Ostekake med sitron og pistasjenøtter
1 pakke kornmokjeks
150 gram mykt smør

1 Pakke sitrongelè (med halv mengde vann)
3 dl kremfløte
1 pakke lett rømme
1 pakke kremost – jeg bruker Philadelphia
150 gram melis
En liten pose pistasjenøtter

Smuldre sammen kjeks og mykt margarin, bland det godt sammen før det trykkes flatt i en bakepapirkledd form og settes kaldt.

Kok opp gele med halv mengde vann, og sett den til avkjøling. Bland geleen sammen med pisket krem, rømme, kremost og melis – rett før den er i ferd med å stivne, geleen skal være ca 37 grader.
Pisk alt godt sammen og hell røren over kjeksblandingen. Sett kaken kaldt over natten, da er den klar til å nytes dagen etter!

Hakk opp pistasjenøttene og strø de pent over kaken før servering👌🏻😊

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Har du enda ikke testet denne oppskriften så er det på tide nå👌🏻

Brownies (28cm springform)
3 egg
4 dl sukker
3 dl hvetemel
5 ss kakaopulver
2 Ts vaniljesukker
150 gram Melange

Bland to av eggene lett sammen med sukkeret før du tilsetter det tørre, og så det smeltede smøret. Bland dette lett, før du så blander inn det siste egget. Her anbefaler jeg å gjøre alt for hånd slik at du ikke rører ut eggene for mye, kun da får du en saftig og seig brownies hver eneste gang😊 Kle en form i bakepapir og formfett, hell i røren og stek brownien på 180-200 grader midt i ovnen i ca 17 minutter på over og undervarme. La så kaken avkjøles godt før servering😊🍓

Likes

Comments

Ostekake med jordbær-gelé
1 pakke kornmokjeks
150 gram mykt smør

1 Pakke gele med halv mengde vann – kan også bruke sitron
3 dl kremfløte
1 pakke lett rømme
1 pakke kremost – jeg bruker Philadelphia
150 gram melis

Smuldre sammen kjeks og mykt margarin, bland det godt sammen før det trykkes flatt i en bakepapirkledd form og settes kaldt.

Kok opp gele med halv mengde vann, og sett den til avkjøling. Bland geleen sammen med pisket krem, rømme, kremost og melis – rett før den er i ferd med å stivne, geleen skal være ca 37 grader.
Pisk alt godt sammen og hell røren over kjeksblandingen. Sett kaken kaldt over natten, da er den klar til å nytes dagen etter!

Et tips til pynt er å lage gele som du heller over ostekaken – ca 1 cm tykt, her har jeg også pyntet med hvit sjokolade og jordbær :)

  • Kaker
  • 275 Lesere

Likes

Comments

Hei igjen! Blir lenge mellom hvert innlegg nå, men slik må det nesten bli når man holder på med bachelor!😊 legger ved oppskrift på en veldig god, og ikke minst enkel oppskrift på terte med sjokoladeganache!

Terte med sjokoladeganache
330 gram hvetemel
200 gram smør
150 gram melis
1 lite sammenvispet egg

Smuldre sammen mel, smør og melis - gjerne i en kjøkkenmaskin, før du så tilsetter et sammenvispet egg. La kjøkkenmaskinen jobbe til du får en fin og smidig deig, tilsett mer mel eller melis om den blir klissete.
Når deigen er ferdig mikset pakker du deigen inn i plastfolie og lar den hvile noen timer i kjøleskapet.

Når deigen har fått hvilt kan du forvarme ovnen til 180 grader, og i mens skjærer du av deigen og presser den godt ned i terteformen. Pass på å ikke få for tynn, eller for tykk bunn - blir det noe deig til overs kan den fint oppbevares noen dager i kjøleskapet.
Når terten er ferdig formet stikker du hull i bunnen med en gaffel jevnt over hele, for så å presse ned aluminiumsfolie på bunnen(ikke langs kantene), dette gjør du for at kantene på terten ikke skal synke ned.
Stek tertebunnen i ti minutter, fjern aluminiumsfolien, stek så i ytterlige 15 minutter. La terten avkjøles mens du enkelt lager sjokoladeganache ved å koke opp 1,4 dl kremfløte og tilsetter 130 gram mørk kokesjokolade. Rør det rundt til alt er smeltet inn, og del det jevnt over tertebunnen - tilsett så ønskede bær. Terten smaker best lunken, gjerne servert med vaniljeis. 😊

Likes

Comments

Her er kaken du måå teste ut i påska! En saftig sjokoladekake som smelter på tunga!

Sjokoladekake
160 gram mykt smør
350 gram sukker
4 egg
160 gram mel
1/2 ts bakepulver
90 gram kakaopulver
25 gram maizenna
30 gram smelta kokesjokolade
1,25 dl melk


Forvarm ovnen til 180 grader, miks smør og sukker i en kjøkkenmaskin før du tilsetter ett og ett egg. Hell så i resten av ingrediensene, miks det til en fin og klumpfri røre. Gjør klar to 26cm springformer med bakepapir og gjerne litt formfett før du så fordeler røren jevnt og steker de midt i ovnen i 15-17 minutter- pass på å ikke steke de for lenge.

