Nå nærmer 1.Desember seg med stormskritt og mange foreldre føler press på dette med pakkekalender. Det kan fort bli dyrt, spesielt med tre barn, men jeg har tipsene du trenger om du ønsker å tenke økonomisk og bruke så lite som mulig.

Først og fremst må dere huske at barn som regel ikke er kravstore. Det skal ikke mye til for å gjøre dagen perfekt for dem.

♥ Såpebobler - det er alltid en hit! Hvem syns vell ikke det er gøy? I tillegg koster det jo ofte kun 10 kr.

♥ Godteri - Ingen kalender er ekte uten godteri! Selvfølgelig er det viktig å begrense mengden, men litt godteri må selv de små få etter min mening.

♥ Smoothie og fruktstang - Dette er et bedre alternativ for godteri. Det er både sunnere, men like godt! Det syns ihvertfall mine barn.

♥ Leker - Det hører med. Noe å drive med i hverdagen, helger og tiden etter barnehagen er kjekt. Her kan du finne mye billig som sprettball, spinner, lego, papp-fly og tegnesaker.

♥ Klær - Det trenger ikke være mye. Kanskje bare et par sokker? Med favorittmotivet blir det jo enda bedre.

♥ Pynt - Har du jente er det alltid kjekt med hårpynt, alt fra strikker, hårspenner og hårbøyle. For begge kjønn kan det også være kjekt med pyntegjenstander til soverommet.

♥ Nøkkelring - Det kan ofte være kult å ha en nøkkelring enten i jakkelommen eller på selve jakken. Noen bruker det også på glidelåsen så det er enklere for de minste barna og dra det opp selv

♥ Lys og refleks - Det er viktig å syntes i mørket. Er viktig å lære barna det tidlig og reflekser kommer i mange forskjellige former og til og med det kan du kanskje også finne i favorittmotivet til barnet ditt.

Håper tipsene kom til nytte. Har du allerede ordnet kalender i år, kan du ta med deg tipsene inn i 2018.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Dette bilde er selvfølgelig et godt eksempel på hvordan jeg føler meg i dag. En blakk fredag, er akkurat det dette er.

Jeg skulle ikke handle noe i dag, men bestemte meg for å slenge meg til byen med ei venninne istedenfor å sitte hjemme å råtne. Jeg skulle så klart ikke kjøpe noe. Men du vet vell hvordan det er? Du har egentlig ikke penger, men på et magisk vis klarte du å finne litt godt gjemt på kontoen din.

Det er en ting du har skikkelig lyst på og tenker; Jeg kan vell bare kjøpe denne? Den koster jo ingeting.. Så går du videre og finner en annen ting du har lyst på. Brått angrer du på ditt forrige kjøp, men bestemmer deg for at du rett og slett bare må kjøpe begge deler. Og sånn fortsetter det..

Akkurat slik dag var det for meg i dag. «Den lampa var skikkelig fin og passer så godt inn på rommet til jentene», «Den diskopæra koster ingenting, den vil barna virkelig like», «Bjørn-Wilhelm blir sikkert sur, så jeg kjøpe genser, kex og potetgull til han», «Oi den genseren var god».. og slik ble det..

Likes

Comments

For en fantastisk måte å bli kjent på! Jeg er jo på en måte nybegynner i denne bloggverden og frem til nå er det faktisk mye dere ikke vet om meg, så i dag skal dere få vite noen ting.

♥ Jeg er sta. Fryktelig sta. Jeg skal ha rett uansett hva og om jeg tar feil, vare vrir jeg det rundt så jeg ender med å ha rett uansett.

♥ Jeg er en negativ person. Det er jo egentlig bare trist, men alt skal skje sånn som jeg vil, om ikke raser hele verden og andre muligheter eller løsninger er ikke aktuelt. Må virkelig endre meg.

♥ Jeg liker best å sove på sofaen. Føler meg skikkelig slem mot samboeren min, men sofaen er mye bedre enn senga. Kanskje jeg skulle prøvd en ny seng?

♥ Jeg må sortere alt riktig. Rosa glass med rosa glass og blå med blå. Til og med det som settes i oppvaskmaskinen må stå «riktig» - som i riktig for meg. Det er vell kanskje om det jeg og Bjørn-Wilhelm diskuterer mest, haha.

♥ Jeg må pusse tennene med en gang jeg står opp, før jeg kan gjøre noe som helst annet. Kan ikke gå på do først engang. Merkelige greier..

Likes

Comments

Jeg syns ikke noen skal legge skjul på at det kan være utfordrende å ha tre tette barn eller barn generelt. Både når det kommer til energi, søvn, oppmerksomhet, økonomi og for ikke å glemme den herlige trassalderen..

