Overlever jeg bare en gang til?

Når man er pysisk syk sitter man med flere tanker og spørsmål i hodet sitt. Et av disse spørsmålene er: Overlever jeg bare en gang til? Som pysisk syk kjenner man på mange følelser, tanker, redsel og en stor frykt. Jo mer du opplever og jo mere du må ta til deg sitter man å tenker over hvor mye man faktisk må gå igjennom og om man vill klare seg igjennom nok en tøff periode av livene deres. Hvor mye må man takle og ikke minst ønsker man å kunne overleve og velge livet i behold på sine tøffeste dager og i sine tøffeste perioder. Hver dag går man igjennom de samme følelsene, tankene og spørsmålene som man stiller seg selv. Hvor mye må et menneske egentlig gå igjennom i løpet av livet sitt og hvor mye energi må man faktisk bruke på å takle de diverse tingene man går igjennom? Det er langt i fra enkelt å leve et liv som pysisk syk. Ønsker man å være åpen kan du igjen bli møtt på av folk som gjør det enda verre for den som sliter og man kan også få stempelet som oppmerksomhets-syk.

Å tørre å åpne seg for sine nærmeste og ukjente kan være ekstremt tøft. Mye av tankene og energien går til at man er redd, redd for å åpne seg og redd for at man skal bli dømt. Det er ikke så rart at man denne redselen for å åpne seg er såpass stor som den er, det jo ingen av oss eller de av oss som sliter pysisk som ønsker å bli dømt av våres nærmeste. Det er tøft å åpne seg og man tar også en stor sjanse ved å åpne seg om sine pysiske problemer. Enten så vill du møte på mennesker som virkelig bryr seg om deg eller mennesker som stempler deg som at du ikke er bra nok bare fordi du har dine utfordringer. Som pysisk syk har du ikke bare møtt veggen, men du har også møtt på menneskene som har skuffet deg, droppet deg og sett ned på deg bare fordi du har dine ting du sliter med. Den største frykten man har er nettopp det at man ikke ønsker at sine nærmeste og de man er glad i nettopp velger å se ned på deg eller velger å ikke ha deg i livene deres bare fordi du lever en hverdag som de fleste frykter og en hverdag basert på ukjente følelser, tanker og opplevelser ikke alle har gått igjennom. Vi mennesker ønsker jo å kunne overleve en hver situasjon vi går igjennom og dessverre er enkelte utfordringer, følelser, tanker og opplevelser tøffere en andre.

Liker

Kommentarer

Nadixie
Nadixie,
Tusen takk for et kjempeflott og ærlig blogginnlegg du har skrevet, og alle har noe å lære av innlegget ditt 😊 Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke <3 😊 Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Tusen takk for det 😊 setter veldig pris på at du sier at mange har noe å lære av disse innleggene mine 😃
nouw.com/marthegulsvik
theresebraathen
theresebraathen,

Veldig fint skrevet, å tøft å lese! jeg kjenner til den følelsen så godt, som du beskriver her. Men igjen når man åpner seg som psykisk syk så ser man også hvem som er ens ekte venner, å man ser også hvem som er der når kampene er på de verste! Hvem som støtter og hvem som snur ryggen til 😊 Å det har jeg lært veldig mye av, å det er også en ekstremt god følelse. Da har jeg fått renset opp i livet mitt, med de folkene som er dårlig for meg 😊 Så angrer ikke på at jeg var såpass åpen! 😃 Men ja, det er tøft!

nouw.com/theresebraathen
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Er så sant det du sier om at hvis man er åpen om det så finner man ut blant annet hvem som er falske og hvem man ønsker å ha i livene sine. Veldig glad for at du har klar å åpne deg og at du har kuttet ut de menneskene som ikke har vært bra for deg 😃
nouw.com/marthegulsvik
VeraLynn
VeraLynn,

Jeg syntes du er flink til å åpne deg, for det er ikke lett å snakke om psykiske helse. Det er fortsatt tabu og lite forståelse, noe som gjør det vanskelig å føle at man kan stole nok på noen til å åpne seg. Jeg har vært heldig i livet og ikke hatt noen psykiske problemer, men det kan skje oss alle sammen. Jeg har derimot sittet på utsiden å sett gode venner og familie slite uten å være i stand til å hjelpe. Alt jeg kan gjøre er å være der når de trenger noen å snakke med eller være sammen med.

nouw.com/veralynn
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Tusen takk for det 😊 setter jeg veldig pris på å høre <3 Veldig leit at det er såpass lite forståelse for pysisk helse i 2020 vi burde ha kommet lenger. Veldig flott at du har sleppet å gå igjennom dette, men veldig trist at du har måtte sett venner og familie slite og føle at du ikke kan hjelpe.
nouw.com/marthegulsvik