Når kaken er godt avkjølt kan du lage frosting, og her har jeg brukt creamcheese frosting med sitron og appelsin.
Miks 300 gram mykt smør med 250 gram melis og litt presset sitronsaft og revet appelsinskall på høy hastighet i ca 6 minutter, før du til slutt tilsetter 200 gram kremost(philadelfia naturell). Fordel frostingen jevnt over kaken og pynt etter eget ønske.
På dagens kake valgte jeg også å ha over sjokolade ganache og brente pistajse-og valnøtter.
Sjokoladeganachen lager du enkelt ved å koke opp 1,4 dl fløte, dra den av platen for så å ha oppi 130 gram kokesjokolade og røre godt om til alt er løst opp - hell det så jevnt over kaken. Bruk gjerne også litt revet appelsinskall i sjokoladeganachen!:)

  • Kaker
  • 324 Lesere

Likes

Comments

Denne uken har rett og slett flydd vekk i jobb og trening - dermed lite oppdateringer! Hver dag har startet klokka 0600 med en god løpetur før jobb, også rett på bachelorskriving. Fremover vil det komme en hel del med oppskrifter og øvning på sukkerpastaroser og nye kaker :)
Denne uken lagde jeg en liten test på en miniatyr-bryllupskake, en sjokoladekake med pasjonsfruktkrem dekket med sukkerpasta. Sukkerpasta har jeg ikke jobbet så mye med tidligere, så det må absolutt litt øving til frem mot sommeren. Til bryllupet vil det bli en noe annerledes kake, men det er alltid greit å prøve seg litt frem :) Håper alle har hatt en fin uke, og er klare for å starte på en ny i morgen :)

Likes

Comments

Nå er det lenge siden jeg har bakt noe ordentlig, så da var det jo virkelig på tide! Til helgen skal det bakes bursdagskake, og i den anledning - en saftig sjokoladekake!

Saftig sjokoladekake
5 egg
225 gram sukker
125 gram smør
150 gram kokesjokolade - jeg bruker mørk
1 dl vann/kaffe/melk - jeg bruker melk
125 gram hvetemel
1 ts bakepulver


Frosting
600 gram mykt smør
6 ss kakao
3 ts vaniljesukker
6 dl melis
Tilsett gjerne en liten skvett kaffe eller appelsin - alt etter eget ønske.

Kaken lages enkelt ved å piske egg og sukker sammen til eggedosis, smelte smør og sjokolade sammen - for så å blande eggedosis, smørblanding og så sikte inn alt det tørre. Kaken stekes i en smurt springform (22-24 cm), og stekes på 180 grader i ca 40 minutter.
Frostingen blandes enkelt sammen i en kjøkkenmaskin og påføres en godt avkjølt kake. Pynt etter eget ønske- denne gangen ble det nokså simpelt her!😉

Likes

Comments

Havregrøt er noe jeg har prøvd å like veldig lenge, men har liksom ikke helt fått det til - før i dag!
Havregrøt er jo så enkelt og raskt å lage! I dag tilsatte jeg pistasjenøtter og honning, og jeg ble helt overrasket over hvor godt det faktisk var!
Havregrøten lager du enkelt ved 1,5 dl lettkokte havregryn med 1,5 dl melk/vann - kjør det i mikroovnen på 1,5 minutt i to omganger (husk å rør i mellom). Når grøten er ferdig så tilsetter du 1ts honning og ønsket mengde pistasjenøtter😊
Ønsker alle en fin dag!😊

Likes

Comments

Nå snør det igjen som aldri før, og med det ble våren og sommeren plutselig litt lengre unna. Akkurat nå drømmer meg bort til fjorårets tur til Tampa! Er det noe jeg lengter tilbake til nå så er det ferie i USA med varmegrader, strand, delfiner, disneyland, shopping, god mat og fantastiske omgivelser. Dette er helt klart det fineste stedet jeg noen gang har vært - og hit må jeg virkelig igjen. Fra leiligheten vi leide var det bare noen få meter ned til en hvit og fin strand hvor vi badet, solte oss og plukket skjell hele dagen.

Den følelsen når du står opp klokka 0600 for å jogge langs stranda, og plutselig oppdager 4 delfiner rett uti havet - den er fantastisk. Tror ikke jeg sov lenge èn dag etter den opplevelsen, bare for å få sett de igjen. Heldige er de som kan oppleve det hver dag! Håper alle får en strålende dag, jeg skal sitte her å drømme litt til!☺️

Likes

Comments

Jeg har nå hatt mitt trofaste speilreflekskamera i snart 5 år, og syns det var på tide med en utskiftning! I jobben som servitør dras det inn litt tips, så i løpet av noen måneder nå fikk jeg spart opp nok til endelig å kjøpe dette nye kameraet!
Jeg elsker selve stilen kameraet har, med en hvit, beige og klassisk look - og kameraet er i akkurat passe størrelse og kan enkelt tas med overalt.
Olympus E-PL7 har nedfellbar LCD-skjerm, og har i tillegg WiFi-tilkobling så du enkelt kan importere bildene inn på mobilen, eller rett og slett bruke mobilen som kontroll for kameraet! Hvor supert er ikke det? Nå har jeg ikke hatt det så altfor lenge, men alt jeg har sett hittil er jeg meget fornøyd med! Bildene blir så harmoniske og fine, og jeg lover å teste det skikkelig ut fremover :)

Likes

Comments