Las niñas de Alcásser

Første uken i Denia slukte jeg og mamma en dokumentarserie på Netflix. Det er en helt ny produksjon og handler om jentene fra Alcásser i Spania. Nå håper jeg at denne også har kommet til Netflix i Norge, slik at jeg ikke frister dere med en veldig spennende dokumentar, også får dere ikke sett den. Mange av dere som sikkert har hørt om saken. Den nådde norske medier på den tiden også.

Historien er fra tidlig 90-tallet da tre unge jenter haiket til et diskotek. Guttene i bilen kjørte de aldri til diskoteket. De tok de innover i landet og voldtok dem og gjorde grusomme ting med de i flere dager. Torturerte de og begravet dem der. Kun én av guttene ble dømt, mens den andre rømte landet til Irland. Det går rykter om at sistnevnte er død, for han var blindpassasjer og hev seg fra et skip utenfor land i Irland, og at han som ble dømt, lever i et kloster i Frankrike den dag i dag.

Men historien er mer kompleks enn som så. Faren til Miriam, (en av de tre jentene), tok letingen etter morderne mye lenger enn politiet. Han mener at de som er tatt for dette, ikke er skyldig i hverken torturen, voldtekten og mordet. For rettmedisineren fant hele syv forskjellige hår på jentene, og ingen av de hårstråene, tilhørte de to guttene som har fått skylden. Og ikke hvilken som helst hår; kjønnshår!!! Faren mener at disse guttene ble sendt som lokkeduer for en større pedofiliring med høytstående maktpersoner som feks. politi og politikere. Det er også en teori om at guttene ble fortalt hva de skulle gjøre, mot at de eldre mennene fikk se på. I dokumentarer forklarer de nærmere om dette og du får se beviser på at teoriene om at det er flere involvert enn kun de to guttene som ble sett i bilen med dem. Men disse mennene har altså blitt beskyttet av den spanske myndigheten. Dokumentaren viser også en forferdelig håndtering av både politi og media. Man får helt bakoversveis.

Denne saken husker jeg så godt at jeg ble fortalt, fra jeg var liten av. Mamma husker det ekstra godt, for det var det året jeg ble født. Pga denne saken, har jeg aldri noensinne haiket med fremmede. Mamma fortalte meg om dette fra jeg var 10 år. Og om du søker på saken, (jeg fraråder deg det), men om du likevel velger å søke, så finner du mange bilder av likene og flere dokumenter og artikler som beskriver hva de gjorde med jentene. Hun ene ble funnet uten brystvorte og de brukte skarpe gjenstander på de nedentil for å gjøre de større. Det er en grusom sak! Men en viktig dokumentar og ikke minst ønsket familien, spesielt faren til Miriam, at alle skulle få vite hva de hadde gjort med dem og at jentene ikke skulle bli glemt. Saken har mange vendinger og mye info - så det er viktig å følge med. Men satan, så irritert jeg var i hver episode. Den er delt i 5 deler, så om man ser én episode hver kveld så er man ferdig på en uke. Veldig greit å fordele det utover, for det er mye å ta innover seg og mange detaljer. Man blir også sinna! For det er et mysterium og en forferdelig urettferdig sak. Saken er jo egentlig ikke løst. For det er mange menn der ute som mest sannsynlig har vært med på dette og vet noe om det, men som aldri kommer til å bli dømt fordi de er maktpersoner. Ingenting som irriterer meg mer enn det..

Marta Alise

Liker

Kommentarer