Hvorfor skal alt virke så perfekt hele tiden?

Hverdagen min har vært langt i fra perfekt de siste 30 åra og jeg har nok hatt et liv mange hadde hatt store problemer med å forstå seg på. Min hverdag og mitt liv har preget av pysiske og fysiske lidelser i godt over 20 år og hver eneste dag har jeg måtte gå igjennom forskjellige utfordringer både når det kommer til meg selv, men også blant enkelte yrkes grupper som både har slitt med å forstå meg og kunne gitt meg den hjelpen jeg har trengt i flere år. Det er vanskelig å se at jeg er en person som har det livet jeg har hatt nettopp fordi jeg i enkelte perioder har holdt ting inne, men også fordi mine diagnoser har vært såpass usynlige og dømming har vært en del av livet og hverdagen min i 30 år. Jeg er ikke den jenta med så mange venner, jeg er ikke den som har lett for å prate om følelser og jeg er ikke den som lever det "perfekte" liv.

Hva er egentlig det perfekte liv? Ingen liv er perfekte og ingen mennesker er perfekte. Hvorfor skal man da gi et inntrykk for at alt er så perfekt hele tiden. Uansett hvilken sosiale medier man tar turen innom gir man et inntrykk av at alt er så perfekt. Det er så mye som gjemmer seg bak et bilde og vi mennesker er ikke skapt til å være så åpne som vi egentlig burde. Noen av oss velger å være åpen om våres lidelser, men uansett hvor åpen man velger å være vill man møte på mennesker som ønsker å dra deg nedover og ønsker at du på mange måter skal kunne leve de livene de lever og være det mennesket dem er. Hvorfor skal det være sånn? Et hvert menneske er like mye verdt uansett hvilken lidelser eller diagnoser man har. En diagnose eller en lidelse sier ikke noe om hvordan du er som person. Det kan si noe på hvordan livet du lever, men det vill aldri kunne vise hvem du er som person. Mitt liv har ikke bare vært preget av fysiske og pysiske lidelser i flere år, men det har også vært basert på dårlige forhold, mennesker som ville meg vondt, mobbing, alkohol som en trøst, selvskading, selvmordstanker og selvmordsforsøk.

Alt jeg har gjennomgått i løpet av livet mitt har gjort meg utslitt, men det har også gjort meg til det menneske jeg er. Jeg har i flere år og i lengre perioder måtte kjempe meg igjennom en tøff barndom, et tøft liv i voksen aldre og ja lista en lang for hvor mye jeg faktisk har måtte taklet. Livet er ikke perfekt og innimellom er det ikke slik man kunne tenke seg det. Selv om jeg begynte å få det noe bedre for 3 år siden har jeg hatt noen tøffe perioder i 2 år før corona ble en del av hverdagen. For meg har ikke 2020 vært det året jeg bare har måtte holde meg inne for å holde meg, mine nærmeste og samfunnet friske. Det har også vært et år som gjorde at jeg begynte å slite pysisk igjen, det har vært et år der kroppen min har fått kjent på smerter på kroppen som har vært en utfordring og en enorm påkjenning de siste 9 månedene. Jeg har måtte levd et liv med forskjellige utfordringer i godt over 20 år og av og til føles det ut som det aldri vill ta slutt. Tross av hvor mye tøft jeg har gått igjennom i løpet av livet mitt har jeg alltid satt andre mennesker foran meg selv, jeg har ikke blitt til en mobber eller en som ønsker å dra folk nedover. Jeg har i løpet av disse årene har to år der jeg har kunne unnet meg det å kose meg på en cafè, dratt på fotballkamper og generelt kommet meg ut og to år som jeg har klart å ta kontakt med andre mennesker. Jeg har en forståelse for at enkelte syntes det er tøft å gå igjennom en lockdown i 2020, hvordan tror du det har vært for oss som har levd livet som en lockdown mer enn halve livet?


Liker

Kommentarer

Nadixie
Nadixie,

Kjempebra blogginnlegg til ettertanke 😊 Ja, du har så rett. Ingen lever et perfekt liv hele tiden, og alle har vi noe vi sliter med. Mange velger og ikke dele det. Kanskje pga reaksjon fra andre bloggere, mens andre bloggere som deg er åpne og ærlige om ting. Ting er langt fra perfekt hele tiden, men jeg tror at nettet gjør at man tar på seg en maske.


Ta f.eks bildene jeg legger ut på min hverdagsinstagram. De naturbildene jeg tar tas når det er sol og godt vær. På en måte redigerer jeg hverdagen min til at folk skal tro det er fint vær hele tiden. Når det regner er det ikke fult så moro å ta bilder ute.

Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld <3 😊

Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

nouw.com/nadixie
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Tusen takk 😊 ja er en viktig ettertanke som de fleste må huske på. Synd at så mange gjemmer seg bak et bilde, samtidig så forstår jeg dem også
nouw.com/marthegulsvik