan. Mår helt ok så länge jag är stilla och rör jag mig så är jag öm men så ska det ju vara efter att haft 3 svärd i magen som Kristoffer sa efter att jag visat han hur operationen gått till på youtube ;)Likes

Comments

Till Vasan alltså! Så nu måste jag få till minst 2 långpass... är rent ut sagt förbannad på denna pissvinter som gör de så svårt att träna på riktiga skidspår. Måste liksom åka flera mil till konstsnöbanor. Var på Vreta i torsdags kväll och körde 23 km i supertunga spår. Fick staka i nerförsbacke... så har jag åkt på någon inflammation i händerna, riktigt dålig tajming. Svullen på morgonen, ont och stel. Är troligen en överansträngning pga all stakning mm. Kör voltaren över helgen och hoppas på det bästa.

Annars dansat mån, gym tis-ons, skidor Tors. Lovat dr. att vila händerna 2 dagar fre-lör så måste bli skidor på sönd.

Igår hade vi besök av Johanna, Sigge och Ture på lunchen och på em blev de skridskor på isen!
På Fb kom bild på Nova upp som jag publicerat för fem år sedan. Då var det en pangvinter!

Bilden ovan är en Jordärtkockesoppa a la Leif Mannerström med torsk och bacon. Fantastiskt god! Hitta kolboken i Mirjas kök på kalaset i helgen😋

Likes

Comments

Jobbade natten i fredags och eftersom jag vaknade upp till strålande sol ville jag försöka vakna till med lite frisk luft innan det var dag för vår minsta granne Novas dop! Himla fint dop i Söderköping😊

Direkt därefter skulle jag möta upp min mamma, pappa och syrran på Pinchos innan vi skulle få uppleva Peter och Bruno on tour på konsert och kongress i Linköping. Jösses vilket bra drag och så fick vi även höra några nya låtar som de nyligen skrivit. Alltid sångkvalite utan dess like på de där ötsgötarna!


Igår skulle vi fira Tuva som fyllt 1 år i Ishult. Hon bjöd på en Babblarna-tårta som var både god och jättefin!

Idag har jag varit ledig och vi har haft en Mysdag på isen med Lotta och Lee. Är nyligen hemkommen från dansträning som tyvärr idag innefatta sträckning i ryggen men hur som askul koreografier vi jobbar med nu. 

Likes

Comments

Vi körde styrketräning efter arbetspasset på jobbet idag. Körde marklyft med 50 kg 10x3 och 60 kg 8x3 och det kändes bra. Brukar aldrig pressa mig på tunga vikter men ibland kul. Kör hellre mindre vikt och fler reps. Körde blandade styrkeövningar som mage, axlar och ben. Undantagsfall idag med att pressa mig på en vikt jag aldrig tagit några ggr. Kommer inte berätta kg förens jag tagit den om ni inte kan räkna ut på bilden.

Har ju inte skrivit om det men nu är de hårdträning inför Vasan och det blir 5-6 pass/vecka. Eftersom de inte finns snö så blir de mycket gym. Men denna v iaf två pass på konstsnö.

Har fyllt på mitt hemmagym med lite färgklickar denna vecka. I like it alot👌 körde där igår efter kidzen somnat.

Veckans träningsschema/upplägg

Måndag: Dans 3h ✅
Tisdag: Längdskidor 2 h✅
Onsdag: Gym 1h ✅
Tors: Gym 1 h✅
Fredag: Längdskidor 2h
Lördag: Vila
Söndag: Gym 1h

Igår hängde vi med Anders, Johanna, Sigge och Thure på Busfabriken hela dagen. Uppskattades verkligen av kidzen. Vi var nästan ensamma där, mycket skönare ljudvolym en dag mitt i veckan.

Sen somnade både vuxna och barn i soffan💕

Likes

Comments


Better Blogging Nouw