Velger du å leve annerledes må du også tåle kritikk

Det er store diskusjoner om hvordan man burde leve i 2020 og selv om enkelte velger å leve på en helt annerledes måte enn den du selv velger er det noe man må godta, men man trenger ikke å like det. Har man valgt å leve mest mulig normalt mener jeg også at man må tåle kritikk og tåle at andre har sine meninger om måten du velger å leve på og måten du velger å forholde dere i korona tiden. Man vet aldri hvorfor andre velger å leve på den måten de gjør og det er viktig å ikke kunne misbruke det i mot dem samtidig som du må ha lov til å ha dine egne meninger om hvordan folk velger å oppføre seg. I år har jeg valgt å leve annerledes nettopp fordi jeg tar hensyn til et hver medmenneske i dette landet her som kjemper en hard kamp enten om det handler om dette viruset eller om det handler om andre ting som oppleves enda tøffere etter dette viruset ble en del av Norge, en del av verden. Hatefulle ytringer er selvsagt ikke greit og er ikke noe som godtas, men om noen forteller deg at det står på eget ansvar og at du kan være en person som har bidratt til større smitte og verstefall sykdom, virus eller livsvarige skader hos et annet menneske mener jeg at det er noe du burde tåle å høre når du har valgt å leve mest mulig normalt og tar null hensyn i den krisen vi er oppi.

Dette er et ukjent virus som vi vet lite om uansett om du jobber i helsevesenet eller bare er en vanlig privatperson. Å ha kontrollen på et virus som har skapt såpass mye ødeleggelse som den har gjort enten om det har gjort noen syke eller om det har gjort at noen har mistet jobbene sine er det vanskelig å ha kontrollen på hvordan man skal håndtere dette og hvor mye den kan ha en påvirkning på hverdagen og helsen til folk. Det er et virus som ikke bare har gjort folk syke, men enkelte må kanskje leve med livsvarige skader nettopp fordi enkelte ikke tar hensyn og tenker mer på seg selv oppi denne situasjonen enn at det faktisk er noe som påvirker flere enn bare deg selv. Påvirkningen denne tiden har på folk er skummel og man vet aldri hvor langt det kan gå. Nye tiltak blir satt hele tiden, men er de strenge nok? Uansett hvor mange tiltak som kommer føler jeg ikke det hjelper så lenge folk ikke tar til seg tiltakene og det må nok noe alvorlig til for at folk skal begynne å åpne øynene og dessverre så er det mye ødeleggelse og smitte som må til får nettopp det skjer. Hvordan man velger å gi gi kritikk spiller også en stor rolle, men uansett hvilken måte man velger å si det på eller kjempe for dette blir det snudd om til at vi mener at man bestemmer hvordan folk skal leve. Hvordan du lever er helt opp til deg, det eneste vi prøver å komme frem til er hvor viktig denne fellesdugnaden er og at måten man velger å leve på kan gå hardt utover andre mennesker. Velger man å leve normalt må du tåle kritikk, tåle at folk har en mening om det valget du har valgt, du må stå for det ansvaret du har valgt og du må stå for de konsekvensene du kan møte på seinere. Som alt annet i livet, velger man et valg må man også leve med det og stå for det.

Liker

Kommentarer

vibeke
vibeke,

Amen til dette også! 😘

nouw.com/vibeke
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Tusen takk 😃
nouw.com/marthegulsvik
VeraLynn
VeraLynn,

Bra skrevet 🥰 Jeg har også valgt å leve annerledes enn før. Har en arbeidsgiver som viser ansvar og som har valgt at vi skal jobbe hjemmenfra. Selv har jeg valgt bort det meste av sosiale aktiviteter, for å unngå å bli smittet. De fleste tar jo Corona på alvor, men dessverre så er det en liten gruppe som ikke gjør det.

nouw.com/veralynn
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Du er utrolig flink og jeg er stolt av mennesker som oss som tar til seg tiltakene og følger de rådene som har kommet. Flott at arbeidsgiveren din tar ansvar og latt dere ha hjemmekontor.
nouw.com/marthegulsvik
Nadixie
Nadixie,

Kjempebra skrevet! Jeg har også valgt å leve annerledes, og er nøye på hvem jeg omgås. Nå er jeg 80% uføretrygdet, og er stort sett hjemme. Jeg drar dit jeg føler meg trygg som på trening til fysioterapeuten, på treningssenteret og på koret. Der er det strenge smitteverntiltak. Er faktisk mer skeptisk på butikker nå, for der ser jeg at flere og flere har begynt å gi blanke i å sprite hendene sine og mange overholder ikke 1 meters avstanden f.eks ved frysedisken. Da går jeg bevisst unna.


I desember blir det den første katteutstillingen i 2020. Det har vært avlyst siden mars. Der har de virkelig tatt smittevern på alvor, og skal vi reise oss fra plassen skal vi bruke munnbind. Kommunelegen hadde gitt klarsignal for utstillingen, og ønsket klubben lykke til.

Jeg blir irritert på de egoistene som ikke tar korona på alvor, og som sammenlikner dette med en influensa. Det er det ikke!

Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 😊 Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene


nouw.com/nadixie
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Du er veldig flink som følger de rådene som er satt og velger å leve annerledes. Har full forståelse for at du er skeptisk til å gå inn i butikker er det selv og var flere ganger jeg var skeptisk til å faktisk være i jobb når jeg jobba på coop for noen uker siden. Ansatte vet man jo hva de gjør for at folk skal kunne føle seg trygge på butikken. Dessverre så er det enkelte av folkene/kundene som du sier som ikke er så flinke til å følge de retningslinjene både i butikk og hvor som helst i dette landet.
nouw.com/marthegulsvik