12 ting jeg skal gjøre i førjulstiden

Mye av de vanlige tingene som man pleier å være med på før jul er avlyst i år på grunn av den tiden vi fortsatt er en del av. Noen mener at man da har avlyst julen, hvorfor? Fordi vi mennesker er av og til ikke skapt til å godta forandringer og gjøre de endringene som må gjøres. Julen 2020 er langt i fra avlyst selv om man ikke kan gå på julemarked, dra på den normale julehandelen og ja lista er lang for hvilken ting man ikke for vært med på i år. Personlig syntes jeg de koseligste aktivitetene man kan gjøre før jul er nettopp de tingene man kan gjøre hjemme og i år har man noe ekstra tid til å gjennomføre dem og skape nye og få tilbake gamle juletradisjoner. Å bruke fantasien er mye av det vi må leve på i år og så lenge vi faktisk lever en hverdag med corona. Nei julen 2020 er ikke avlyst, men det er opp til hver enkelte hvordan man velger å håndtere og kose seg denne julen. Romjulen er en tid jeg alltid gleder meg til og det er så mye koselige ting man kan gjøre hjemme i denne tiden. I år har jeg bestemt meg for å skrive ned en liste på hvilken ting jeg har lyst til å gjøre i romjulen.

Juleverksted - I år kommer jeg til å holde på med en del juleprosjekter her hjemme og mye av det skal jeg lage selv. Jeg har bestemt meg for at noen av dagene skal gå til blant annet å dekorere gammel julepynt og skape noe nytt ut av det. Utrolig mye man kan få gjort ut av en eller to bokser med glitter. Under årets juleverksted skal jeg blant annet lage julepynt, dekorere julelys og drive på noen diy juleprosjekter her hjemme.

Lage julekort - Å lage kort er noe jeg synes er kjempe morro og noe jeg begynte å like når jeg jobbet med kort produksjon for noen år siden. Å sende julekort kan være koselig og personlig syntes jeg det er mye morsommere og sende ut de julekortene man selv har laget.

( Bildene i dette innlegget er tatt fra julemarkedet i Oslo i 2019.)

Bake julebakst - Baking er noe jeg gjør ganske sjeldent, men er også noe jeg syntes er ekstra stas å holde på med i spesielle tider som blant annet julen. I år har jeg kjempe lyst til å bake mer hjemme i julen og teste ut noe oppskrifter.

Pynte og bake pepperkaker - Noen av det jeg gleder meg til vært år er jeg bake og pynte pepperkaker. Dette er noe jeg syntes er kjempe morsomt og som jeg blant annet har tatt med meg videre fra barndommen.

Se flere julefilmer - Selv om jeg allerede er godt i gang med å se julefilmer er det fortsatt en del julefilmer jeg ikke har fått sett i år som jeg bare gleder meg til å se. Planen er å se en julefilm hver kveld frem mot jul.

Pynte juletre - Å pynte juletre er noe jeg syntes er utrolig koselig og noe jeg kommer til å gjøre en av de første dagene i Desember eller i slutten av denne måneden her.

Julemat - Det blir ingen jul uten all den gode julematen, selv om man til tider burde passe på hva man dytter i seg skal man kunne unne seg noe god julemat innimellom.

Julemusikk - Jeg er allerede godt i gang med å høre på favoritt julemusikken min. Å høre på julemusikk er faktisk noe jeg starter med allerede i Oktober hvert eneste år. Det finnes så mye fin julemusikk å høre på, men jeg skal ærlig innrømme at jeg hører mest på de julesangene som sitter igjen fra barndommen.

Se juleserier - Det er flere år siden jeg har sittet klistrende foran tv-skjermen hver kveld frem mot jul for å se på en julekalender som blir vist på tv. Grunnen til det er at det kommer så mye nytt hele tiden og dessverre har norske tv-kanaler ikke vært flinke til å sende julekalendere som er en del av barndommen til oss som som blir sett på som voksne. Julen er for alle og da syntes jeg at gamle julekalendere som blant annet jul i skomaker gata og Vazelina julekalender kunne blitt sendt på tv. Så lenge norske tv-kanaler heller velger å sende så mye nytt og som jeg mener mye av det passer bedre for den nye generasjonen kommer jeg til å kose meg med juleserier på blant annet netflix.

Julestrømpe - Det er flere år siden jeg har hatt en julestrømpe hengene hjemme og jeg har sjeldent kost meg med noe julegodt i romjulen og frem mot jul. I år har jeg fått satt på plass julestrømpa og skal fylle den med noe julegodt som jeg kan sånn smått kose meg med dagene frem mot jul.

Julekalender - Julekalender er også noe jeg ikke har hatt på en del år og i år har jeg fått skaffet meg en julekalder fra Lyko og en basic sjokolade kalder til 10 kr på Rema 1000.

Fotografering - Hver dag frem mot jul skal jeg ta meg en tur ut for å ta noen ny bilder som jeg skal bruke til en adventskalender jeg skal ha på instagramen min. Adventskalenderen jeg skal ha på instagram i år går ut på at jeg hver dag skal dele et bilde med et julemotiv samtidig som jeg kommer til å ta et bilde av det jeg for i julekalenderen min.

  • Jul

Liker

Kommentarer

Nadixie
Nadixie,

Kjempekoselig blogginnlegg, og jeg kom i julestemning nå ja 😊 Selv om julen blir annerledes i år så gleder jeg meg til jul. Julaften skal mannen min og jeg feire rolig her hjemme. 2.juledag skal vi på julemiddag til min søster. 5.juledag skal vi på julemiddag til naboene våre. Skal virkelig nyte ferien ved å se på koselige julefilmer på TV, lese bøker og blader, strikke og høre på julemusikk. Julen blir hvordan man selv gjør den til 😊 Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 😊 Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

nouw.com/nadixie
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Tusen takk 😊 gleder meg veldig til jul og til romjula 😊 Høres ut som du kommer til å få en fin jul også 😃 <3
nouw.com/marthegulsvik
theresebraathen
theresebraathen,

Koselige ting du skal gjøre nå føre jul! 😊 Her blir det vel en vanlig hverdag føre jul tenker jeg som det alltid er føre jul! Sjeldent jeg gjør noe spesielt, utenom de tradisjoenen jeg har med familien som jeg ikke får gjort i år 😊 Men man får gjøre det beste ut av det 😊

nouw.com/theresebraathen
Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Gleder meg veldig til romjulen nå og sliter faktisk med å sitte rolig og vente på at de dagene skal komme. Jeg har så lyst til å komme i gang med de tingene jeg har planlagt i romjulen. Hadde vært så godt å gjøre litt variert akkurat nå
nouw.com/marthegulsvik