Mammas Ropa Vieja

Vi laget en svær gryte fordi Mariela ville ha den over flere dager. Så denne oppskriften kan du trygt bruke til en stor familiemiddag.
du trenger:
2 store gulrøtter
3 poteter
1 pk. pulled pork
3 hvitløksfedd
1 boks hakkede tomater
krydder: gurkemeie, pepper, salt, timian
1 paprika
1 løk
2 boks m/kikerter
1 buljong terning
3 dl hvitvin
5 dl vann


slik gjør du:
Hakk opp løk, hvitløk og en rød paprika. Surr dette i olivenolje i en stor gryte. Vi brukte 4 liters gryte. I mellomtiden skjærer du potetene og gulrøttene i små terninger. Ha de i gryten og surr i 10 min. Krydre med timian, pepper, salt, gurkemeie før du tilsetter én boks med hermetiske tomater.

Tilsett 5 dl vann og la det stå i fem minutter.. I mens du skyller kikertene godt i vann og heller de oppi. Så går du over til kjøttet. Hele pakken med kraften skal oppi før du tilsetter vin og buljong. Husk å strimle kjøttet før du putter det i gryten. Potetene skal være møre før gryten er ferdig. La det putre i ca. 30 min-60 min. La potetene bestemme når gryten er ferdig.


TIPS:
- Du kan bruke hvitvin, rødvin og øl. Vi brukte hvitvin fordi det var det vi hadde og det synes vi gir en god syrlig smak :-)
- Du MÅ huske å skylle kikertene veldig godt! Superviktig!
- Bytt gjerne ut poteter med kokt ris ved siden av.
- Server med hvitløksbaguetter eller flatbrød.

Håper det smaker <3 Jeg serverte meg to ganger, for det var SÅ godt!
Marta Alise
Liker
Kommentarer
