Oslo demonstrerer, er covid-19 bare tull?

Det er ikke lenger en hemmelighet hvor mye jeg blir provosert og forbanna av hvordan enkelte mennesker oppfører seg. Jeg har fått nok og er faktisk en av de som kan stå for det jeg sier når jeg er lei av krona og måten enkelte folk oppfører seg på. Det er dessverre ikke alle som sier at de er lei av korona som kan stå for det de sier og bevise at de faktisk er lei, de velger heller å ikke bidra i en dugnad som er ekstrem viktig i disse tider. Verden over et det folk som jobber for å holde kontroll på den situasjonen vi alle har vært en del av i 2020. VI alle har en ny og annerledes hverdag på forskjellige måter og noen tar denne tiden mer seriøst enn andre, men når enkelte mennesker i Oslo velger å gå ut i demonstrasjon midt i en krise og påstår at alt dette med covid-19 er tull og oppfordrer folk til å bidra i en demonstrasjon om å gå i mot tiltak og alt det mennesker i samfunnet har jobbet for de siste 7-8 månedene ja da blir jeg faktisk forbanna. Demonstrasjoner burde ikke finne sted i 2020 og når flere land enn vårt eget er i en krise er det snakk om stor mangel på respekt og mangel på hensyn overfor de menneskene som jobber på, står på og bruker mye tid, energi og krefter for et samfunn der dessverre alt for mange ikke har tatt denne krisen seriøst nok. Enkelte har mistet sine nære og kjære, enkelte har mistet ting de kanskje har jobbet for i flere år, medmennesker som sliter mer psysisk nå enn det de kanskje gjorde tidligere og ja det er mye denne korona tiden har ødelagt i løpet av året 2020.

Nå boller det på seg med smittetilfeller i Norge og Oslo er blant de stedene med mye smitte og blant de med de strengeste tiltakene. Likevel velger mange å både dra på Norges ferie til Oslo enn å forholde seg til egen kommune eller kanskje reise til kommuner med mindre smitte. I hele år har jeg valgt å holde meg unna steder med mye smitte, blant annet Oslo. Det boller seg opp med større smittetall og det siste mitt kjære land Norge trenger er en slik demonstrasjon og måten den kan påvirke enda flere til å gå i mot tiltak og gå i mot å ta hensyn til den tiden vi dessverre er en en del av. Det er vell heller ikke en ukjent sak at media ønsker å komme med flere saker om korona tiden og hvordan den påvirker hver en av oss, dessverre boller det på seg med saker som oppfordrer mennesker til nettopp det å gå den andre veien enn å oppfordre hver en av oss til å stå sammen om en felles dugnad. Media har en negativ påvirkning i disse dager og hva er det som har den største påvirkningen i dagens samfunn? nettopp media og sosiale medier. Media og sosiale medier har en stor makt over hvordan folk lar seg lett påvirke til en negativ retning. Nå er det nok, nok av negativ påvirkning via media, sosiale medier og demonstrasjoner som gjør at flere og flere går i mot en felles dugnad og går i mot det som trengs for å bekjempe og klare oss igjennom korona tiden.


Å oppfordre noen til å gå i mot tiltak, leve som normalt og skape enda mer ødeleggelse er både respektløst og null hensyn ovenfor de som jobber for å holde landet vårt sammen, jobber for samfunnet og ikke minst en skam overfor de menneske som har risikert både liv og helse for dette samfunnet. Bli hjemme om du er syk, vask hender, bruk antiback, tenk over hvem og hvor mange du har som nærkontakter og bidra i den norske dugnaden. Det er en felles dugnad det er verdt å kjempe for og vi har alle våre nære og kjære vi innerst inne ønsker å vise respekt, ta vare på og ønsker å kjempe for.

Liker

Kommentarer

Helseinsta
Helseinsta,
Folk dør av vanlig ingfuensa, og med underliggende sykdommer. 500 000 hrlsepersonell leger, spesialister osv sier det samme. Så ja, jeg er enig med de 500 000.
nouw.com/helseinsta
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Hvor mye kunnskap sitter egentlig disse menneskene med dette når det er et virus som er ukjent for norge og flere land? Helsepersonell vet ikke godt nok om dette bare etter noen få måneder og kort tid med noe som har rystet en hel verden. Overrasker meg ikke at du mener dette, da håper jeg du også kan stå for det om du er den som plutselig blir alvorlig syk av korona og har smittet andre.
nouw.com/marthegulsvik
vibeke
vibeke,

Skremmende at det fremdeles finnes de som ikke har tatt alvoret inn over seg. Jeg er også lei, men forholder meg til reglene like fullt. Å demonstrere i disse dager er bare helt vanvittig! Snakk om å være hjernedød.


Nei, egoismen lenge leve. At man utsetter seg selv for fare er nå så, men verre er det at man utsetter andre for fare.

nouw.com/vibeke
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Syntes selv at det er veldig skremmende, er som deg lei og forholder meg til reglene og kommer også til å følge dem så lenge det er korona og folk ikke tar hensyn. Som du sier det er noe annet å utsette seg selv for noe enn å utsette andre. Jeg vill ihvertfall ikke leve med den dårlige samvittigheten om at jeg kan ha smitta noen eller verste fall være grunnen for at noen har død, noe som er en av grunnene for at jeg tatt såpass mye hensyn som jeg har gjort og kommer til å gjøre tiden fremover
nouw.com/marthegulsvik
VeraLynn
VeraLynn,

Dette var bra skrevet 🥰 Jeg er enig i det du skriver, og er stor tilhenger av innstramming av coronareglene. Jeg blir både provosert og skremt av hvor lite «enkelte» bryr seg og setter andre menneskers helse i fare. Stort sett er folk flinke her i Oslo, men det skal ikke mange til for å få smittetallene opp i nye og skremmende høyder.

nouw.com/veralynn
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Tusen takk 😊 er enig om at det burde skje innstramminger og at det er en straff Norge må ta og gå igjennom så lenge folk ikke kan ta hensyn eller tar denne tiden seriøst nok. Det er som du sier det skal ikke mange til før man plutselig har smittet flere.
nouw.com/marthegulsvik
Nadixie
Nadixie,
Kjempebra skrevet! Jeg er helt enig i det du skriver, og det er kjempebra at det er innstramming av koronareglene. Kjenner jeg blir rasende sint og skremt når jeg ser hvor egoistisk enkelte mennesker er f.eks. i kø på butikken, og når de absolutt skal gå tettere enn 1 meter. Da går bevisst lengre unna dem. Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke <3 😊 Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie