Det er et år siden sist

På denne dagen for et år siden var jeg i Oslo på jul i vinterland sammen med kjæresten min. De siste to årene har jeg elsket å ta turen innom dette julemarkedet. Dessverre har jeg valgt å ikke dra dit i år og har valgt å leve et år der jeg tar til meg anbefalinger og følger de anbefalingene som har kommet. I år har jeg valgt å ikke dra til Oslo nettopp fordi jeg tar denne tiden på alvor og ikke ønsker å ta noen sjanser på å dra til steder med høye smittetall og steder med mye folk.

Jeg klarer ikke å stole på det samfunnet vi nå lever i og på enkelte mennesker i dagens samfunn. For meg har denne tiden vi er en del av ødelagt mye av meg selv og den tryggheten jeg en gang hadde og en trygghet jeg manglet i flere år før jeg klarte å føle meg trygg på det å være ute blant andre mennesker og trygg på et samfunn. Her i Norge legger de fleste størst vekt og fokus på dødstall enn hva annet skade dette viruset bidrar til og hvordan er det da å leve med et samfunn der enkelte går all inn for å vise at de tar null hensyn til blant annet de tingene jeg selv og så mange andre sliter med.

Når det kommer til arrangementer har jeg valgt å styre unna dem nettopp pga Corona og det samfunnet jeg nå lever i. Ja jeg savner å kunne dra på kino, ta meg en middag på restaurant og leve som før, men så lenge Corona tiden er noe jeg ser på som ødeleggende og jeg tar på alvor kommer jeg til å trekke meg unna og føle meg utrygg. Jeg er ikke skapt til å sitte inne på den måten jeg gjør og har et behov for å komme ut for å gjøre det beste for min egen psyke og for å kunne ha det bedre. De få gangene jeg har turt å dra ut har jeg sittet med dårlig samvittighet ovenfor samfunnet når det egentlig burde føles godt for meg selv og min psyke og på tross av hvor flink jeg faktisk har vært når det kommer til alt av tiltak dette året her.

Liker

Kommentarer