Blodprøver og nok en påkjenning på kroppen

Tidligere i dag hadde jeg time på blodprøver og var ganske klar for å bare få de gjort etter å ha venta 9 måneder på å endelig kunne fått tatt noen blodprøver og kanskje nærmere seg et steg nærmere svar på hvorfor jeg er så utslitt og finne ut hva annet som feiler meg enn bare de smertene jeg har kjent på siden Mars. Dessverre var det nok en skuffelse, men samtidig heller ingen overraskelse over at jeg kom hjem misfornøyd og usikker på norsk et helsepersonell her i Norge. Jeg har hele livet hatt en usikkerhet rundt norsk helsepersonell, da jeg har gått igjennom harde kamper med at de skal ha noen forståelse for de utfordringene jeg har og hva som egentlig har vært det beste for meg. Jeg har sjeldent opplevd å få den hjelpen jeg har trengt fra norsk helsepersonell i Norge og har mange ganger hatt sterke meninger om hvordan de jobber og hvor lite de faktisk har hatt en forståelse eller gitt meg den hjelpen jeg faktisk har trengt.

I dag gikk jeg inn med en positiv innstilling og hva er det jeg da møter? Ei blid og godt voksen dame som var klar for å jobbe, men ikke viste noe om hvilken blodprøver jeg skulle ta og ikke hadde fått noe beskjed om hva som er grunnen til disse blodprøvene og hvilken blodprøver jeg skulle ta. Burde dette overraske meg? Egentlig ikke, men man forventer jo at de skal ha fått riktig informasjon og noen slags info om hvilken blodprøver jeg skulle ta. Jeg viste faktisk ikke hvordan jeg skulle reagere på dette og hadde på mange måter egentlig bare lyst til å gå og slenge fra meg døren i sinne og si akkurat hva jeg mente om dette. Det er langt i fra greit å komme seg til en time for å ta blodprøver og de ikke viste noe om hvilken blodprøver som skulle tas. Timen endte med at jeg derfor måtte fortelle hva som har vært utfordringene i år og hvordan formen min har vært dette året her. Til slutt fikk jeg tatt noen blodprøver, men likevel reagerer jeg på at hun ikke viste noe om hvilken blodprøver jeg skulle og at hun da kunne bare ta en avgjørelse der og da på hvilken blodprøver vi endte opp med uten å høre med fastlegen. Fastlegen min hadde fri i dag og var ikke i jobb så hun kunne man ikke få snakket med og hørt om hva som skulle tas. Jeg ville rett og slett bare slenge igjen døra, være en liten drama queen og sette ned fotet og si at jeg ikke tar noen blodprøver før hun har fått riktig informasjon og den nye fastlegen min hadde gitt henne den informasjonen de på laboratoriumet trengte for å ta blodprøvene. Jeg valgte heller å ta det rolig, få tatt noen blodprøver og krysser fingrene for at det var de riktige blodprøvene som ble tatt slik at jeg slepper å måtte komme tilbake i løpet av året/ eventuelt neste år for å ta flere blodprøver. I skrivende stund kjenner jeg på en ekstra påkjenning på kroppen, smertene er tilbake og jeg vurder faktisk om jeg bare skal legge meg ned i noen timer for å slappe av og håpe på at smertene går over. I hele år har jeg kjent på det at det ikke skal så mye til for at kroppen min for en ekstra påkjenning. Slike frustrasjoner og krefter på ting som dette er nettopp nok til å gå utover både humøret, helsa, smertene og kroppen min.

Liker

Kommentarer

Nadixie
Nadixie,
Huff ja! Blodprøver er en påkjenning ja. Mine årer er vanskelige etter siste sykehusopphold hvor jeg lå i uker med antibiotika intravenøst. Det er sterkt for årene, og årene mine er rulleårer. Ikke alle som klarer å ta blodprøver av meg. Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 😊 Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Har ikke noe problemer med å ta blodprøver og pleier ikke å bli utslitt eller få en påkjenning på kroppen etter blodprøver. I år har alle bekymringer og tanker gått litt over de smertene jeg fikk på kroppen i Mars. Syntes bare det var feil og dårlig jobb av dem ikke gi noe beskjed om hvordan blodprøver jeg skulle ta. Er nå redd for om det ble tatt feil blodprøver når de ikke fikk noen info om hvilken jeg skulle ta
nouw.com/marthegulsvik
VeraLynn
VeraLynn,

Det var da en merkelig fastlege du har, som ikke har skrevet hvilke blodprøver du skal ta når henvisningen ble sendt inn. Det hadde jeg definitivt tatt opp ved neste besøk. Sånne ting tar på, like mye som det å ta prøvene.

nouw.com/veralynn
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Ja syntes det er litt merkelig selv, tenkte faktisk å sende fastlegen en meld om det jeg opplevde
nouw.com/marthegulsvik