Auduns kyllingsuppe med epler og karri

Vet du ikke hva du skal ha til middag i dag? Da har jeg svaret! I går serverte Audun min familie verdens beste kyllingsuppe - ja, den jeg har nevnt før! Den er helt nydelig og endelig har vi fått satt oss til å skrive den ned på bloggen! Denne må dere bare prøve! Sammensetningen av epler, kylling og karri er helt fantastisk! Dessuten er retten sinnssykt billig å lage. Litt over 150 kr betalte vi :-) 



Du trenger:

♥ 3-4 kyllingfileter 

♥ 5 dl ekstra lett matfløte

♥ 4 ss karri

♥ 4 ss buljong

♥ 3 ss chilipulver

♥ 3 ss valgfritt smør

♥ 2 løk

♥ 1 og 1/2 grønne epler

♥ 2 dl vann

♥ 2 kartonger hakkede tomater

♥ 1 tomat

Slik gjør du:

♥ Hakk opp løk,epler og la det frese i pannen sammen med smør og karri. (NB: La løken frese to minutter alene med smør og karri først, før du tilsetter eple.) 

♥ Steik kyllingen medium samtidig som du holder på i den andre gryten. Krydre den slik du vil. Vi brukte kun salt og pepper.

♥ Når eple og løken har fått frest i 3-4 minutter så legger du oppi hakkede tomater, vann, matfløte + buljong. 

♥ På slutten tar du å skviser en hel tomat oppi. 

♥ La den få et ordentlig oppkok og sett ned varmen to, tre hakk! Den skal stå i ca 10 minutter før du serverer.

Deiligste kyllingsuppen på jord! ♥

♥ Dette er en oppskrift til ca 4 personer. 

♥ Viktig at eplene er grønne for du trenger den syrlige og friske smaken i suppen!

♥ Bruk det smøret du har, men vi brukte bremykt.

♥ Matfløte kan byttes ut med creme fraiche for en sunnere variant.

♥ Smak til med salt og pepper. Vi brukte kun pepper for det er så mye salt i buljong.

♥ Kutt ut chili om du ikke vil ha så sterk suppe, men den dosen jeg har vedlagt blir suppen middels sterk.

♥ Pass på å ikke steike kyllingen for mye, den skal tross alt oppi gryten etterpå og blir fort gummi om den får for mye varme.

♥ Håper det smaker!

Marta Alise

Liker

Kommentarer