Header

Film/TV-serier

Alltså måste bara tipsa om den här serien. Hörde om den för rätt så länge sen och tyckte den lät riktigt spännande. Jag har fått låna min svärfars Viaplay för att kolla på den och jag är helt fast! Den handlar om en ung kvinna som reser till Skottland med sin make efter andra världskrigets slut. Hon reser tillbaka i tiden och hamnar på 1740-talet, då det är krig mellan skottar och engelsmän. Blir bara mer och mer sugen på att besöka Skottland nu alltså. Älskar dialekten, kiltarna, ALLT! Den är lite pagan också, vilket aldrig kan slå fel. Thumbs up!

/Märta L

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

För ungefär exakt ett år sedan bytte jag skosnören på min kängor. Jag ville ha röda skosnören. Det har jag haft tills nu, då jag börjat sakna svarta skosnören. Svart går ju att matcha med allt, det går det inte med rött. Dock så är skosnörena jag köpte nu liiiite för korta, men det kanske bara ser snyggt ut att inte ha knutet hela vägen upp.

Gjorde nya uppdateringen på min Mac igår. Då hände det något skumt. IPhoto försvann och ersattes av "Bilder", som är likadant som "Bilder" på Iphone, så nu kan jag lägga till filter och hela faderullan direkt på datorn. Nice?

/Märta L

Likes

Comments

Övrigt

​Har inget bättre för mig så gör det här roliga "Get to know me-tag" because varför inte. Såå here we go!

Namn: Märta, även känd som Ärtan
Ålder: 19
Stjärntecken: Vädur
Bor: Värmdö
Hårfärg: Råttblond/mörkblond men för tillfället vinröd. 
Ögonfärg: Grön
Längd: 160 cm
Civilstatus: I ett förhållande
Intressen: Teckna, läsa, tv-serier, träna yoga och kampsport, alternativa kläder.
Band/artister: Nightwish, Sabaton, Nordman, Fugees, Maiden, AC/DC, Ebba, Asta Kask och många, många fler!
Filmer: Tjenare Kungen, Star Wars, LotR och The Hobbit, Moonrise Kingdom, A Clockwork Orange m.m. 
Tv-serier: Doctor Who, Outlander, GoT, Orange is the new black, Orphan Black, Sherlock, Supernaural och Mia och Klara.
Mat: Vegetariskt is the shit.
Dryck: Kaffe, rödvin och bubbelvatten är trevligt. 
Färger: SVART.
Böcker: Mortal Instruments, Simon och Ekarna, Harry Potter-serien och det mesta av Katarina von Bredow. 
Plats: Har bara varit i London en enda gång, men vill ständigt tillbaka dit igen.  
Djur: Katter, hundar, ormar och alla sorters rovdjursfåglar! Särskilt ugglor. 
Årstid: Tycker om alla årstider!
Märke: Black Moon Lilith, Killstar och H&M Divided. 

Taggar alla som vill!

/Märta L

Likes

Comments

Kläder/Stil

Mitt favoritskomärke Vagabond har kommit ut med massa snygga vår- och sommarnyheter! Mina favoriter är ettan och trean, det kommer jag nog skaffa in till balen och studenten, för utan dem i min ägo är jag inte komplett. Alla skor hittar ni här!

/Märta L

Likes

Comments

Kläder/Stil

Idag såg jag ut som vanligt, alltså klädd i svart från topp till tå. Detta är en av mina H&M-outfits, där allt kommer från H&M eftersom jag älskar H&M (förutom skorna då, de är från Vagabond). Nu ser man dessutom hur rött mitt hår är, på de andra bilderna ser det ju nästan svart ut, haha. 

/Märta L

Likes

Comments

Artsy

Att teckna av människor är förvirrande. Jag vill lägga på min egna, comic-liknande touch, samtidigt som jag vill göra det realistisk och likt. Jag tycker inte riktigt att det funkar så bra. Mest ritar jag ur huvudet, sällan ritar jag av folk. Borde göra det mer. Försökte i alla fall med David Tennant, även känd som 10th doctor.

/Märta L

Likes

Comments

Böcker

Svenska filmer är speciella. Antingen så älskar man dem, eller så hatar man dem. Eller så älskar man vissa, och hatar andra. Jag vet i alla fall, att dessa tre är mina favoriter och kommer alltid att älska!

Tjenare Kungen - jag hörde musiken först, sen såg jag filmen. Och blev kär på en gång. Punk, 80-tal, Göteborg och go' musik. Dessutom är skådisarna jättebra och replikerna suveräna. Plus att Kinnaman bara är såå snygg i den här filmen!

Simon och ekarna - Älskar den här filmen. Älskar skådisarna, älskar handlingen, älskar mysiken, älskar allt! Framförallt älskar jag boken, både filmer och boken är mina favvisar (fast boken ÄR bättre!)

​Fucking Åmål -​ denna är för underbar. Känns sådär härligt 90-talig, typisk småstad och dessutom är det BRODER DANIEL som gjort soundtracket. Ååh. 

/Märta L

Likes

Comments