​Idag är det onsdag vilket för mig innebär resa mot vemdalen i eftermiddag.

Men ska jag ta dagen från start till mål så börjar min dag i skolan. Jag la på ett kol idag och skrev ut 2 böcker och gjorde prov på samtliga innan lunch. Jag råkade ta brorsans skor i morse så jag har ont i fötterna... (ja, vi har likadana skor)

Bara jag får komma från skolan så ska jag åka till hälsingeschakt för att diskutera över min lön. Sedan ska jag leta skruvar till min skoter. Det är en amerikans skoter så det är tum gängor och storlekar på skruvarna så de är extra svår att få tag på!

Efter det ska jag åka och hämta en vagn för att lasta skotern på. Sedan äta och åka mot vemdalen!

När jag kommer fram så kommer jag nog bara låsa bilen gå in och ta mig en öl och slappna av!

Så jag känner mig lite stressad över att hinna med allt så fort som möjligt :) jag ska dessutom packa sänglkläder å ombyte osv :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Har haft en hittills bra dag och börjat prata mer med övriga maskin elever! Dennis köpte sig en egen snöskoter igår så då finns det möjlighet för mig att ha någon att åka med nån gång :)

Igår kväll satt jag och funderade över att köpa en ski-doo freeride! Har alltid velat ha den sådan som är 137" lång. Renodlad lekmaskin om du frågar mig! Ioförsig så är den polaris iq rr skotern jag har nu också det och det är en stabil skoter som är hög fram och klarar av kopp och hårda stöta! Jag är absolut nöjd med den, men behöver göra ett par justeringar på stötdämpare och förgasare för att det ska bli helt bra ;) den drar oiförsej rätt mycke bensin tyvärr!

Berövar värdet på min nuvarande skoter till 45 000 kr. Så det är en rätt hög inbyte summa om man vill byta åt sig en nyare skoter. T.ex en freeride från 2014 som kostar ca 90 000 kr. Det är 'endast' 45 000 kr till. Och på avbetalning  blir inte det så värst dyrt. 

Så jag ska klura lite på det till nästa sessong :) 

Likes

Comments

​Idag är det en såndär härlig måndag igen! 

Frågan är vad som händer idag? 

Jo först och främst så är det ju skola fram till 1 tiden. Jag ska göra prov efter 12 som jag är rätt osäker på...

Men annars blir det hemfärd, tänkte försöka ge mig på en springer på springandet! Har haft jätte problem med vaderna tidigare, jag får en fruktansvärd värk i vaderna när jag springer. Vad det beror på vet jag inte tyvärr!

Förutom det har jag inte planerat så mycket mer :)

Likes

Comments

​Ja helgen.. vad har hänt? Jag fick bland annat en uppenbarelsen om att jag är värdelös på att skriva om mig så de låter intressant..!

Men fredagen högg jag hela dagen med Fredrik björk så på kvällen var jag väldigt trött och somnade ifrån filmen som jag och Nathalie skulle försöka se!

På lördag klev jag upp kl.8 för jag skulle följa med brorsan å hans kompis på en skoter tur :)

Dessvärre så fick hans kompis problem med sin skoter så det slutade med att jag och jocke åkte själva :) resan gick bland annat till hansebodarna där mormor och morfar har en sommar stuga! Och skoter turen slutade när vi for hem från farmor och farfar i ilsbo! Så det blev en lång tur där milen hamnade på strax över 10 mil så mör i kroppen efter en heldag somnade jag liksom fredagskvällen, mitt i filmen som jag och Nathalie skulle se.

Söndagen innebar uppstigning liksom lördag = tidigt för en heldag på verkstaden för att fixa pappas skoter.

Söndagen blev tillslut bra med en hel del mys och trevliga diskussioner med Nathalie :)

Likes

Comments

Ja efter skolans slut idag så for jag raka vägen hem, bytte kläder och hoppade på skotern för att åka tillbaka mot stan igen.

Min snöskoter får aldeles för mycke bensin kontra luft så jag ska byta till mindre huvudmunstycken i förgasarna för att skotern ska g bättre. Så på vägen mot stan så stannade jag till hos xyz-maskiner och köpte munstycken. De kostade endast 70 kr för 2 st. Vilket får anses som rätt billigt om man frågar mig.

Efter det så for jag vidare till pappas verkstad för att börja plocka isär skotern.

Jag fick inte så mycket tid på mig eftersom jag skulle åka med pappa hem igen så jag hade ca 30-45 min på mig. Eftersom det var första gången jag skulle göra mer än bara kolla stift och tanka så tog jag extra tid på mig för att allt ska bli rätt :)

Som den står nu så är sadel, tank och 'instrumentpanel bortplockad, även sidokåpor, remskydd och luftburen är borta så det är bara att lossa på förgasarna för att byta munstycken för mig imorgon.

