Tilbake fra Afrika

Lenge siden sist! Hei dere! Jeg rakk aldri å blogge noe fra Kenya. Men jeg var flink til å oppdatere sosiale medier. Håper dere har fulgt med på instagram: martaalisee <3!

Det har vært vanskelig å komme hjem. Jeg ble dårlig de siste dagene i Afrika og kom meg nesten ikke på flyet fordi ansatte på flyplassen var bekymret for at jeg skulle smitte og lage faenskap på den lange turen til Europa. Haha. Men jeg kom meg hjem til slutt! Og det har vært hardt. Jeg har måttet innstille meg på å være alene igjen. Uten Audun. Komme meg inn i rutiner og holde motet oppe slik at jeg fikk gjennomført eksamen.

Nå er eksamen levert og jeg kan mimre tilbake på den fine høsten jeg har hatt og den etterlengtede julen som kommer. Jeg har kommet litt over kneika kan man si.

Kenya var fantastisk. Jeg ble kjent med så mange flotte mennesker, besøkte fantastiske plasser og fikk opplevd utrolig mye. Lærte mye, gjorde jeg også. Det var 5 herlige uker! Jeg ville absolutt ikke hjem. Hadde det ikke vært for at jeg ble syk, så tror jeg at jeg ikke hadde satt meg på flyet. Haha. Jeg kunne lett blitt 5 uker til. Men da jeg ble syk, så drømte jeg kun om å komme meg til Europa. Det var helt forferdelig å være syk der. Har vært syk i Afrika før, og det er skummelt når man ikke vet hva som feiler en. Heldigvis var det kun de to siste dagene i Zanzibar der jeg følte at jeg skulle dø.

Nå har jeg vært på sykehuset her i Norge og tatt prøver og jeg kan vel regne meg som frisk nå. Har litt tilbakefall av og til, men det blir sjeldnere og sjeldnere. Ellers har jeg blitt ferdig med dette halvåret og på nyåret får jeg vite om jeg får bestått. Haha. Fikk eksamen igjen fra faget vi hadde i Afrika og der fikk jeg A. Så jeg er med godt mot og tror og håper at jeg gjorde det bra på siste faget før jul også.

En av høydepunktene med å komme hjem, var selvfølgelig å se igjen Audun. Men jeg må si at det er enklere å sette seg på flyet og dra fra Norge, enn å komme hjem. For tiden raser av gårde når jeg er på reise og den går så utrolig tregt her hjemme. Jeg vil jo helst at tiden skal gå fortest mulig med tanke på situasjonen vår. Jeg vil jo bare ha han hjem. Så da er det så ensomt og traust å komme hjem til leiligheten og innstille seg på livet "alene". Atter en gang.

I Afrika hadde vi et veldig stramt program. Kunne være slitsomt noen morgener, men jeg fikk lært så mye! Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk være med på en slik tur. Det er vanskelig å skrive dette og jeg vet ikke om det stemmer: Jeg tror det var siste turen min til Afrika. Både Kenya og Tanzania var fantastisk, men det skjer så utrolig mye der og jeg føler meg aldri 100 % trygg. Vi får se hva det blir i fremtiden, men akkurat nå føles det riktig å si at jeg ikke skal tilbake dit. Jeg har sett på bilder fra turen vår og oppsøkt filmer på Netflix som er om Afrika og da bare varmer det om hele hjertet mitt og jeg føler at jeg må tilbake dit. Men så leser jeg nyheter og tenker på mye vi lærte og så der nede og da kjenner jeg at det føles ok med å være fornøyd med de fire landene jeg har besøkt på kontinentet: Sør-Afrika, Kenya, Tanzania og Egypt.

Dette bildet er fra slummen i Nairobi, Kibera. En liten jente som hjelper moren sin å vaske tøy. Det ga inntrykk og jeg måtte knipse et bilde. Heldige meg som fikk uttrykket hennes på bilde.

Men Afrika er SÅ mye mer enn det vi ser på TV. Det er ikke bare elendighet og krig. Vi fikk bodd hos familie på landsbygda og middelklasse familie i Tigoni. Vi besøkte mediehus og bodde i fine nabolag. Det er som jeg har blogget om før: Afrika har mye å by på og det er fantastisk å være der. Tross alt man hører og ser.

Nå har jeg fått pyntet leiligheten til jul. Ikke slik som før, for nå er det kun jeg som får nyte det og jeg skal jo til Bergen snart for å feire med familien min. Jeg har også fått vært litt med venninner og besøkt Audun hver helg. Kan si nå at det er lettere for meg å være i Norge. Men jeg lengter etter Afrika. Det er så rart og tvetydig med alt jeg kommer med i dette innlegget. Haha. Jeg føler meg aldri trygg der, men samtidig vil jeg tilbake. Livet der nede var ganske fint og jeg trives helt klart best i varmen omringet av folk hele tiden <3

Fra i morgen av startet bloggingen min som før og jeg gleder meg til å oppdatere dere på hverdagen slik som før <3 Jeg savner å skrive! Og jeg savner dere!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Janniche,
Såååå koselig at jeg fikk "pushet" deg i gang igjen! 😃
Har virkelig savnet innleggene dine <3
Ser gjerne mer av interiør, sminke (gjerne video), antrekk, oppskrifter osv 😊

Gooooood helg <3

Stor klem, Janniche
jannichepaulsen.no/
martaalise
martaalise,
Du er best! Tusen takk for alt! Tips er gull verdt alts!! <3 stor klem tilbake!
nouw.com/martaalise
Anette
,
Ååå, Marta!! Endelig var du tilbake. Jeg har vært innom bloggen din hver dag siden oktober, og savnet har vært stort! Gleder meg til å kunne følge deg igjen <3