Header

Vardag

Japp, det blir ett litet tidsinställt inlägg idag. Eftersom jag jobbar och sedan åker direkt till familjen, hinner jag tyvärr inte sätta mig ner och göra ett ordentligt inlägg. Så, det blir så här! Mitt 2016 har både gått upp och ner, jag har växt otroligt mycket men inte så mycket att min resa mot vuxenlivet är slut. Att bli vuxen är ingenting jag strävar efter, jag har inte bråttom direkt, men det är ju oundvikligt. Nästa år kommer nya utmaningar, som blir både läskigt och roligt. Annars vill jag bara med detta inlägg sprida lite kärlek och önska er gott nytt år! Och kom ihåg, be kind, always.

/Märta L

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Skönhet

ÄNTLIGEN kommer BECCA till Sverige och jag har äntligen köpt en av deras omtalade highlighters. Än så länge finns bara C Pop och Opal, men resten kommer i februari, sade hon som jobbade på Sephora. Jag är en fan av Jaclyn Hill, och så klart ville jag prova hennes samarbete med BECCA, nämligen Champagne Pop. Den är såå fin, trodde att den skulle vara för mörk för mig så här års, men jag lyser som en lysmask med den. Och förpackningen är underbar, den känns så rejäl! Det gillar jag. Har ni testat någonting från BECCA?

/Märta L

Likes

Comments

Vardag

Ja, god fortsättning då. Det har gått hur länge som helst, men jag har inte fått tid fören nu att sätta mig ner och skriva. Det har varit en underbar, men rätt så hektisk vecka för mig. Jag ska kortfattat (well...) gå igenom vad som hänt och hur min jul har varit.

Fredag: Jag jobbade hela fredagen, och även på Julafton, men jag slutade klockan tre så jag kunde åka hem och fira med min familj. Det känns alltid så skönt att komma hem, även om jag stormtrivs i min lägenhet så är det en speciell känsla hemma. Det var en underbar kväll med god mat, klappar och kärlek. Juldagen spenderade jag också hemma, för att vila upp mig inför kommande arbetsvecka, vilket jag verkligen behövde. På Annandagen jobbade jag, för att sedan åka hem till mina farföräldrar och äta middag och umgås. Tisdag och onsdag jobbade jag bara, och idag är jag ledig och tog lite shopping med mina systrar och sen gick vi och såg Rouge One! För någon som växt upp med Star Wars så dör magin aldrig, och jag tyckte att den var riktigt, riktigt bra.

Nu börjar det lugna ner sig lite, rutinerna blir mer regelbundna och jag ska uppdatera bloggen oftare. Jag hoppas att ni har haft en underbar jul och, om ni inte firar jul, en fantastisk helg!

/Märta L

Likes

Comments

Vardag, Inspiration

... Men nae, för jag bor i Stockholm, och här har vi den globala uppvärmningen att tacka för det ljumma vädret. Efter lite långledighet har min arbetsvecka startat igång såhär på dan före dan före dan. Det känns skönt att göra något produktivt och nyttigt om dagarna, men satan, vad svårt jag har att ställa om dygnet? Har ju inte gått upp före 11 under en vecka och så ska jag plötsligt upp kl. 5? Naej, jag måste göra något åt saken. Annars har det varit en hygglig lillelördag med kramar och hemlagad pizza.

Bilder från Weheartit.

/Märta L

Likes

Comments

Vardag

Jag har haft min gamla header i över ett år och jag. Är. Så. Jävla. Trött, På den. Så jag slängde ihop en ny! Jag känner att den får funka för tillfället, det är inte som the good old days när jag slängde in månar, pentagram och katter i mina headers. Den här blev mer enkel och stilren. Så, nu är bloggdesignen uppdaterad och jag behöver inte bli irriterad varje gång jag går in på min blogg. Hoppas ni får en bra start på veckan, folks!

/Märta L

Likes

Comments

Böcker, Vardag

December tycks rusa förbi i samma snabba hastighet som November. Det är redan fjärde advent och mindre än en vecka kvar till jul! Jag känner mig dock inte särskilt stressad; julbaket är fixat, lägenheten är julpyntad och nästan alla klapparna inhandlade och inslagna. Det är ju en massa annat jag måste hålla reda på nu när jag har mitt egna lilla hushåll, räkningar, ekonomi, planering... Men jag lär mig att stå på egna ben, haha. Hoppas ni får en toppenbra fjärde advent! Själv ska jag ta det lite lugnt innan svärföräldrarna kommer på middag.

Jag har precis börjat på en ny bokserie som heter "The Parasol Protectorate". Är det någon som läst den? Vad tycker ni?

/Märta L

Likes

Comments

Film/TV-serier

Nu är jag så originell att jag har börjat kolla på SKAM. Till mitt försvar måste jag säga att jag bokstavligt talat matats med hur bra den ska vara, på vilket bra sätt den framhäver kvinnlig vänskap på m.m. Och såhär i efterhand kan jag inte säga att jag ångrar att jag började titta på den. Den är verkligen sjukt bra. På sätt och vis känner jag igen mig, fast jag varken har nära band till Norge eller att jag tog studenten för en lång tid sedan. Jag har snart sett klart säsong 1 och jag rekommenderar den varmt till alla som tycker om ungdomsdraman. Verkligen, verkligen fin serie!

/Märta L

Likes

Comments