Alltså tänkte jag kliva upp och åka till stan i tid imorgon för att göra klart skotern. För att jag är ledig från skolan imorgon så vad kan passa bättre än lite skoter skruvning :)

Jag hade även tänkt lägga lite tid på fjädringen på skotern när jag ändå är i full gång! Tycker den är lite hård som den är just nu... 

Efter det och efter lunch så har jag lovat björk att jag ska fara ut och hjälpa honom med huggning i skogen igen :) så det blir ännu en eftermiddag i skogen :)

Likes

Comments

​En kul grej hände mig nu på förmiddagen :)

Igår kväll så gjorde jag en undersökning på inslaget där jag ville gämfört min skoterförsäkring på svedea mot andra bolag och se om det finns någon billigare variant. Av ren nyfikenhet fylle jag i några uppgifter på deras sida. Nu under förmiddagen ringde dem upp mig. Det roliga i kråksången är att när jag sa vilket bolag jag har försäkrat skotern på så svarade mannen på andra sidan telefon "jaha ja du har dom... dom är ju svårslagen dom! Du hittar nog inget bättre" sen sa han Tack och hej hahaha! Jag hade inte väntat mig att jag redan skulle ha den bästa försäkringen :3 

Mycke hjälp kan jag inte påstå att jag fick haha

Men då känns det lite bättre nu när jag vet att jag inte sitter och betalar mer än nödvändigt på en försäkring :)

Likes

Comments

​Jag fick sova 7 timmar inatt vilket är rätt mycke för mig nu förtiden... så jag var pigg för att gå till skolan :)

Dagen börjar fint, jag får höra att jag ligger långt före planeringen i studierna så det går väldigt bra på den fronten!sedan fick jag höra av min lärare som hade pratat med min arbetsgivare att jag gör ett bra jobb och att han var nöjd med mig :) och som strösslet på glassen så klarade jag provet galant! :) sitter på lunch nu sedan ska jag ha en kortare lektion, efter det ska jag svänga förbi hälsingeschakt för att lämna in lönelappen och sedan far jag raka vägen mot skogen! :) har sedan tidigare lovat Fredrik björk att jag skulle hjälpa honom ute i skogen nu idag efter skolan. Så jag far ut och bränner av ett par timmar i skogen sedan blir det hemfärd där jag ska varva ner lite i väntan och förhoppningarna om att få skotta ikväll också! Det snöar förfullt just nu och det har lovats ca 200mm snö under dagen så jag hoppas på ett riktigt oväder både för plogningens- och pängarnas skull men också för skoter åkningen skull :) önska mitt liv lyckatill!!

Likes

Comments

​Det är den 22/2 och det är måndag igen vilket också betyder skola för mig nu mera :)

Kort om helgen. Min helg har varit bra. På fredags kvällen fick jag världens lyckligaste flickvän efter ett intressant köp av bil för hennes del :) lördag var en riktig sådan och jag gjorde inte alls mycket förns på kvälls kvisten då det blev lite party med ett gäng goa vänner! :) under lördags kvällen och efter någon grogg så ringde min arbetsgivare och ville att jag skulle komma ut tidigt morgonen därpå och ploga... kl.5 på söndagsmorgonen. Så det var bara att ställa undan groggen för min del!

Jag sov endast 3 timmar lördag natt och for iväg på plogning på söndagsmorgonen. Ett par timmar efter det for jag med bröder och pappa till verkstaden för att bla. Göra klart min bil som äntligen är körklar igen!! Sedan blev jag ännu en gång utringd på plogning i ca 3 timmar. 

Så jag har haft en bra helg!

Likes

Comments

Igår och idag har jag hjälpt Fredrik björk att rensa dikeskanterna runt en åker, från sly och brasved.

Träd som har stått orört och fått växa i 20-30 år är ganska rörig att gallra ur!

Men vi gjorde vårt bästa och manuellhögg oss igenom all sly för att kunna fälla de träd som kunde bli ved :)

Det känns i kroppen att man inte har tränat på ett tag för det kändes verkligen i kroppen, man blev trött av att trampa runt i snön, lyfta och släpa snygg och ved.

Men jag tycker det är kul och resultatet blir väldigt bra när det blir öppna ytor och rent från sånt som inte ska vara där ;)

Likes

Comments

​idag, onsdag ska jag hjälpa en kompis efter skolan med att hugga lite ved med motorsåg! :)

Känns kul att känna att folk behöver min hjälp :)

Och jag tycker det är kul att manuellhugga så det blir bara ett + 

Igår kväll ringde också en kompis och behövde min hjälp med sin bil :) jag är ingen märkvärdig människa och jag är inte speciellt duktig på nånting ;) men de frågar mig om hjälp för jag är den som brukar ställaupp och jag har väl inte tummen mitt i handen haha.

Jag måste få säga att jag har rätt dåligt självförtroende så det gör mig på väldigt bra humör då folk vill ha min hjälp :)

Likes

Comments