Jeg er veldig glad for at jeg har tre tette barn, samtidig som jeg av og til skulle ønske jeg ventet etter første. Det er ikke alltid like lett å skulle gi alle oppmerksomhet når de ofte ønsker det samtidig, eller det å kun fokusere på et barn, når du faktisk har tre!

Det kan være et barn har sine «problemer» og dermed må du gi all fokuset ditt på det barnet for å få fikset på «problemet», men hva gjør du om to eller tre barn har et «problem»? Det er da det er vanskelig å faktisk ha flere enn ett barn.

De negative tingene ved å ha barn, gjemmer vi bare under all kjærligheten. For det finnes så mye mer positivt ved å ha barn enn negativt. Det positive med å ha tre tette, er at de alltid har noen å leke med. En lek uten krangling er nesten ikke til å unngå, men de er i det minste ikke alene.

Du får ekstra kjærlighet. Ikke bare én klem ved leggetiden, kanskje er du heldig og faktisk får tre! Ingenting er vell bedre enn det! De vil alltid ha hverandre, på godt å vondt og bare det å se hvor mye de trenger hverandre allerede, varmer virkelig mammahjerte! Vi foreldre er virkelig noen flinke skapninger som klarer å lage så fine barn!

Likes

Comments

Kjære deg som ikke skjønner at dattera mi ikke har en allergi, følg med nå!

Det er faktisk ikke alle som forstår forskjellen på en allergi og en sykdom. Hver gang jeg forteller om Angelica sin sykdom, er det alltid noen som må bruke ordet allergi eller intoleranse. Det er stor forskjell på det og ikke tåle melk og bli litt syk av det - enn det og rett og slett kunne dø av melk.

En allergi er på lik linje som sykdom - noe du kan få når som helst. Men en allergi er noe som ikke nødvendigvis trenger å være alvorlig selv om det kan være det. Samme gjelder jo også en sykdom. Jeg er ingen ekspert på allergier eller andre sykdommer, derfor vil jeg også nevne at det jeg skriver er utifra Angelica sin sykdom.

La oss ta nøtteallergi som et eksempel - Om et barn med alvorlig nøtteallergi får i seg nøtter, må det på sykehuset, og sannsynligheten for at det barnet overlever er faktisk ganske stort. Om min datter får i seg melk en gang, kan hun få en senskade. Vi vet ikke om hun gjør det, og om hun faktisk gjør det så vet vi heller ikke når eller hva slags skade. Vi må leve i det usikre. Om min datter skulle fått i seg melk flere dager på rad vil hun dø av det, det er ikke noe vits med sykehusinnleggelse, for de vil ikke kunne redde henne.

Det barnet med nøtteallergi, er vell sannsynligvis ikke steril pågrunn av allergien? Eller får skrivevansker, balanseproblemer og andre utfordringer i hverdagen pågrunn av allergien? Så værsåsnill å ikke kom å kall sykdommen til datteren min for en allergi eller intoleranse, for det er det absolutt ikke.

Likes

Comments

God kveld dere! Nå er vi i gang med enda en ny uke. Forrige uke var helt fantastisk. Barna storkoser seg i barnehagen og det gir meg så mye glede å se hvor glade dem er.

Jeg tenkte jeg kunne fortelle 10 ting som gjør meg glad. Det skal dessverre en del til for at jeg i det hele tatt skal så mye som å le, men visse ting klarer jeg virkelig ikke la være å smile av.

1. Det er så klart barna mine og ikke minst kjæresten min! Jeg er kjempe heldig som får ha de i livet mitt, som lyser opp alle dagene mine.

2. Vennene mine. Jeg kunne definitivt ikke vært uten dem!

3. Søvn og stillhet. Hvem blir vell ikke glad for litt søvn? Vi mødre blir kanskje litt ekstra glad for det også? Alt går i ett hele dagen når barna er hjemme, så når de er borte skrur jeg av all lyd, og bare nyter stillheten.

4. Iskaffe. Hver dag starter med en iskaffe og det er ingenting som smaker bedre på morgenen. Jeg er jo nødt til å fungere om dagen, etter at barna har vekt meg kl.6. ZzZz

5. Blomster. Åhh jeg elsker blomster! Akkurat nå har jeg 3 blomster her hjemme, og masse bilder av blomster! Det er bare så fint og gir et hjem litt ekstra liv. Det skal sies at jeg enda ikke er så flink til å holde dem i livet, derfor har jeg kun blomster som ikke dør så fort. Ops.


6. Sol. Hvem elsker vell ikke sol? Både varmen og lyset solen gir. Det er så herlig. Jeg føler at når det regner blir man oftere eller lettere trist enn når det er sol. Men kanskje det bare er meg?

7. Smil og hyggelige mennesker. Jeg blir så glad når jeg går forbi mennesker som smiler og hilser. Det varmer så veldig og plutselig har de kanskje snudd om en dårlig dag til en god en.

