ST. TROPEZ

Ahhh.. Dette innlegget skulle egentlig publiseres av seg selv. Hadde ordnet alt slik at jeg ikke trengte å logge innpå. Men så kommer jeg inn her nå og det er fortsatt på "utkast". Jaja. Jeg får gjøre litt om på det. For jeg er ikke i Frankrike lenger. Jeg er i Spania. Endelig! Så deilig å være "hjemme" igjen. I det fine huset med mamsen.

Å bo her på den franske rivieraen har vært så gøy! Veldig glamorøst på kveldene, varmt og deilig på dagen. St. Tropez hadde en skikkelig jetset-faktor. Alt var dyrt der, masse flotte kjoler, svære båter - alt var helt perfekt! St. Maxime var en litt mer folkelig by, om jeg kan si det slik - selv om prisene ikke var så forskjellig.

Men jeg likte meg i St. Tropez. Det lignet mange steder på Mallorca, spesielt Andraxt og Puerto Banus om noen av dere har vært der. Veldig "up scale place", men mest av alt, et "show-off" sted. Der de rike og vakre har sin lekeplass. Og alle de ikke så vakre, men som har masse penger. Gamlinger i flotte biler med damene sine, som de forøvrig DOBLER i alder. Det var fascinerende. Men det var også et sted der forskjellene mellom rik og fattig ble veldig tydelig. Bare noen hundre meter bort i gaten var det utesteder og restauranter for lokalbefolkning. Med en helt annen atmosfære.

Vi spiste vanlig mat der, pasta og lasagne og det var norske priser ++. Fant også den dyreste Aperol Spritz jeg har drukket i utlandet. Men det var veldig god ;-)

Jeg vil nok gjerne tilbake hit igjen, gjerne med Audun slik at han får oppleve det samme som meg. Men kun for maks én uke, også reise litt rundt. Det er ikke noe som skiller seg ut her kontra andre sydenplasser, om man ser bort i fra det glamorøse når kvelden melder sin ankomst. Fine strender og gode restauranter kan du få tusen andre plasser i Europa. Så om man drar til St.Tropez er det for å leke seg i luksuriøse omgivelser, smykke seg med flotte båter i bakgrunnen av instagrambildene og late som om en dyr drink smaker bedre enn en billig en, enda de inneholder samme ingredienser.

Marta Alise

Liker

Kommentarer