8. Snille barn eller barn som hører. Det sier seg kanskje egentlig selv, for jeg tror ikke det er så mange som blir glad når barna er vanskelige. Når de slår seg vrange på butikken fordi du har sagt nei til noe de absolutt vil ha. Det er vell det som gjør at vi foreldre setter ekstra stor pris på de dagene barna faktisk hører etter og er snille.

9. Andres glede. Jeg blir fort glad på andres vegne selv om jeg ikke er så god på å vise det. Men for all del, jeg prøver å bli bedre!

10. Baking. Jeg har lenge hatt lyst til å bli konditor og søkte meg inn på kokkelinja i år, men siden vi flyttet ble jeg nødt til å takke nei og være hjemme med barna. Nå koser jeg meg med å bake hjemme sammen med barna, og vi får jo se hva fremtiden bringer!

Likes

Comments


Søndag er den kjedeligste dagen i uken, så jeg prøver alltid å finne på noe kjekt med barna. Denne gangen var det fuglene som var heldig!

På fredag da svigermor kom, hadde hun kjøpt med fuglefrø, kopper og alt vi trengte til å lage «hjemmelaget» fuglemat. Siden det måtte stå kaldt over natten, fikk vi ikke ordnet det siste eller hengt det opp før i dag.

Dette er nok noe av det morsomste vi har laget tror jeg, og det er jo super enkelt! Søl blir det heller ikke så mye av, men lurt å ha støvsugeren klar.

Barna syns det var kjempe stas, og dette er en ting du kan lage med barn i alle aldre. Lucas syns også det var kjempe gøy, og det passet hans alder midt i blinken.

Anbefales på det sterkeste! Så har du litt tid til overs, bruk det på å lage fuglemat med barna!


Likes

Comments

Iskrem og sjokolade uten melk! Hvor fantastisk er ikke det? En iskrem nesten(?) alle kan få. I dag har jeg og Angelica hatt alenetid sammen, og dermed måtte vi gjøre et forsøk på å lage litt lørdagsgodis!

Jeg fikk nylig både sjokolademaskin og iskremmaskin av svigermor og nå fikk jeg virkelig testet det ut. Sjokoladen lagde vi av nøttepålegg siden Angelica ikke er noe glad i mørk sjokolade, og det virket ihvertfall som en god idé.

Ismaskinen ble bare kaos og tull. Må nok lese litt om den før jeg prøver igjen, men samme søren, is ble det! Angelica var super fornøyd med alle smaksprøvene, og jeg tror hun storkoste seg med litt alenetid med meg.

Sånne dager som dette, er virkelig verdt mye. Nå gleder vi oss til å smake på isen og sjokoladen i morgen og satser på at det er nesten helt perfekt!

Likes

Comments

Har du noen gang følt deg som et stort problem for alt og alle? Hatet deg selv for den du er og skulle ønske du kunne endre på det eller rett og slett forsvinne?

Jeg tror mange ofte kan føle det på den måten, og det er akkurat sånn jeg har det i det siste. Alt jeg gjør er et problem, alt jeg sier er et problem og av og til føler jeg også at skyggen min er et problem.

Det er vanskelig når du sitter i den situasjonen og ikke vet hva du skal gjøre med det. Ikke minst når alt føles håpløst og du ikke ser noen ende. Du bare hater det selv. Min tunnel er kjempe lang, og jeg har ikke kommet meg til midten engang. Tanker, følelser, tårer, alt er bare et stort kaos.

Alle som sier at alt vil ordne seg med tiden, vet de egentlig hva de prater om? Hvordan kan akkurat DU sitte å fortelle meg at jeg vil få det bedre? Det vet du faktisk ikke. Det er det ingen som vet. Men likevel håper jeg faktisk du en dag har rett.

Likes

Comments

Jeg har lenge drevet med et «prosjekt» til rommet til Lucas. Jeg har hatt en veldig lang pause nå, for jeg gikk rett og slett lei, men nå er jeg i gang igjen. Jeg kan nesten ikke vente med å bli ferdig for å se resultatet.


Dette er et prosjekt man bruker en del tid på, og man må absolutt ha tålmodigheten på plass. Jeg holder på kun på kvelden, dermed tar det også litt ekstra tid.

Det er mye som skal gjøres med hele leiligheten, inkludert alle soverommene. Det skal males, legges tapet, bytte senger og få en skikkelig forandring, men jeg startet med det «morsomste» først.

Jeg er overrasket over hvor mye det har kostet til nå. Har allerede brukt rundt 700, og er usikker på om det holder, noe jeg absolutt håper. Bjørn-Wilhelm er ikke helt enig med meg om prosjektet mitt, men det får han være alene om. Jeg gleder meg til å vise dere hva jeg lager og ikke minst resultatet!

Likes

Comments